13 Kasım 2012, Salı 10:05:07

İŞ BULAMAYAN KAPTAN ÇOCUĞU PİLOT OLUYOR!

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği(TALPA), İstanbul Aydın Üniversitesi'nde düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası 1. Havacılık Çalıştayı'nda üniversite öğrencilerine havacılığı daha yakından tanıtmak için bir araya geldi.
  • Pilotluk için hangi lise ve üniversiteye gitmeliyim
  • Pilotluk için hangi lise
  • Maşallah salon da full doluymuş...
  • Kaptan Çocukları Nasıl Yetişir 1- Çoğu kısa pantolonlu iken lojmanlarda ve üslerde uçak içlerinde bir gün bende babam gibi pilot olacağım diyerek oyunlar oynamışlardır. (Baba çok büyük bir rol modeldir) 2- Her akşam kombinezon içinde babasının eve gelişini hayranlıkla bekler. 3- Havadan geçen her uçak onun babasıdır. Hatta arkadaşlarıyla (Benim babam senin baban kavgası yaparlar) 4- Hemen hemen her kaptan çocuğu ufacık yaşında hafızasına kazınan ambulans ve dr görüntüsü vardır. Çok sevdiği geceleri kucağında uyuduğu yan komşusu artık melek olmuştur. 5- Amcacı için üzülür ama kendi babası olmadığıni öğrendiğinde sevincinden utanır. 6- Hava Harp okuluna girmek ister kimisinin babası bir eve bir pilot yeter diye itiraz eder. 7- Üniversiteyi bitirir ama aklında hala uçmak vardır. 8- TAHSİLLİDİR, ASKERLİĞİNİ YAPMIŞTIR VEYA YAPACAKTIR, ÜNİVERSİTE MEZUNUDUR. 9- KROMOZONU BİLEMEM AMA GENLERİNDE UÇMAK VARDIR. ÖZETLE PARAYI HER BASTIRAN NASIL PİLOT OLAMAZ İSE KAPTAN ÇOCUĞU HİÇ OLMAZ SAYGILAR
  • Pegasus'un meşhur olan huzurlu ortamı malesef son 1 yıldır bozuldu. Bu haberlerden ve yersiz açıklamalardan bunu rahatça anlayabiliriz.
  • ALIBABA'NIN BUTUN COCUKLARINI, KIM ALDI ISE?? SEN MI ALDIN??? ALDIYSAN BU BIR CELISKI MI????
  • Havacılık bir tutkudur. Bir havacı tutkusunu mutlaka ailesine aktarır. Çocuklarına tayyareyi, gökyüzünü, bulutları sevdirir. Bu tutku babadan çocuklara geçer... Baba çocuk için idoldür, rol model olarak alınırlar. Onun gibi olmayı düşlemeleri normaldir. Bununla birlikte eğer meslek seçiminde sapmalar yaşandıysa da çocuklar alıştığı hayat standardının altına düşmek istemeyip baba mesleğini tercih edebilirler. Bunda yanlış olan nedir? O çocuklar uçaklarda büyüyorlar, havacılık sevgisiyle, sempatisiyle... Siz hayatında hiç uçağa binmemiş kişilerin mi pilot olmasını tercih ediyorsunuz?
  • HERKES NEREDEYSE KABAŞ KAPTANA YÜKLENMİŞ AMA İSİMSİZ BİR ŞEKİLDE.NEDEN YÜREĞİNİZ YOKMU ADINIZI YAZMAYA DOĞRU BİRŞEKİLDE. KENDİSİ GAYET DOĞRU BİR YAKLAŞIMDA BULUNMUŞ.PARASI OLAN ÜNİVERSİTE BİTİREN BÜTÜN KAPTAN ÇOCUKLARI ŞU ANDA ŞİRKETLERDE UÇUYOR YALANMI..SAYGILAR
  • Adil düzenleyici kurum olması gereken SHGM aşağıda yazılan yorumlardan kendi payına ne çıkardı?Esas mesele bu.
  • Adil düzenleyici kurum olması gereken SHGM aşağıda yazılan yorumlardan kendi payına ne çıkardı?Esas mesele bu.

Bu yıl 1'incisi düzenlenen çalıştaya, başta SHGM Genel Müdürü Bilal Ekşi, DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur, TALPA Başkanı Gürcan Mantı, TALPA Başkan Yardımcısı İlyas Karagülle, Pegasus Havayolları Uçuş İşletmeden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nadir Kabaş, Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA) Genel Başkanı Birol Bilgin, Türkiye Havayolu Kabin Memurları Derneği (TASSA) İdari Başkanvekili Turgay Taştepe ve çok sayıda üniversite öğrencisi de katıldı.

