15 Eylül 2024, Pazar 08:53:47

BAE, Yeşil Havacılık İçin Araştırma Merkezi Kuruyor

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), sürdürülebilir havacılık teknolojileri üzerine önemli bir adım atarak yeni bir araştırma merkezi kurma çalışmalarına başladı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), sürdürülebilir havacılık teknolojileri üzerine önemli bir adım atarak yeni bir araştırma merkezi kurma çalışmalarına başladı. BAE Sivil Havacılık Otoritesi (GCAA) ile Hong Kong merkezli Volar Air Mobility şirketi, Montreal'de düzenlenen Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) tarafından gerçekleştirilen Advanced Air Mobility Sempozyumu 2024'te iş birliği için bir mutabakat zaptı imzaladı.

GCAA tarafından yapılan açıklamaya göre bu iş birliği, BAE’nin ilk "Yeşil Havacılık Teknoloji Merkezi"nin hayata geçirilmesini sağlayacak. Bu merkezin hedefi, temiz enerji çözümlerini teşvik etmek, sürdürülebilir havacılık teknolojileri konusunda araştırma ve geliştirme faaliyetlerine destek olmak ve uluslararası paydaşlar, düzenleyiciler ve yenilikçiler arasında iş birliğini artırmak olacak.

Proje, havacılık endüstrisinin karbon emisyonlarını azaltmaya yönelik küresel çabaların bir parçası olarak görülüyor ve BAE'nin bu alanda bölgesel liderlik hedefini güçlendirecek önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

BAE, Yeşil Havacılık İçin Araştırma Merkezi Kuruyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000