27 Ağustos 2024, Salı 14:12:46

Bakan Bolat, yeşil pasaportla ilgili net konuştu

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman ve beraberindeki heyet, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ı ziyaret etti. Bakan Bolat, yeşil pasaportla ilgili net konuştu.
  • Yeşil pasaport hakikaten mevcut hali ile bile saçma bir uygulama. Hadi devletin memuruna eşine çocuklarına niye veriyorsun peki. Adam emekli oluyor ölene kadar karısı kocası yeşil pasaporta devam, madem memuriyet için veriliyor görev bitip emekli olunca geri alınması gerekir. Ben Avrupa'ya milyonlarca dolar ihracat yapıyorum firmaya 1 tane yeşil hakkı verdiler onu da proje müdürüne verdik firmanın mühendisleri vize randevularında sürünüyor. Öbür tarafta yeşili olan adam ucuz bilet kovalayıp turistik gezi yapıyor.
  • Belediyeler dernekler pator patır gri pasaport cıkarttırırken neredesınız
  • Yanlış biliyorsun, yeşil değil gri pasaportla iltica var..
  • Pilotların yeşil pasaportunun olmaması :D
  • Seçim yaklaşınca görürüz bence
  • Yeşil pasaportu en çok hak eden meslek dalı hava aracı mürettebatıdır herhalde.
  • ülkenin pasaportunu ona ,buna suç liderlerine evin yanında hediye olarak veren adamların dediklerine bakın. yakında 300 bin euro'ya yeşil pasaport satarsanız hiç şaşırmam.
  • Yeşil ve gri pasaportla iltica eden ve önüne gelene vatandaşlık satanlar yüzünden güven zaten sarsılmış, itibar da iyice bitmiş. Kendi çıkarları söz konusu olunca sözde yerli ve milliciler nasıl da korkuyorlar. Ayrıca umarız ki en kısa zamanda yeşil ve gri pasaporta da vize uygularlar da herkesin aklı başına gelir !

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman ve beraberindeki heyet, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ı ziyaret etti.

'Yeşil pasaporta olan güveni sarsamayız'

Yeşil Pasaport konusunda birçok meslek grubunun dâhil olduğu bir düzenlemeye ilişkin Bakan Bolat’a konuyla ilgili iş insanlarının yeşil pasaport talebini dile getiren Hacısüleyman, “Son dönemde artan vize sıkıntıları iş dünyasını zor durumda bırakıyor, bu konuda iş insanlarına öncelik verilmesini istiyoruz” dedi. Bakan Bolat, “Sosyal medya dezenformasyonu ile Yeşil Pasaport uygulamasına dahil edildiği iddia edilen meslek grupları oldu. Fakat bu tamamen yanlış bir bilgi, uygulamayı genişletmiyoruz, Yeşil Pasaporta olan güveni sarsamayız” diye konuştu.

Yeşil pasaport i̇çin kimler başvurabilir? Yeşil pasaport nedir?

Yeşil pasaport, belirli kamu görevlileri ve eski bürokratlara verilen özel bir pasaport türüdür. Meclis'teki yeni yasa teklifleriyle, belirli kıdeme sahip gazeteciler, mühendisler, eczacılar gibi meslek gruplarının da bu hakka sahip olabilmesi amaçlanıyor.

Dışişleri ve İçişleri Bakanlıklarının endişeleri

Yeşil pasaport kapsamının genişletilmesi konusundaki endişeler, özellikle Avrupa ülkelerinin bu pasaporta da vize uygulama olasılığı üzerinde yoğunlaşıyor. Bakanlıklar, bu risk nedeniyle yeni taleplere mesafeli yaklaşıyor.

Bu gelişmeler ışığında, yeşil pasaport sahibi olmayı bekleyen meslek gruplarının durumu yakından takip ediliyor. Meclis'te konuyla ilgili ilerleyen süreçte yapılacak görüşmeler, bu grupların yurt dışı seyahatlerini kolaylaştırıp kolaylaştırmayacağını belirleyecek.

Bakan Bolat, yeşil pasaportla ilgili net konuştu

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Mühendis ~ 20 gün önce
Yeşil pasaport hakikaten mevcut hali ile bile saçma bir uygulama. Hadi devletin memuruna eşine çocuklarına niye veriyorsun peki. Adam emekli oluyor ölene kadar karısı kocası yeşil pasaporta devam, madem memuriyet için veriliyor görev bitip emekli olunca geri alınması gerekir. Ben Avrupa'ya milyonlarca dolar ihracat yapıyorum firmaya 1 tane yeşil hakkı verdiler onu da proje müdürüne verdik firmanın mühendisleri vize randevularında sürünüyor. Öbür tarafta yeşili olan adam ucuz bilet kovalayıp turistik gezi yapıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Green ~ 19 gün önce
Sallama kral! milyonlarca dolarlık ihracat yapıyorsan sen zaten o yeşil pasaporta İhtiyacın yoktur. Burada dezenformasyon yapma.
green'e ~ 19 gün önce
Milyon dolarlık büyük şirket sahibi, genel müdürü vs olup da vize sorunu yaşayan çok kişi var aksi halde bu iş durmadan haber olmaz,her yerde dile getirilmezdi...
Haha güven mi ~ 20 gün önce
Belediyeler dernekler pator patır gri pasaport cıkarttırırken neredesınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DOĞRU DEĞİL ~ 20 gün önce
Yanlış biliyorsun, yeşil değil gri pasaportla iltica var..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğru değil yazana ~ 20 gün önce
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın,google'a yeşil pasaport iltica yazın Almanya'da kaç yeşil pasaportlu iltica başvurusu yapmış görün!
Doğru değil'e ~ 19 gün önce
Hem yeşil hem de gri pasaportla iltica edenler var internette kısa bir araştırmayla öğrenebilirsin.
Pilotlar ~ 20 gün önce
Pilotların yeşil pasaportunun olmaması :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
E burdayız ~ 20 gün önce
Seçim yaklaşınca görürüz bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Davut ~ 19 gün önce
Sizden önceki kabineler Suriyeli olan iş insanı kılıklılara bile yeşil pasaport verdi.Tim üyesi sonradan Türk vatandaşlığı alan Suriyelilerden bazıları Yeşil pasaport sahibi.Öz be öz Türk oğlu Türklerden mi esirgiyorsunuz?
Okur ~ 20 gün önce
Yeşil pasaportu en çok hak eden meslek dalı hava aracı mürettebatıdır herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
namık meydan kaymak ~ 20 gün önce
ülkenin pasaportunu ona ,buna suç liderlerine evin yanında hediye olarak veren adamların dediklerine bakın. yakında 300 bin euro'ya yeşil pasaport satarsanız hiç şaşırmam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeşil ~ 21 gün önce
Yeşil ve gri pasaportla iltica eden ve önüne gelene vatandaşlık satanlar yüzünden güven zaten sarsılmış, itibar da iyice bitmiş. Kendi çıkarları söz konusu olunca sözde yerli ve milliciler nasıl da korkuyorlar. Ayrıca umarız ki en kısa zamanda yeşil ve gri pasaporta da vize uygularlar da herkesin aklı başına gelir !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havayolu personeli ~ 20 gün önce
Herkese yesil pasaport ama havayolu persineline yok. Komedi

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000