TALPA Başkanı Gürcan Mantı,  amaçlarının üniversite gençliğinin havacılık konusunda ufkunu genişletmek olduğunu ifade ederek, "Havacılık sektörüne yeni buluşlar yapan, teknolojik gelişmeleri takip eden, kendi uçağını yapıp kullanabilen, üniversitelerde tez konusu olarak havacılık sektörü konularına yer veren bir gençlik oluşturmak için buradayız” şeklinde konuştu.

Mantı, çalıştayların sürekli hale getirileceğini ve bundan sonra bir aksilik olmadığı sürece her yıl Ekim ayında farklı bir üniversitede gerçekleştirileceğini de belirtti.

Çalıştay'da Hava Trafik Kontrolörlerini temsilen konuşan TATCA Genel Başkanı Birol Bilgin, yaptıkları işin öneminden uzun uzun bahsederek "Emniyetli uçuşun, yerdeki güvencesi" olduklarını söyledi.

1. Türkiye Üniversitelerarası Havacılık Çalıştayı'nda daha sonra öğrencilerin merak ettiklerini cevaplayan katılımcılardan Pegasus Havayolları Uçuş İşletmeden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nadir Kabaş, "Türkiye'de neden lise mezunları pilotluk yapamıyor? Yurtdışında yapan pilotlardan bizim ne farkımız var? Bizim Türk pilotlarımız ülkemizde iş bulamazken lise mezunu yabancı pilotlar iş imkanı buluyor" şeklindeki bir soruya, "Bizde öyle bir durum söz konusu değil. Lise mezunu hiç bir pilot bizim bünyemize uçuş yapmıyor. Genel olarak da baktığımızda pilotların üniversite mezunu olmasının nedeni de kaliteyi en üst sevide tutmak içindir" diyerek cevap verdi.

Pilot eğitimlerinin pahalılığı üzerine sorulan bir soruya da açık yüreklilikle cevap veren Kabaş, "1 havayolu pilotuna Tip Eğitimi vermek 4 ayınızı alıyor. Daha sonra bu adam bir bağlayıcı durum olmazsa basıp gidiyor. Biz de bunu maddi açıdan bağlayıcı tedbirler almak zorunda kalıyoruz. Biz kendimiz pilot yetiştirmiyoruz ama yetişmiş pilotlara Tip Eğitimi veriyoruz. Eğitim verdiğimiz simülatörün 1 saatlik kullanım maliyeti 450 Euro, 1 pilot bu simülatörü yaklaşık 40 saat kullanıyor. Dolayısıyla maliyeti düşürmek söz konusu değil... Kaldı ki yurtdışında bizim verdiğimiz Tip Eğitimleri bu maliyetlerden de daha yüksek oluyor" dedi.

KABAŞ'TAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Bir öğrencinin "Sektörde pilot açığı olduğu halde neden yetişmiş Türk pilotları yerine yabancı pilotlar tercih ediliyor" sorusuna cevap veren Pegasus Havayolları Uçuş İşletmeden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nadir Kabaş çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"ÖNCEDEN "PİLOTUM" DİYENE KIRMIZI HALI SERİYORDUK"

Kabaş, "6-7 yıldan bu yana Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu pilotaj bölümü 3 ve 4. sınıf öğrencilerine burs veriyorduk. Ancak okul bittiğinde burs verdiğimiz öğrencilerden bazıları bizimle çalışmak istemedi ve başka havayollarına gitti. Biz de burs vermeyi bu yıldan itibaren bıraktık. Sonuçta biz ticari bir şirketiz. Olaya para olarak bakıyoruz.

Şu anda Pegasus’a 150’nin üzerinde pilot başvurusu var. 4-5 yıl önce pilot açığı vardı ve "Ben pilotum" diyen herkesin neredeyse altına kırmızı halı seriyorduk. Ama şimdi hava kuvvetlerinden ayrılmış, üç bin saat uçuşu olan pilotlar bile iş bulamıyor" şeklinde konuştu.

İŞ BULAMAYAN KAPTAN ÇOCUĞU PİLOT OLUYOR!

Pegasus Havayolları Uçuş İşletmeden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nadir Kabaş, iş dünyasında başarıya ulaşamayanların dahi kolay para kazanma yolu olarak pilotluğu seçtiğini belirterek, "Diğer işlerde başarılı olamamış kişiler parayı bastırarak pilot oluyor. Mesela kaptan çocukları üniversiteyi bitiriyor, iş bulamıyor veya maaşını beğenmiyor. Hemen uçuş okuluna gidiyor bastırıyor parayı ve pilot oluyor. Israrla söylüyorum Türkiye’de şu anda pilot açığı yok. THY ve SunExpress dışında yabancı ikinci pilot yok. Önümüzdeki iki yıl içinde yabancı kaptan pilota da ihtiyaç kalmayacak. Alttan besleme devam ediyor. Kendi yetiştirdiğimiz pilotlar şirketlerin kapısında beklerken yabancı pilotlar çalıştırılıyor. Ama yeni genelgeyle yabancı pilotlar azalacak ve sözleşmesi biten yabancı pilotlar gönderilecek" dedi.

