16 Eylül 2024, Pazartesi 09:43:22

Bebinca tayfunu yüzlerce uçuşu etkiledi

Şanghay, yaklaşan Bebinca tayfununun etkisiyle yüzlerce uçuş iptali ve ulaşım aksaklıklarıyla karşı karşıya kaldı.

Şanghay, yaklaşan Bebinca tayfununun etkisiyle yüzlerce uçuş iptali ve ulaşım aksaklıklarıyla karşı karşıya kaldı. Şehrin iki büyük havaalanı, Pudong Uluslararası Havaalanı (PVG) ve Hongqiao Uluslararası Havaalanı (SHA), 15 Eylül 2024'te tüm uçuşları geçici olarak durdurdu. Bu karar, Çin Meteoroloji İdaresi tarafından yayınlanan kırmızı alarmın ardından alındı. Bölgede saatte 151 kilometre hızla esen rüzgarlar ve yoğun yağış beklentisiyle birlikte, fırtınanın 15-17 Eylül tarihleri arasında şiddetli sel riski yaratacağı öngörülüyor.

Şanghay merkezli China Eastern Airlines, fırtına nedeniyle önemli iki iç hat uçuşunu iptal etti. Hava yolu şirketi, 15 Eylül'de Pudong Havalimanı’ndan Hefei'ye (HFE) kalkacak olan MU6581 sefer sayılı uçuşu ve 16 Eylül'de dönüş uçuşu olan MU6582 sefer sayılı uçuşu güvenlik önlemi olarak iptal ettiğini açıkladı. Şirket ayrıca, fırtınadan etkilenen yolculara alternatif seyahat düzenlemeleri sunarak destek sağlamayı taahhüt etti.

Yetkililer, tayfunun yüzlerce uçuş planını etkileyeceğini belirtti. Şanghay demiryolu istasyonu da yolcu güvenliği için bazı seferleri durdurdu ve şehre giriş-çıkış tren seferleri askıya alındı.

Şanghay yetkilileri, Typhoon Bebinca'nın son 70 yılda şehri vuran en güçlü tropik siklon olabileceği ve 1949'dan bu yana yaşanan en büyük fırtınayı geride bırakabileceği konusunda uyardı.

Bebinca tayfunu yüzlerce uçuşu etkiledi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000