23 Eylül 2024, Pazartesi 09:38:00

Bursa Yenişehir Havalimanı'nda Uçak Düştü!

Bursa'da Yenişehir Havalimanı'nda bu sabah korkunç bir olay meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, eğitim uçuşu gerçekleştiren Gökçen ailesine ait uçak düştü.
  • Muhtemelen Low Circuit pattern denediler ama uçak tam süratlenmeden o manevrayı alçak irtifada yapmaya çalışmaları nedeniyle uçak tutunamayıp stalla girdi diye düşünüyorum. Neden böyle düşünüyorum, Ünal Aster akrobasi yapan bir pilot. Uçak touch and go'dan sonra hemen tekrar kalkışa geçiyor. Halbuki bir süre daha koşsa, iyice süratlense o keskin manevrayı dahi yapabilirdi gibi geldi bana. Belki de bir teknik arıza yaşanmıştır bilmiyorum ama bence pilot hatası var gibi duruyor. Neticede ölen öldü. Allah rahmet eylesin.
  • Allah rahmet eylesin Ünal abiyle MNG havayollarında yıllarca uçmuştuk bilgili,eğlenceli ve birçok kişiden farklı hobileri olan güzel bir insandı Ünal abimin ailesi ve yanında uçan pilot arkadaşın ailelesine allah sabır versin başları sağ olsun
  • Gerçekten çok üzüldüm. Kalkış sonrası alçak irtifada çok dikkatli olmak lazım. Fotoğraflarda görüldüğü kadarıyla BRS'i kullanacak zaman bile bulamadılar. Her ikisine de Allah rahmet eylesin. Dileğim bunun son kaza olmasıdır.
  • Ah be Ünal Hoca. Mekanın cennet olsun güzel insan.
  • Canım öğretmenim mekanın cennet olsun inşallah, yanında uçan abimizi tanımıyorum ama onunda inşallah mekanı cennet olsun çok üzgünüm ne söylesem bilemedim boğazım düğümlendi , vefat edenlerimizin ailelerine ve sevenlerine başsağlığı dilerim.Rabbim mekanlarını cennet eylesin geride kalanlara sabırlar versin.
  • Çok üzücü.nurlar içinde uyusunlar.sevenlerine ve ailelerine sabırlar dilerim.

Bursa'da Yenişehir Havalimanı'nda eğitim uçuşu yapan Fenix Havacılık'a ait uçak düştü. 2 kişi hayatını kaybetti.

Bursa'da Yenişehir Havalimanı'nda bu sabah korkunç bir olay meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, eğitim uçuşu gerçekleştiren Aquila A211GX tipi  uçak düştü.

Kazada deneyimli öğretmen pilot Ünal Aster ile birlikte bir pilot adayı hayatını kaybetti.

BURSA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Bursa Valiliği tarafından kaza ile iligli yapılan açıklamada, "İlimiz Bursa Yenişehir Havaalanı apron kısmına 23.09.2024 günü saat 08.10'da özel bir uçuş okuluna ait 2 kişilik eğitim uçağı düşmüş, kazada 2 pilot hayatını kaybetmiştir. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi. 

Bursa Yenişehir Havalimanı'nda Uçak Düştü!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Low Circuit ~ 4 gün önce
Muhtemelen Low Circuit pattern denediler ama uçak tam süratlenmeden o manevrayı alçak irtifada yapmaya çalışmaları nedeniyle uçak tutunamayıp stalla girdi diye düşünüyorum. Neden böyle düşünüyorum, Ünal Aster akrobasi yapan bir pilot. Uçak touch and go'dan sonra hemen tekrar kalkışa geçiyor. Halbuki bir süre daha koşsa, iyice süratlense o keskin manevrayı dahi yapabilirdi gibi geldi bana. Belki de bir teknik arıza yaşanmıştır bilmiyorum ama bence pilot hatası var gibi duruyor. Neticede ölen öldü. Allah rahmet eylesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhtemelem ~ 3 gün önce
Öyle,kanat kaptırmış.
C.Berkan Özbay ~ 4 gün önce
Allah rahmet eylesin Ünal abiyle MNG havayollarında yıllarca uçmuştuk bilgili,eğlenceli ve birçok kişiden farklı hobileri olan güzel bir insandı Ünal abimin ailesi ve yanında uçan pilot arkadaşın ailelesine allah sabır versin başları sağ olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tamer Saraçyakupoğlu ~ 4 gün önce
Gerçekten çok üzüldüm. Kalkış sonrası alçak irtifada çok dikkatli olmak lazım. Fotoğraflarda görüldüğü kadarıyla BRS'i kullanacak zaman bile bulamadılar. Her ikisine de Allah rahmet eylesin. Dileğim bunun son kaza olmasıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilmeyen biri ~ 3 gün önce
Hocam çok pardon, BRS ne oluyor aydınlatır mısınız?
ali ~ 4 gün önce
Ah be Ünal Hoca. Mekanın cennet olsun güzel insan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rabbim rahmet eylesin. ~ 4 gün önce
Canım öğretmenim mekanın cennet olsun inşallah, yanında uçan abimizi tanımıyorum ama onunda inşallah mekanı cennet olsun çok üzgünüm ne söylesem bilemedim boğazım düğümlendi , vefat edenlerimizin ailelerine ve sevenlerine başsağlığı dilerim.Rabbim mekanlarını cennet eylesin geride kalanlara sabırlar versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GL ~ 4 gün önce
Çok üzücü.nurlar içinde uyusunlar.sevenlerine ve ailelerine sabırlar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ah ~ 4 gün önce
Çok üzücü. Bu uçaklarla akrobasi yapmamak lazım

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000