10 Eylül 2024, Salı 10:19:27

AB ile Ermenistan Vizesiz Rejim Müzakerelerine Başladı

Avrupa Birliği (AB), on binlerce Türk vatandaşına vize randevusu vermekte zorlanırken, Ermenistan ile vizesiz seyahat rejimi müzakerelerine hız verdi.
  • İşte vatandaşı vize randevusu bile alamayan yeni Türkiye'nin itibarı ve gücü. Herkes bize gıpta ediyor çekiniyor,kıskanıyordu,yersen...

Avrupa Birliği (AB), on binlerce Türk vatandaşına vize randevusu vermekte zorlanırken, Ermenistan ile vizesiz seyahat rejimi müzakerelerine hız verdi. Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas ve Ermenistan Başbakan Yardımcısı Mher Grigoryan tarafından yapılan ortak açıklamada, Ermenistan’ın reformlara ve taahhütlere olan bağlılığının vizesiz seyahat sürecinde hızlı ilerleme sağlanmasına katkıda bulunduğu belirtildi.

"Hızlı İlerleme Mümkün"

Schinas, Ermenistan hükümetinin gösterdiği başarıları ve kararlılığı överek, müzakerelerin teknik ve politik yönlerinin hızlı bir şekilde tamamlanacağına inandığını söyledi. "Amacımız, Ermenistan vatandaşlarının kısa süre içinde Avrupa Birliği ülkelerine vizesiz seyahat edebilmesini sağlamak. Ancak bu süreç, basit bir otomasyon işi değil, kararlılık ve sürekli taahhütler gerektiriyor. Ermenistan’ın şu ana kadar gösterdiği başarılar göz önüne alındığında, sürecin hızla tamamlanacağına eminim." ifadelerini kullandı.

Çözülmesi Gereken Konular Var

Schinas, sürecin yalnızca bir başlangıç olduğunu belirterek, her iki tarafın uzman ekiplerinin çözülmesi gereken teknik ve politik konular üzerinde çalıştığını ifade etti. "Bu tarihi bir gün. Ermenistan, çalkantılı bir bölgede istikrar ve sağduyunun önemli bir dayanağı. Bugün başlattığımız vize serbestisi müzakereleri, Avrupa Birliği'nin Ermenistan’a yönelik kararlı tutumunun bir göstergesidir." dedi.

Ekonomik Destek Devam Ediyor

Müzakerelerin tamamlanmasının ardından tüm Ermenistan vatandaşlarının kısa süreli seyahatler için AB ülkelerine vizesiz olarak gidebileceğini vurgulayan Schinas, ayrıca AB ve ABD ortaklığında Ermenistan’a yönelik yatırımların artırıldığını belirtti. Halihazırda yapılan 600 milyon euroluk yatırımın ardından, 270 milyon euroluk yeni bir "dayanıklılık ve büyüme" planının da yürürlüğe gireceğini açıkladı.

AB-Ermenistan vizesiz seyahat rejimi müzakerelerinin hızla tamamlanması beklenirken, bu gelişme Ermenistan için önemli bir diplomatik ve ekonomik kazanım olarak görülüyor.

AB ile Ermenistan Vizesiz Rejim Müzakerelerine Başladı

Yorumlar

Masal ~ 7 gün önce
İşte vatandaşı vize randevusu bile alamayan yeni Türkiye'nin itibarı ve gücü. Herkes bize gıpta ediyor çekiniyor,kıskanıyordu,yersen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000