12 Şubat 2024, Pazartesi 14:28:40

DHMİ'nin şirketleşme süreci için flaş iddia

Türkiye'de kamu kurumlarının şirketleştirilme sürecine bir yenisi daha ekleneceği iddia edildi. AirportHaber'in edindiği bilgilere göre, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nda (TCDD) önemli dönüşümler yaşanacak.
  • DHMİ’de özelleşecek daha fazla maaş alacağını zannedenler, özel sektöre bir bakın, CEO’ların değil emekçilerin maaşlarına bir bakın ondan sonra konuşun. Asgari ücret verrirlerse öpüp başınıza koyun. Şekeri gösteriyorlar, ama altında kazığı da var. TZDK, Etibank, Şekerbank, şeker fabrikaları, çimento fabrikaları çalışanlarının başına gelenleri bir öğrenin.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Her yerin kumaşı kendi metresiyle ölçülür. Türkiye'de havacılık yaklaşmasından pist hizmetlerine, işletme ve apron hizmetlerine, kurumun bünyesi içinde bizzat yürüttüğü pazarlama, satın alma, elektronik, makine, inşaat ve güvenlik hizmetlerine kadar zincirin halkaları gibi bir bütündür. Güvenlik, güvenilirlik, sürdürülebilir kaliteli hizmet gibi özelliklerini bu bütünlüğe borçludur. Şirketleşme ya da özelleşme gibi durumlar DHMİ için söz konusu olamaz. Bunlar gereksiz tartışmalar.
  • DHMİ özelleşmesi ya da şirketleşmesi mümkün olmayan bir kurumdur. Boş yere yorum yapmış herkes. Malesef kulecilerin istediği gerçekleşemez. Gerçekleşseydi de onların arzu ettiği şekilde gerçekleşmezdi. Herkes işine gücüne baksın. Çalışmaya, emek vermeye devam, haydi görevlerinizin başına...
  • Tüm bunlar saçma sapan tahminler olmakla beraber ben de fikrimi söyleyim. Bence hava seyrüsefer özelleşmeli sadece. Biz kulecilerin ise kuruma girerken aldığımız 70 kpss puanı elimize verilip özel sektörde bize iyi şanslar dilenmeli. neticede okumuş adamlarız. istatistik, arkeoloji, çocuk gelişimi, açıköğretim iktisat gibi bölümleri bitirdik. gerçek dünyada başımızın çaresine bakabiliriz.
  • İnşallah inşallah
  • çogu yer özelliştirildi satıdı vs dhmi işletleride özelleşir bu gidişle acı bir gerçek ama doğru tespit
  • Ülkemizin menfaati için bu kurumun nasıl bir yapıya bürünmesi ve işletilmesi gerekiyorsa o olsun…
  • Karpuz mevsimi gelmeden ikiye yarılmadan karpuzun yarığını görmeden giyim yardimini alaydık ya la
  • Umarım kurum komple satılır dilleyip vesile olanlarda kına yakarlar münasip yerlerine

Türkiye'de kamu kurumlarının şirketleştirilme sürecine bir yenisi daha ekleneceği iddia edildi. AirportHaber'in edindiği bilgilere göre, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nda (TCDD) önemli dönüşümler yaşanacak. Bu dönüşümün kurumların verimliliği artırmak ve daha fazla fayda sağlamak amacıyla gerçekleştirileceği ifade edildi.

Şirketleşme sürecinin bir parçası olarak, DHMİ ve TCDD'de yaşanacak dönüşüm sonrası seçim öncesinde ya da hemen sonrasında iki tarafa da CEO atanacak. İddiaya göre bu CEO'lar, kurumların yönetiminde etkin bir rol oynayacak ve stratejik kararları almada yetkilendirilecek.

7 KİŞİLİK YÖNETİM KURULU OLUŞTURULACAK

Ayrıca, her kurum için 7 kişilik bir yönetim kurulu oluşturulacak. Bu yönetim kurulları, kurumların genel performansını izlemek ve gerekli stratejileri belirlemek için görevlendirilecek.

Şirketleşme sürecinin temel amacının, DHMİ ile TCDD'nin daha verimli hale gelmesinin sağlanması ve kamu kaynaklarının daha etkin kullanılması olarak hedefleniyor. Bu doğrultuda, alınacak kararlar ve uygulanacak politikalar, kuruluşların rekabet gücünü artırmayı hedefliyor. Aynı zamanda, özelleştirme ile birlikte daha fazla yenilik ile teknolojiye açık bir yapı oluşturulması planlanıyor.

VARLIK FONU ÇATISI ALTINA MI GİRECEKLER?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bu süreçte kurumların personel bilgilerini detaylı bir şekilde inceledi. Özellikle DHMİ ve TCDD'nin genel müdürlerinin pasifize edilmesi ve daha etkin bir yönetim yapısının oluşturulması planlanıyor.

