26 Eylül 2024, Perşembe 12:56:38

MSB'den Lübnan'dan tahliye açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İsrail’in saldırılar düzenlediği Lübnan’da bulunan Türk vatandaşların tahliyesine ilişkin Dışişleri Bakanlığı ile koordineli çalıştıklarını dile getirip gelişmeleri yakından takip edildiğini vurguladı.
  • Hamasimi yoksa Hizbullahimi kurtariyorsunuz ayaktakimi?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İsrail’in saldırılar düzenlediği Lübnan’da bulunan Türk vatandaşların tahliyesine ilişkin Dışişleri Bakanlığı ile koordineli çalıştıklarını dile getirip gelişmeleri yakından takip edildiğini vurguladı.  MS, "Olası bir tahliye harekâtı kapsamında da ön planlama ve ön hazırlıklar yapılmaktadır." açıklamasında bulundu.

LÜBNAN’DAN TAHLİYE HAZIRLIĞI

Bakanlık kaynakları, İsrail’in saldırılar düzenlediği Lübnan’a yardımların devam edip etmeyeceği ve TSK’nın tahliye operasyonu yapıp yapmayacağına dair açıklamalarda bulundu.

TSK'nın Lübnan’dan bulunan Türk vatandaşların veya yabancı ülke vatandaşlarının güvenli bir şekilde tahliyesi gerçekleştirecek imkân ve kabiliyetlere sahip olduğunun vurgulandığı açıklamada "Hali hazırda Lübnan’da yaşanan gelişmeler Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak yakından takip edilmektedir. Olası bir tahliye harekâtı kapsamında da ön planlama ve ön hazırlıklar yapılmaktadır." denildi.

Açıklamada Lübnan'da insani yardımlarında güvenlik şartlarına göre devam edeceği vurgulandı.

MSB'den Lübnan'dan tahliye açıklaması

Yorumlar

Hamasmi ~ 18 saat önce
Hamasimi yoksa Hizbullahimi kurtariyorsunuz ayaktakimi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000