19 Mart 2017, Pazar 10:42:20

Krizdeki Brezilya’da 4 havaalanı 1.2 milyar dolara satıldı

Brezilya'da hükümeti, Salvador, Florianopolis, Fortaleza ve Porto Alegre havaalanlarını 1.2 milyar dolar özelleştirme bedeli ile sattı.
  • Bir tanede ben alayim
  • Nisan ayindan sonra ulkemize yasancak durum.
  • Brezilya başkanlık sistemi ile yönetilen federal bir devlettir. Zira Venezuela da da başkanlık sistemi vardır. Üstelik bu devletlerin petrol geliri suudi arabistandan fazladir. Venezuelada fakirlikten kaynaklanan bir iç savaş vardır. Marketler restoranlar gibi yiyecek satan dükkanlar askerler tarafından yagmaya karşı korunmaktadır. Peki neden başkanlar gitmiyor? :))) çünkü mesela en son venezuela da başkanın seçtiği anayasa mahkemesi üyeleri seçime izin vermedi. Çünkü ohal ilan ettiler. Venezuelada yapilan en son seçimlerde meclisin %60 ı mualefete geçti. Amaaaa meclisin kanun yapma yetkisi yok. Sadece başkanda var. Halk başkanlık seçimi için %25 imza topladı amaaaa başkanın seçtiği anayasa mahkemesi uyeleri başkanlık seçimine izin vermedi. Peki ülkenin suudilerden fazla olan yıllık 300milyar dolar üzerindeki petrol geliri nereye gidiyor? Bütçe yetkisi de tek başına başkana ait.... Dünyadaki tek basarili baskanlik sistemi abd de. Onlarda da baskana cok güçlü bir yargi kontrolu var. Siradan bir hakim bile baskanin kararnamesini dirwk veto edebiliyor. Abd de baskan senatodan onaysız tek kurus harcayamaz. Yardimcikarini halk secer. Senato inay verir. Her atamasi senato onayi gerektirir ve yargi denetimine açıktır BILMEM ANLATABILDIM Mİ

Brezilya'da Salvador, Florianopolis, Fortaleza ve Porto Alegre havaalanları 1.2 milyar dolara özelleştirildi.Kurulduğundan beri, en büyük ekonomik krizlerinden birini yaşayan Brezilya'da hükümeti, Salvador, Florianopolis, Fortaleza ve Porto Alegre havaalanlarını 3.7 milyar Brezilya real yani yaklaşık 1.2 milyar dolar özelleştirme bedeli ile sattı.

Salvador havaalanı 660 milyonu peşin 1,6 milyar reale Fransız Vinci grubuna, Florianopolis havaalanı 83 milyonu peşin 241 milyon reale İsviçreli Zurich grubuna, Fortaleza havaalanı 425 milyonu peşin 1,5 milyar reale Alman Fraport grubuna ve Porto Alegre havaalanı 290 milyonu peşin 382 milyon reale yine Alman Fraport gruba verildi.Özelleştirilmelerden toplam 3,7 milyar real alacak olan devlet bunun 1,46 milyar realini imzaların atılmasıyla nakit olarak tahsil edecek. Söz konusu şirketler özelleştirme bedellerinin geri kalan kısımlarını ise 5 yıllık kanuni sürede ödeyecek.

İhaleleri kazanan şirketler temmuzdan itibaren 6 aylık geçiş sürecinde havaalanlarının yönetimlerini devralacak.Brezilyalı inşaat firmalarıyla çalışma zorunluluğuYabancı şirketlerin özelleştirmeleri Brezilyalı şirketlerle ortaklık yapmadan tek başlarına almalarına rağmen sözleşme şartlarına göre havaalanı projelerini büyütmek için Brezilyalı inşaat firmalarıyla çalışma zorunluluğu bulunuyor.

Fraport, inşaat çalışmalarını yürütmek için Brezilyalı Primav firmasıyla görüşmelere başladı.Özelleştirmelerde 30 yıllık imtiyaz süresince (sadece Porto Alegre havaalanı 25 yıl), 4 havaalanına büyük kısmı ilk 5 yıl içinde olmak üzere minimum 6,6 milyar Brezilya reali yatırım yapılması öngörülüyor.Kaynak: 4 Havaalanı 1.2 milyar dolara satıldı.

Krizdeki Brezilya’da 4 havaalanı 1.2 milyar dolara satıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Batu ~ 8 yıl önce
Bir tanede ben alayim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zira ~ 8 yıl önce
Nisan ayindan sonra ulkemize yasancak durum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Patriot ~ 8 yıl önce
Gezi olayları ,17 25 aralık ve 15 temmuz başarılı olsaydı ülkemde çok görürdük bu haberleri.
Hava yolu halkın yolu ~ 8 yıl önce
Akp den önce ucaktan ve havalimanindan gecilmiyodu demi ülke. Kabul et etme hava yolu halkin yolu oldu.
Başkanlık sistemi var ~ 8 yıl önce
Brezilya başkanlık sistemi ile yönetilen federal bir devlettir. Zira Venezuela da da başkanlık sistemi vardır. Üstelik bu devletlerin petrol geliri suudi arabistandan fazladir. Venezuelada fakirlikten kaynaklanan bir iç savaş vardır. Marketler restoranlar gibi yiyecek satan dükkanlar askerler tarafından yagmaya karşı korunmaktadır. Peki neden başkanlar gitmiyor? :))) çünkü mesela en son venezuela da başkanın seçtiği anayasa mahkemesi üyeleri seçime izin vermedi. Çünkü ohal ilan ettiler. Venezuelada yapilan en son seçimlerde meclisin %60 ı mualefete geçti. Amaaaa meclisin kanun yapma yetkisi yok. Sadece başkanda var. Halk başkanlık seçimi için %25 imza topladı amaaaa başkanın seçtiği anayasa mahkemesi uyeleri başkanlık seçimine izin vermedi. Peki ülkenin suudilerden fazla olan yıllık 300milyar dolar üzerindeki petrol geliri nereye gidiyor? Bütçe yetkisi de tek başına başkana ait.... Dünyadaki tek basarili baskanlik sistemi abd de. Onlarda da baskana cok güçlü bir yargi kontrolu var. Siradan bir hakim bile baskanin kararnamesini dirwk veto edebiliyor. Abd de baskan senatodan onaysız tek kurus harcayamaz. Yardimcikarini halk secer. Senato inay verir. Her atamasi senato onayi gerektirir ve yargi denetimine açıktır BILMEM ANLATABILDIM Mİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KPT M ~ 8 yıl önce
Anlatamadın çünkü cahilsin...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000