10 Eylül 2024, Salı 09:37:55

Moskova'da hava trafiği durdu!

Moskova'daki İHA saldırıları sebebiyle 3 havalimanın kapatıldığı duyuruldu.

Ukrayna ordusunun yoğun İHA saldırısı nedeniyle başkent Moskova’nın Jukovskiy, Vnukovo ve Domodedovo uluslararası havalimanları geçici olarak uçuşlara kapatıldı.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, Jukovskiy Havalimanı’nda İHA parçalarını ortadan kaldırma çalışmalarının başlatıldığını duyurdu.

Ukrayna ordusu, uçak tipi insansız hava araçlarını (İHA) kullanarak başta Moskova Bölgesi olmak üzere Rusya bölgelerine yönelik yoğun saldırı düzenledi. Rusya hava savunma güçleri 100'den fazla İHA vurarak saldırıyı püskürtürken saldırıda sivil can kaybı yaşandı.

Moskova Valisi Andrey Vorobyov, Telegram paylaşımında, Moskova Bölgesi’nin Ramenskoye ilçesinde İHA saldırısı sonucu 46 yaşındaki bir kadının yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Bir çocuğun öldüğü yönündeki iddiayı yalanlayan Vorobyov, saldırıda yaralanan 3 sivilin hastaneye kaldırıldığını, 43 kişinin daha tahliye edilerek geçici barınma merkezine yerleştirildiğini bildirdi.

Ramenskoye’da İHA saldırısında iki çok katlı apartmanda hasar meydana geldi. Apartmanın birinin 11 ve 12. katlarında İHA çarpması sonucu yangın çıkarken, diğerinin 9 katındaki bir daire zarar gördü.

Moskova'da hava trafiği durdu!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000