2010 yılından bu yana hizmet veren TAI Uçuş Okulu, bu yıl ikinci düzenlenen IFTE’de ziyaretçilerini ağırlıyor. TAI Uçuş Okulu Eğitim Müdürü Can Uluğtürkkan, hem kamu kurumlarına hem de sivil ihtiyaca yönelik helikopter pilotu eğitimi verdiklerini ifade ederek, “TAI Uçuş Okulu olarak bizler diğer şirketler gibi çok büyük kar beklentisiyle bu işi yapmıyoruz. Tamamen ihtiyaca yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda 2010 yılından bu yana TAI Uçuş Okulu olarak eğitim veriyoruz” dedi.
Uluslar arası düzeyde uçuş eğitimi vermek için gerekli tüm donanımlara sahip olduklarını belirten Uluğtürkkan, “Şuanda halihazırda 6 pilot adayımıza eğitim veriyoruz. Eğitim süremiz yaklaşık 9-10 civarında sürüyor. PPL eğitimi almak isteyen pilot adaylarımızdan bu eğitim için 29 bin 300 Dolar gibi ödüyor. CPL eğitimi almak isteyen pilot adaylarımız için de 90 bin Dolar civarında maliyet çıkıyor. Havacılık sektöründe bildiğiniz gibi helikopterciliğin maliyetleri diğer alanlara göre daha yüksek. Ancak sektörde helikopter pilotuna ihtiyacın her geçen gün arttığı gerçeğini de masaya koyarsak, CPL lisansını alan arkadaşlarımız iş bulma konusunda sıkıntı yaşamıyor” ifadelerini kullandı.
BAHREYN İÇİN 30 PİLOT YETİŞTİRİLECEK
TAI olarak özellikle başta ATAK helikopterleri olmak üzere özgün hava araçları üretimi konusunda çok büyük mesafeler kaydettiklerini söyleyen TAI Uçuş Okulu Eğitim Müdürü Can Uluğtürkkan, “ATAK helikopterleri ile ilgili ciddi atılımlarımız var. Geliştirdiğimiz projeler sayesinde çok uluslu çalışmalar yürütme imkanı buluyoruz. TAI olarak Bahreyn ile kısa süre sonra helikopter modernizasyonu konusunda anlaşma yapacağız. Bu anlaşma paketi içerisinde helikopter pilotlarının eğitimi konusu da yer alacak. Bahreynli yetkililerle 30 helikopter pilotunun yetiştirilmesi için anlaştık. Benzer talepler Azerbaycan’dan da geliyor. Tesislerimiz uluslararası standartların üzerinde ve bu eğitimleri verme konusunda çok istekliyiz. Çok kısa süre içerisinde hem Türkiye’de hem de Ortadoğu’da helikopter pilotu ihtiyacı artacak. Ayrıca özgün bir hava aracı ürettiğiniz zaman müşterilerinize eğitim desteği de verme zorunluluğunuz doğuyor. Biz de özellikle ATAK helikopterleri başta olmak üzere Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın ciddi bir kaynak ayırdığı helikopter projelerine destek vermek adına eğitim konusunda güzel işler yapmaya çalıyoruz” şeklinde konuştu.
Mehmet GENÇ / AIRPORTHABER
Yorumlar Tüm Yorumlar (9)