11 Eylül 2024, Çarşamba 15:34:21

Boeing, Ağustos Ayında 32 Adet B737 MAX Teslim Etti

Boeing, Ağustos 2024’te toplam 32 adet B737 MAX uçağını çeşitli havayolu şirketlerine teslim etti. Şirketin bu ayki teslimatları, geçen yılın aynı döneminde teslim edilen 35 uçağa kıyasla artış göstererek 40’a yükseldi.
  • Ucak teslimat sayilarina aldanmayin. Boeing skandali sonrasi ucak siparis sayisini hala tercih edilen bir üreticiymis gibi gösterebilme cabasinda. Fiyatlari oldukca dusurdükleri kesin. Hatta bedava vermeye bile razi olduklarini sanirim. Kar felan umurlarinda degil. Suan yok olmamak icin sadece sirketin ismini kurtarmaya calisiyorlar. Airbus ise satislarindaki kari artirmaya calisiyor.Aldiklari siparis sayisi onumzdeki uzun yillar boyunca üretim kapasitesinin üerinde. Bunun icin de bir yandan üretim kapasitesini artirmaya yönelik yatirimlar gerceklestiriyorlar.
  • Geçen ay 70 civarıydı sanki. Kaç olduğundan emin değilim ama 40'tan fazlaydı. Hatta olay olmuştu Airbus bu hâliyle bile Boeing'i geçemedi şeklinde...

Boeing, Ağustos 2024’te toplam 32 adet B737 MAX uçağını çeşitli havayolu şirketlerine teslim etti. Şirketin bu ayki teslimatları, geçen yılın aynı döneminde teslim edilen 35 uçağa kıyasla artış göstererek 40’a yükseldi.

Boeing'in Ağustos ayındaki teslimatlarının dikkat çekici bir kısmı Çinli taşıyıcılara yönelik oldu. Şirket, Çin’e 9 adet B737 MAX jeti teslim ederek, Aralık 2018’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Bilindiği üzere, 2018 ve 2019 yıllarında yaşanan kazalar sonucu 346 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Çin, MAX uçaklarını hizmet dışı bırakmış ve bir buçuk yıl boyunca uçağın yeniden kullanılmasına izin vermemişti. Çin, 2024 yılı başlarında, MAX uçaklarının yeniden hizmete girmesine izin veren son büyük hükümet olarak dikkat çekmişti. Boeing, Ocak 2024 itibarıyla Çin’e teslimatlarına yeniden başlamıştı.

Ağustos ayında en fazla MAX uçağı alan havayolu şirketi ise İrlandalı düşük maliyetli taşıyıcı Ryanair oldu. Ryanair, bu dönemde toplam 6 uçak teslim aldı. Bunun dışında, Southwest Airlines, United Airlines ve Çinli Xiamen Airlines da teslimat alan diğer önemli şirketler arasında yer aldı.

Boeing, Ağustos Ayında 32 Adet B737 MAX Teslim Etti

Yorumlar

Teslim sayisiymis ~ 5 gün önce
Ucak teslimat sayilarina aldanmayin. Boeing skandali sonrasi ucak siparis sayisini hala tercih edilen bir üreticiymis gibi gösterebilme cabasinda. Fiyatlari oldukca dusurdükleri kesin. Hatta bedava vermeye bile razi olduklarini sanirim. Kar felan umurlarinda degil. Suan yok olmamak icin sadece sirketin ismini kurtarmaya calisiyorlar. Airbus ise satislarindaki kari artirmaya calisiyor.Aldiklari siparis sayisi onumzdeki uzun yillar boyunca üretim kapasitesinin üerinde. Bunun icin de bir yandan üretim kapasitesini artirmaya yönelik yatirimlar gerceklestiriyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geçen ay ~ 6 gün önce
Geçen ay 70 civarıydı sanki. Kaç olduğundan emin değilim ama 40'tan fazlaydı. Hatta olay olmuştu Airbus bu hâliyle bile Boeing'i geçemedi şeklinde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baya sallamışım ~ 6 gün önce
Ben sipariş ve teslimat rakamlarını karıştırmışım. Boeing geçen ay sipariş konusunda öndeymiş Airbus ise teslimat konusunda öndeymiş çok pardon. Bu ay sipariş konusunda da teslimat konusunda da Airbus 117 sipariş ve 52 teslimat ile önde. Bu da ek bilgi olsun...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000