17 Eylül 2024, Salı 10:38:25

Boeing, Embraer'e 150 Milyon Dolar Tazminat Ödeyecek

Amerikalı uçak üreticisi Boeing, Brezilyalı havacılık şirketi Embraer ile 2020'de iptal edilen ortak girişim projesi nedeniyle 150 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti.
  • Boeing o kadar parayı nereden buluyor? Tamam yılların uçak üreticisi falan ama bu aralar o kadar çok tazminat/ceza ödüyor ki bazen bu para nereden geliyor diye düşünüyorum. Açıklaması olan varsa aydınlatsın lütfen...

Amerikalı uçak üreticisi Boeing, Brezilyalı havacılık şirketi Embraer ile 2020'de iptal edilen ortak girişim projesi nedeniyle 150 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti. Uzun süren bir tahkim sürecinin ardından taraflar, Boeing'in Embraer ile gerçekleştireceği devralma anlaşmasının başarısızlıkla sonuçlanması üzerine anlaşmaya vardı.

İptal edilen anlaşma, Boeing'in Embraer’in ticari uçak bölümünün %80’ini 4,2 milyar dolara satın almasını öngörüyordu. Boeing, yaptığı açıklamada tahkim sürecinin tamamlandığını doğrularken, Brezilya ile olan ortaklığını vurguladı. Şirket, "Brezilya havacılık endüstrisine katkıda bulunmaya devam etmeyi umuyoruz" ifadelerine yer verdi.

Bu gelişme, iki büyük uçak üreticisi arasında uzun süre devam eden müzakerelerin ve iptal edilen anlaşmanın ardından yaşanan belirsizliğe bir son vermiş oldu.

Boeing, Embraer'e 150 Milyon Dolar Tazminat Ödeyecek

Yorumlar

Ben anlamıyorum ~ 2 gün önce
Boeing o kadar parayı nereden buluyor? Tamam yılların uçak üreticisi falan ama bu aralar o kadar çok tazminat/ceza ödüyor ki bazen bu para nereden geliyor diye düşünüyorum. Açıklaması olan varsa aydınlatsın lütfen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000