09 Ekim 2024, Çarşamba 16:07:36

Çanakkale'de uçak kazası tatbikatı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Çanakkale Havalimanı Acil Durum Planı kapsamında, "Geniş Katılımlı Uçak Kaza Kırım Tatbikatı" gerçekleştirildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Çanakkale Havalimanı Acil Durum Planı kapsamında, "Geniş Katılımlı Uçak Kaza Kırım Tatbikatı" gerçekleştirildi.

Çanakkale Havalimanı Müdürlüğü koordinesinde, AFAD İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Kızılay, THY İstasyon Şefliği, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü iş birliğinde gerçekleştirilen tatbikat Metin Oktay Caddesi üzerinde yapıldı.

Yaklaşık 200 personelin görev aldığı tatbikatta, kazazede ve yolcu yakınlarını da ÇOMÜ Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencileri canlandırdı.

Senaryo gereği, ATR-72 tipinde 13 yolcusu ve 5 mürettebatı bulunan uçak, teknik arıza nedeniyle Sarıçay yakınlarına düştü.

Kazanın ardından uçak enkazından bazı yolcuların ölü olarak çıkarıldığı senaryoda, diğer yolcular ise kurtarma çalışması kapsamında yaralı halde sağ olarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

Yaralıların olay yerine gelen ambulanslarla Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi ile ÇOMÜ Sağlık, Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevki sağlandı.

Tatbikata ilgili kurum müdürleri ile havalimanı yöneticileri katıldı.

Tatbikattan etkilenen İsmetpaşa Mahallesi, Metin Oktay Caddesi - Bursa Caddesi Kesişimi, Belediye Tohum Sandığı civarında senaryo gereği düşecek bir uçak kazası olarak  canlandırıldı. Senaryo gereğince, Tatbikatın icra edildiği Sanayi bölgesi tarafındaki Sarıçay Çayı üzerinde yeni hizmete verilen köprü ile TÜVTÜRK araç muayene istasyonu arasında kalan bölgede yoğunluk yaşandı.

Tatbikata, Havalimanı Müdürlüğünden 3 ARFF aracı, 50 personel, İl Emniyet Müdürlüğünden Çevik kuvvet ve 3 trafik ekibi ile 20 personel, AFAD İl Müdürlüğünden 6 Arama kurtarma teknisyeni 1 araç, Belediye itfaiyesinden 1 araç 4 itfaiye eri, İl Sağlık Müdürlüğünden 12 sağlık personeli ile 4 Ambulans, UMKE ekibinden 2 araç 10 personel, THY şirketinden 1 personel, Çelebi yer hizmetleri şirketinden 2 personel katılırken, yaralıları ve kazazedeleri 16 ÇOMÜ AYAY öğrencisi canlandırdı.

Çanakkale'de uçak kazası tatbikatı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000