1. Türkiye Üniversitelerarası Havacılık Çalıştayı, bugün oluşturulacak workshopların ardından sona erecek.

©AirportHaber.com

İŞ BULAMAYAN KAPTAN ÇOCUĞU PİLOT OLUYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (111)

İsmini vermek istemeyen yorumcu ~ 8 yıl önce
Pilotluk için hangi lise ve üniversiteye gitmeliyim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsmini vermek istemeyen yorumcu ~ 8 yıl önce
Pilotluk için hangi lise

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maşallah... ~ 12 yıl önce
Maşallah salon da full doluymuş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ANLAMAK LAZIM ~ 12 yıl önce
Kaptan Çocukları Nasıl Yetişir 1- Çoğu kısa pantolonlu iken lojmanlarda ve üslerde uçak içlerinde bir gün bende babam gibi pilot olacağım diyerek oyunlar oynamışlardır. (Baba çok büyük bir rol modeldir) 2- Her akşam kombinezon içinde babasının eve gelişini hayranlıkla bekler. 3- Havadan geçen her uçak onun babasıdır. Hatta arkadaşlarıyla (Benim babam senin baban kavgası yaparlar) 4- Hemen hemen her kaptan çocuğu ufacık yaşında hafızasına kazınan ambulans ve dr görüntüsü vardır. Çok sevdiği geceleri kucağında uyuduğu yan komşusu artık melek olmuştur. 5- Amcacı için üzülür ama kendi babası olmadığıni öğrendiğinde sevincinden utanır. 6- Hava Harp okuluna girmek ister kimisinin babası bir eve bir pilot yeter diye itiraz eder. 7- Üniversiteyi bitirir ama aklında hala uçmak vardır. 8- TAHSİLLİDİR, ASKERLİĞİNİ YAPMIŞTIR VEYA YAPACAKTIR, ÜNİVERSİTE MEZUNUDUR. 9- KROMOZONU BİLEMEM AMA GENLERİNDE UÇMAK VARDIR. ÖZETLE PARAYI HER BASTIRAN NASIL PİLOT OLAMAZ İSE KAPTAN ÇOCUĞU HİÇ OLMAZ SAYGILAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaybolan Huzur ~ 12 yıl önce
Pegasus'un meşhur olan huzurlu ortamı malesef son 1 yıldır bozuldu. Bu haberlerden ve yersiz açıklamalardan bunu rahatça anlayabiliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BU BIR CELISKI MI??? ~ 12 yıl önce
ALIBABA'NIN BUTUN COCUKLARINI, KIM ALDI ISE?? SEN MI ALDIN??? ALDIYSAN BU BIR CELISKI MI????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nadir Bey'e... ~ 12 yıl önce
Havacılık bir tutkudur. Bir havacı tutkusunu mutlaka ailesine aktarır. Çocuklarına tayyareyi, gökyüzünü, bulutları sevdirir. Bu tutku babadan çocuklara geçer... Baba çocuk için idoldür, rol model olarak alınırlar. Onun gibi olmayı düşlemeleri normaldir. Bununla birlikte eğer meslek seçiminde sapmalar yaşandıysa da çocuklar alıştığı hayat standardının altına düşmek istemeyip baba mesleğini tercih edebilirler. Bunda yanlış olan nedir? O çocuklar uçaklarda büyüyorlar, havacılık sevgisiyle, sempatisiyle... Siz hayatında hiç uçağa binmemiş kişilerin mi pilot olmasını tercih ediyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YORUMCULAR ~ 12 yıl önce
HERKES NEREDEYSE KABAŞ KAPTANA YÜKLENMİŞ AMA İSİMSİZ BİR ŞEKİLDE.NEDEN YÜREĞİNİZ YOKMU ADINIZI YAZMAYA DOĞRU BİRŞEKİLDE. KENDİSİ GAYET DOĞRU BİR YAKLAŞIMDA BULUNMUŞ.PARASI OLAN ÜNİVERSİTE BİTİREN BÜTÜN KAPTAN ÇOCUKLARI ŞU ANDA ŞİRKETLERDE UÇUYOR YALANMI..SAYGILAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Delikanlıya bak ~ 12 yıl önce
Birader önce sen yaz bir kendi ismini önce ondan sonrasına bakarız. Senin ismini biz bi görelim,ondan sonra millet de yazar. Öyle atıp tutmak,Kabaş'a övgüler düzmek kolay.
SHGM ~ 12 yıl önce
Adil düzenleyici kurum olması gereken SHGM aşağıda yazılan yorumlardan kendi payına ne çıkardı?Esas mesele bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM ~ 12 yıl önce
Adil düzenleyici kurum olması gereken SHGM aşağıda yazılan yorumlardan kendi payına ne çıkardı?Esas mesele bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000