12 Eylül 2024, Perşembe 16:38:32

Emirates, pilotlarını GE FlightPulse uygulaması ile destekliyor

Dünyanın en büyük havayollarından biri olan Emirates'in her gün gerçekleştirdiği 470'ten fazla uçuşta görev yapan tüm pilotlar, her seferin güvenlik ve yakıt verimliliği performansı ile ilgili hayati operasyonel veriler sağlayan bir analiz uygulaması olan GE FlightPulse'ı aktif olarak kullanıyorlar.
  • WeChat veya Tinder

FlightPulse, pilotların kullanımına sunulduğu günden bu yana Emirates'in yakıt ve emisyon azaltma girişimlerini destekleyen ve temel güvenlik ölçümlerini iyileştiren ana araçlardan biri oldu.

GE'nin FlightPulse uygulaması, pilotlara uçuş özeti verilerinin yanı sıra uçağı nasıl kullandıklarına dair bilgiler de sağlıyor. Böylece pilotlar, temel verimlilik ve güvenlik önlemleriyle ilgili performanslarını analiz edebiliyor ve veriye dayalı öngörülerle bir sonraki uçuşlarını gözden geçirip planlayabiliyorlar. Emirates ve GE, havayolunun gereksinimlerine ve operasyonel ortalamalarına göre belirlenmiş KPI'lar ve analizler içeren özelleştirilmiş bir gösterge paneli geliştirdi ve bu paneli tüm pilotlar ile yöneticilerin kullanımına sundu. FlightPulse ayrıca, pilotların uçuş boyunca uyguladığı tüm operasyonel prosedürleri uçuş rotasına göre sıralı bir şekilde gösteren ve kendi kokpit deneyimleriyle eşleşen gerçekçi simülasyon tekrarları ile Emirates'i destekliyor.

Emirates, GE ile yakın bir şekilde çalışarak bu temel aracı kendi gereksinimlerine göre özelleştirmek ve geliştirmek için FlightPulse projesini 2021'de başlattı. Titizlikle geliştirilen uygulama bugün; yakıt verimliliği, güvenlik ölçümleri, operasyonel veri, analitik ve Emirates ağındaki her rota için öngörüler ile istatistiklerle birlikte yapılan araştırmalar olmak üzere dört temel alanı kapsıyor.

GE FlightPulse'ı tüm pilotlarına sunan ilk havayolu şirketi olarak öne çıkan Emirates, bu uygulama sayesinde 4.000'den fazla pilotunun havayolu ve bireysel geçmiş verilerine tek bir platformdan ulaşabilmelerini sağlıyor. Bu son derece öngörü sağlayan araç sayesinde pilotlar, kendi verimlilik ölçümlerine erişerek, gerçekleştirdikleri her uçuşun ardından kendilerini yaşıt pilotların ortalamalarıyla kıyaslama ve gelecekteki uçuş planlamaları için önemli operasyonel öngörüleri alma yetkisine sahip oluyorlar.

GE FlightPulse'ın başarılı bir şekilde kullanıldığını belirten Emirates'in Uçuş Operasyonlarından Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Kaptan Hassan Al Hammadi konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “FlightPulse, pilotlarımızın ve uçuş operasyon ekiplerimizin verilere kolayca ulaşmasına yardımcı oldu ve operasyonel, güvenlik ve yakıt verimliliğini artırmak için her zamankinden daha fazla bağlantı kurulmasını sağladı. Bu araç, pilotlara sadece nasıl gelişebilecekleri konusunda geçmişe dönük bir bakış açısı sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda gelecekle ilgili operasyonel kararları alırken de onlara yardımcı oluyor. Yakıt verimliliği ile diğer operasyonel ve güvenlik KPI'larında (Anahtar Performans Göstergesi) kayda değer gelişmeler gördük ve sürekli gelişim taahhüdümüzün bir parçası olarak bu teknolojiyi ilerletmeye ve daha da geliştirmeye devam edeceğiz. Bu araç, hem yönetimin hem de pilotların, güvenlik ve verimlilikle ilgili temel operasyonel verilere ilişkin şeffaflığa ve görünürlüğe sahip olmasıyla uçuş operasyonlarının verilerinin izlenmesinde önemli bir değişime yol açtı. Bu değişim, güvenlik ve verimliliğin yönetilmesinde yöneticiler ile pilot topluluğu arasında daha iyi bir iş birliği yapılmasını sağladı.”

Uçuşları gerçekleştirirken GE FlightPulse'ı kapsamlı bir şekilde kullandığını belirten B777'de Tip Derecelendirme Eğitmeni olan Kaptan Esmaeel Hassan Fard, “Bir uçuşa hazırlanırken, güvenlik ve yakıt verimliliği gibi temel unsurlara odaklanarak önceki uçuşlarımdan elde ettiğim verileri gözden geçirmek için FlightPulse'ı kullanıyorum. Daha sonra, belirli bir şehir eşleştirmesi için mevcut öngörüleri ve geçmiş verileri kullanarak yaklaşan uçuş için belirli rotayı ve koşulları analiz ediyorum. Bu da yakıt yönetimi, operasyonel prosedürler ve uçuş sırasında optimum güvenlik ve verimlilik için gereken ayarlamalar hakkında kararlar almama yardımcı oluyor. Performansımı filo genelindeki standartlarla kıyaslayarak, genel verimlilik konusunda sürekli olarak gelişmek için motive oluyorum.” dedi.

A380 Filosunun Teknik Pilotu Kaptan Abdalla Al Hammadi ise FlightPulse'un kendi kişisel uçuş ölçümlerini nasıl geliştirdiğini şöyle açıkladı: “FlightPulse, bize geçmiş uçuşlarımızdan herhangi biri hakkında performans istatistikleri ve verileri sunarak operasyonları ve verimliliği optimize etmek için yeni alanlar keşfetmemizi sağlıyor. Yakın bir zaman önce uçuş öncesi adı verilen yeni bir özellik eklendi. Bu özellik, uçacağım belirli bir havalimanı için son 90 güne ait verileri kontrol etmemi sağlıyor. Hangi pistte uçmayı bekleyebilirim? Herhangi bir gecikme bekliyor muyum? Bu, hazırlığımı destekleyen ve tekniklerimi ayarlamam için bana uygun görüş sağlayan ve nihayetinde güvenlik ve verimlilik söz konusu olduğunda daha iyi kararlar almama yardımcı olan değerli bir bilgi.”

Emirates, kokpit bağlantılı teknolojilere yoğun bir şekilde yatırım yapmaya devam ediyor. Havayolu kısa bir süre önce, her uçuş için operasyonel uçuş planını ve özet bilgi paketini, her pilotun iPad'ine indirebileceği ve her uçuş için ilgili bilgileri sunan kolay bir uygulama olan Lido Systems'ın mBriefing'inin geliştirilmiş bir versiyonu aracılığıyla birleştirerek işlerini elektronik ortamda kağıtsız bir şekilde yapılabilir hale getirdi. Böylece pilotlar uçuşu izleyebiliyor ve türbülans tahminleri de dahil olmak üzere yol boyunca hava durumu bilgileri gibi bilgiler sağlayan diğer uygulamalar aracılığıyla bu bilgileri birleştirebiliyorlar. Geçmişte bu bilgiler kokpitteki ekiplere kâğıt üzerinde yazılı olarak veriliyordu. Havayolu, bu süreç sayesinde 15 milyon adet kâğıttan tasarruf edileceğini tahmin ediyor.

Emirates, pilotlarını GE FlightPulse uygulaması ile destekliyor

Yorumlar

En guzeli ~ 5 gün önce
WeChat veya Tinder

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000