Şirketleşme sonrası kurumların Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı himayesinde mi kalacağı yoksa Varlık Fonu çatısı altına mı gireceği ise şimdiden merak ediliyor.

©AirportHaber.com

DHMİ'nin şirketleşme süreci için flaş iddia

Yorumlar Tüm Yorumlar (85)

Kpt ~ 8 ay önce
DHMİ’de özelleşecek daha fazla maaş alacağını zannedenler, özel sektöre bir bakın, CEO’ların değil emekçilerin maaşlarına bir bakın ondan sonra konuşun. Asgari ücret verrirlerse öpüp başınıza koyun. Şekeri gösteriyorlar, ama altında kazığı da var. TZDK, Etibank, Şekerbank, şeker fabrikaları, çimento fabrikaları çalışanlarının başına gelenleri bir öğrenin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçek kralciplak ~ 10 ay önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Konyalı brifingci ~ 11 ay önce
Her yerin kumaşı kendi metresiyle ölçülür. Türkiye'de havacılık yaklaşmasından pist hizmetlerine, işletme ve apron hizmetlerine, kurumun bünyesi içinde bizzat yürüttüğü pazarlama, satın alma, elektronik, makine, inşaat ve güvenlik hizmetlerine kadar zincirin halkaları gibi bir bütündür. Güvenlik, güvenilirlik, sürdürülebilir kaliteli hizmet gibi özelliklerini bu bütünlüğe borçludur. Şirketleşme ya da özelleşme gibi durumlar DHMİ için söz konusu olamaz. Bunlar gereksiz tartışmalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılık Uzmanı ~ 11 ay önce
DHMİ özelleşmesi ya da şirketleşmesi mümkün olmayan bir kurumdur. Boş yere yorum yapmış herkes. Malesef kulecilerin istediği gerçekleşemez. Gerçekleşseydi de onların arzu ettiği şekilde gerçekleşmezdi. Herkes işine gücüne baksın. Çalışmaya, emek vermeye devam, haydi görevlerinizin başına...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Efsane kuleci ~ 11 ay önce
Tüm bunlar saçma sapan tahminler olmakla beraber ben de fikrimi söyleyim. Bence hava seyrüsefer özelleşmeli sadece. Biz kulecilerin ise kuruma girerken aldığımız 70 kpss puanı elimize verilip özel sektörde bize iyi şanslar dilenmeli. neticede okumuş adamlarız. istatistik, arkeoloji, çocuk gelişimi, açıköğretim iktisat gibi bölümleri bitirdik. gerçek dünyada başımızın çaresine bakabiliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haklısın ~ 11 ay önce
Almanya'nın dahi bizi kıskanacağı şekilde Eurocontrol Prensiplerini ters düz ederek, Seyrüsefer derhal özelleştirilmeli, İşletme Devlette kalıp 1. grup hatta pilot grubuna yükseltilmeli, Kurumda Yönetici olanlar (Şefler dahil) Alper Gezeravcı gibi kabul edilerek onun grubundan en yüksek maaşa kavuşturulmalı. Mesai saatleri geliş 10.30 gidiş 15.30 şeklinde düzenlenmeli, bu saatlerin dışındaki nöbet ve tüm çalışmalar için 2. maaş Eurocontrol giderlerine yansıtılmalı. Seyrüseferin yüzünden İşletmenin hakkı yenilmemeli.
Hakan ~ 11 ay önce
İnşallah inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğru tespit ~ 11 ay önce
çogu yer özelliştirildi satıdı vs dhmi işletleride özelleşir bu gidişle acı bir gerçek ama doğru tespit

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayırlısı olsun ~ 11 ay önce
Ülkemizin menfaati için bu kurumun nasıl bir yapıya bürünmesi ve işletilmesi gerekiyorsa o olsun…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yayinlayin lütfen ~ 11 ay önce
Karpuz mevsimi gelmeden ikiye yarılmadan karpuzun yarığını görmeden giyim yardimini alaydık ya la

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meraklı ~ 11 ay önce
Çıplakmı kaldın kardeş. Maaşı nereye harcadın alsana maaşından, babanmı görmüştü giyim yardımını ki sen acele eder oldun.
Karpuz mevsimi ~ 11 ay önce
Karpuz mevsiminde yenmelidir.mevsimi gelince tadından yarılır.mevsimi yazındır karpuzun.karpuz ikiye yarılmadan karpuzun yarığını görmeden giyim yardimi alalım ya laaa
Karpuz dalında ~ 11 ay önce
mevsiminden önce baharda, dalında yarılması lazım bana karpuzun
Dhmi ~ 11 ay önce
Umarım kurum komple satılır dilleyip vesile olanlarda kına yakarlar münasip yerlerine

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000