23 Eylül 2024, Pazartesi 16:24:16

Türk Hava Yolları, Dünyanın İlk Ekmeklerini Tanıttı

Türk Hava Yolları (THY), 12 bin yıllık tarihî geçmişe sahip dünyanın ilk ekmeğini tanıttı.
  • karatay ve şurekası duymasın bu haberi ! ekmek binlerce yıldır insanlığı doyurmuştur ekmekte bulunan vitamin çok değerlidir özellikle beyin için istenen içeriği kaliteli ekmek ve ölçülü tüketimidir ekmek iyidir ekmek candır. doğru sayın karatay önce ekmekler bozuldu (n.cumalı romanı) fakat suç ekmekte değildir
  • Mahalle yanıyor ama hadi neyse...
  • Keseciler kazanmasınmı
  • Yorum isim de....
  • Gerek varmıydı bilemedim

Türk Hava Yolları (THY), 12 bin yıllık tarihî geçmişe sahip dünyanın ilk ekmeğini tanıttı. Göbeklitepe'de Taş Tepeler bölgesinde yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkan evcilleştirilmiş buğday tanelerinin yeniden üretimiyle hazırlanan ekmek, Anadolu'nun en eski tahıl türlerinden olan Siyez ve Gernik buğdaylarından yapıldı.

22 Eylül 2024 tarihinde İstanbul'dan New York'a giden TK3 seferinde menüye dahil edilen ekmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle Mezopotamya Bölgesi’nde bir film prömiyeri gerçekleştirildi. Ekmek, ödüllü seyyah şef Ömür Akkor ve Doç. Dr. Çetin Şenkul danışmanlığında İstanbul merkezli Turkish DO&CO catering şirketi tarafından hazırlandı.

Ekmek, yemek servisi öncesinde sıcak olarak, tereyağı ve zeytinyağı eşliğinde, QR kodlu tanıtım kartı ile özel kesesinde Business Class misafirlerine ikram edilecek.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, “Dünyanın en iyi lezzetlerini misafirlerine sunan bir havayolu olarak, Anadolu bölgesindeki kazılarda keşfedilen antik buğdaylardan elde edilen dünyanın en eski ekmeği ile yolcularımızı tanıştırmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Bu projeyle birlikte THY, Anadolu tarım tarihini yansıtan ve beslenme alışkanlıklarını yeniden şekillendiren tarihi bir lezzeti misafirleriyle buluşturmuş oldu.



Türk Hava Yolları, Dünyanın İlk Ekmeklerini Tanıttı

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Karatay ~ 3 gün önce
karatay ve şurekası duymasın bu haberi ! ekmek binlerce yıldır insanlığı doyurmuştur ekmekte bulunan vitamin çok değerlidir özellikle beyin için istenen içeriği kaliteli ekmek ve ölçülü tüketimidir ekmek iyidir ekmek candır. doğru sayın karatay önce ekmekler bozuldu (n.cumalı romanı) fakat suç ekmekte değildir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mahalle ~ 3 gün önce
Mahalle yanıyor ama hadi neyse...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hamam tası ~ 3 gün önce
Keseciler kazanmasınmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayranım yok içmeye de donla gider........ ~ 3 gün önce
Yorum isim de....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keseye para harcamaya ~ 4 gün önce
Gerek varmıydı bilemedim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kamusal tasaruf ~ 3 gün önce
Itibardan tasaruf edilmez diyor kendileri
Teknige parayok ~ 3 gün önce
Trknik isyanda is yavaşlatma yapiyor hetkesle kabga ediyorlar kimsenin umurunda degil
Mr. E ~ 3 gün önce
Bence fena olmamış... Bu tip lansmanlarda sunum önemlidir... Çok maliyetli de değildir diye düşünüyorum...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000