07 Eylül 2024, Cumartesi 12:30:58

HÜRJET eğitim uçağında yeni gelişme!

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, HÜRJET eğitim uçağının ihracat için erken olduğunu söyledi.
  • Milletimizin havacılık endüstrisine olan ilgisi ve hevesi gerçekten takdiri hak ediyor. Gel gelelim bu ilgi ve hevesten kısa vadeli populist çıkarlar sağlayan siyasiler projelere yalan karıştırıyorlar ve yanlış yönlendirici pazarlama yöntemleriyle bu projelere gün geçtikçe zarar veriyorlar. Sonuç olarak millet kazın ayağının öyle anlatıldığı gibi olmadığını görüp ülkenin bu değerli kurumlarına itibar etmemeye başlayabilir. Tasarımı tamamlanmamış testleri bitmemiş bir uçak ihraç edilemez. Kanadı kuyruğu olan uçan bir araç demek bu aracın 21. yy standartlarını sağladığı anlamına gelmiyor. Nitekim Eurofighter için Avrupa kapılarında F16 için Amerika kapılarında gezen bir hükümet görüyoruz. Ne diğer ülkeler bizden ne de biz onlardan çok üstünüz hepimiz aynı insanız elalemin 15 senede 7 gelişmiş ülkeyle yakaladığı gelişmeyi bizim günümüz teknolojiyle de olsa tek başımıza 5 senede yakalamamız pek mümkün değil. Güdülmeyin aklınızı kullanın.

TUSAŞ Genel Müdürü Demiroğlu, Mısır’ın İskenderiye şehri yakınında bulunan Uluslararası El Alamein Havaalanı’nda düzenlenen Mısır Uluslararası Havacılık Fuarı’nda açıklamalarda bulundu.

Mısır’da ilk kez gerçekleştirilen Uluslararası Havacılık Fuarı organizasyonunu başarılı bulduğunu aktaran Demiroğlu, fuarda Mısır Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın yanı sıra ilgili birimlerle ve diğer delegelerle var olan ve olma ihtimali olan projelerini konuşma ve tartışma fırsatı bulduklarını söyledi.

TUSAŞ’IN MISIR’DAKİ VARLIĞI
Mısır’ın hem Arap dünyası açısından hem de Afrika açısından çok önemli bir ülke ve çok değerli bir konuma ve tarihe sahip olduğunu ve Türkiye ile ilişkilerinin iyi bir seviyede seyrettiğini kaydeden Demiroğlu, “(Mısır’da) Ofis açmak kolay bir şey, yapabiliriz bunu ama esas biz ofis açma seviyesinde değil de daha ileri seviyelere götürmeyi tercih ederiz. Biz ümit ediyoruz ki, TUSAŞ’ın, TURKISH AEROSPACE’in (TAI) Mısır’daki varlığı, daha üst seviyede olmak üzere kurgulanabilecek bir varlık olacaktır. İnşallah ileride fabrika bile kurulabilir.” değerlendirmesinde bulundu.

HÜRJET İHRACATI
Demiroğlu, Jet Eğitim Uçağı HÜRJET’in ihracatına dair, “Biz tabiki Hürjet’i mümkün olduğu kadar müttefiklerimize satmak isteriz. O amaçla buraya getirdik, şu anda o yönde çalışmalarımız devam ediyor ama herhangi bir şey söylemek için erken. Biz ümitvarız. Çok uzun olmayan bir vakitte, gelecekte inşallah böyle bir sözleşmenin hayata geçirileceği konusunda çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

MISIR’IN KAAN PROJESİ ORTAKLIĞI OLASILIĞI
Milli Muharip Uçak KAAN’ın da çok önemli bir proje olduğunu belirten Demiroğlu, şöyle devam etti: “KAAN’ı, sadece TUSAŞ‘ın değil Türkiye’nin hatta dost ve müttefik ülkelerin ortak bir projesi olarak görüyoruz. İlk uçuşumuzu yaptık, seneye iki tane platformla uçuşlarımıza devam edeceğiz. Bildiğiniz gibi bu 20’li yılların sonunda 28’i (2028) hedefliyoruz şu anda. Türk Hava Kuvvetleri’ne teslimatlarımıza başlamayı planlıyoruz ama diğer ülkelerin de dost ve müttefik ülkelerin de ciddi ilgisi olduğunu biliyoruz, görüyoruz, duyuyorsunuz.” Demiroğlu, Mısır’ın da bu projeye katılımını görmekten çok büyük sevinç duyacaklarını söyledi.

HÜRJET eğitim uçağında yeni gelişme!

Yorumlar

Uçakçı ~ 2 ay önce
Milletimizin havacılık endüstrisine olan ilgisi ve hevesi gerçekten takdiri hak ediyor. Gel gelelim bu ilgi ve hevesten kısa vadeli populist çıkarlar sağlayan siyasiler projelere yalan karıştırıyorlar ve yanlış yönlendirici pazarlama yöntemleriyle bu projelere gün geçtikçe zarar veriyorlar. Sonuç olarak millet kazın ayağının öyle anlatıldığı gibi olmadığını görüp ülkenin bu değerli kurumlarına itibar etmemeye başlayabilir. Tasarımı tamamlanmamış testleri bitmemiş bir uçak ihraç edilemez. Kanadı kuyruğu olan uçan bir araç demek bu aracın 21. yy standartlarını sağladığı anlamına gelmiyor. Nitekim Eurofighter için Avrupa kapılarında F16 için Amerika kapılarında gezen bir hükümet görüyoruz. Ne diğer ülkeler bizden ne de biz onlardan çok üstünüz hepimiz aynı insanız elalemin 15 senede 7 gelişmiş ülkeyle yakaladığı gelişmeyi bizim günümüz teknolojiyle de olsa tek başımıza 5 senede yakalamamız pek mümkün değil. Güdülmeyin aklınızı kullanın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000