18 Eylül 2024, Çarşamba 13:02:40

İsrail'e yönelik uçuşlar süresiz askıya alındı!

Bölgedeki güvenlik endişeleri nedeniyle birçok havayolu şirketi, İsrail'e olan uçuşlarını askıya alma kararı aldı. Alman havayolu şirketi Lufthansa, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Tel Aviv ve Tahran uçuşlarını süresiz olarak durdurduğunu duyurdu.

Bölgedeki güvenlik endişeleri nedeniyle birçok havayolu şirketi, İsrail'e olan uçuşlarını askıya alma kararı aldı. Alman havayolu şirketi Lufthansa, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Tel Aviv ve Tahran uçuşlarını süresiz olarak durdurduğunu duyurdu. Bu karar, Lufthansa Grubu'na bağlı Eurowings, Swiss, Austrian Airlines ve Brussels Airlines gibi diğer havayolu firmalarını da etkileyecek.

Lufthansa’nın yanı sıra, Air France da Tel Aviv seferlerini askıya aldığını açıkladı. Haaretz gazetesine göre, Fransız havayolu şirketi bölgedeki artan gerilim sebebiyle bu kararı aldı.

Daha önce, American Airlines da İsrail'e olan uçuşlarını Nisan 2025 tarihine kadar durdurduğunu duyurmuştu.

Bu gelişmeler, Lübnan'da meydana gelen patlamaların ardından geldi. Salı günü, Beyrut ve Lübnan'ın çeşitli bölgelerinde, "pager" adı verilen kablosuz iletişim cihazlarının patlaması sonucu dokuz kişi hayatını kaybederken, yüzlerce kişi yaralandı. Lübnan hükümeti, bu olayın arkasında İsrail'in olduğunu iddia etti.

Birleşmiş Milletler sözcüsü Stephane Dujarric, Lübnan genelinde yaşanan bu ölümcül patlamalarla ilgili "son derece endişe verici" açıklamasını yaptı.

İsrail'e yönelik uçuşlar süresiz askıya alındı!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000