14 Eylül 2024, Cumartesi 10:16:16

Bulgaristan'da uçak düştü: 2 pilot eğitmeni hayatını kaybetti

Bulgaristan'da ülkenin NATO üyeliğinin 20'nci yıldönümü dolayısıyla yapılacak gösteri öncesinde düzenlenen eğitim uçuşu sırasında iki kişilik bir uçak düştü. İki pilot eğitmeninin öldüğü açıklandı.

Bulgaristan Başbakanı Dimitar Glavchev, 'L-39ZA' tipi iki kişilik bir uçağın eğitim uçuşu sırasında düştüğünü, olayda iki eğitmenin hayatını kaybettiğini açıkladı. Söz konusu eğitim uçuşu, yarın düzenlenecek askeri bir hava gösterisi öncesinde yapılıyordu. Başbakan Glavchev'in de olayın yaşandığı Graf Ignatievo hava üssüne geldiği bilgisi verildi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Bulgaristan Savunma Bakanı Atanas Zapryanov, kazanın bugün yerel saatle 12.30'da yaşandığını, olayda iki pilot eğitmeninin yaşamını yitirdiğini söyledi. Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da düşen uçağın 'L-39ZA' tipi bir uçak olduğu belirtildi. Bakanlık, kazanın ardından, cumartesi günü Bulgaristan'ın NATO üyesi olmasının 20'nci yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek uluslararası hava gösterisini iptal etti. Kazayla ilgili soruşturma açıldığı bilgisi de paylaşıldı.

Bugün erken saatlerde aynı zamanda eski bir hava kuvvetleri komutanı olan Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev de aynı hava üssünde bir F-16'ya yardımcı pilotluk yapmıştı.

Bulgaristan'da uçak düştü: 2 pilot eğitmeni hayatını kaybetti

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000