11 Ekim 2024, Cuma 09:36:29

Ryanair, Almanya’daki Operasyonlarını Azaltacak

2025 yazından itibaren Ryanair, Almanya'daki faaliyetlerinde önemli bir kesintiye gidiyor. Havayolu şirketi, Dortmund, Dresden ve Leipzig'deki tüm operasyonlarını durduracak. Ayrıca Hamburg’a olan uçuşlarını %60 oranında azaltacak.

2025 yazından itibaren Ryanair, Almanya'daki faaliyetlerinde önemli bir kesintiye gidiyor. Havayolu şirketi, Dortmund, Dresden ve Leipzig'deki tüm operasyonlarını durduracak. Ayrıca Hamburg’a olan uçuşlarını %60 oranında azaltacak. Ryanair CEO’su Eddie Wilson, bu kararın sonucunda Almanya’da yaklaşık 1.8 milyon yolcu kaybı yaşanacağını belirtti.

Bu kesintiler özellikle Saksonya eyaleti için önemli bir etki yaratacak. Leipzig’in Londra ile olan tek doğrudan uçuşu iptal edilirken, Dresden’den Mallorca’ya yapılan seferler de durduruldu. Ancak bu hatta diğer havayolu şirketlerinin operasyonlarına devam edeceği açıklandı.

Wilson, Ryanair’in Almanya genelinde toplamda 22 rotayı iptal edeceğini duyurdu. CEO, Almanya'nın COVID-19 öncesi yolcu trafiğinin yalnızca %82’sini geri kazandığını ve bu durumun Almanya’yı Avrupa'nın en kötü performans gösteren havacılık pazarı haline getirdiğini vurguladı. Wilson, Almanya’da uçak biletlerinin yüksek olmasını, ülkenin uyguladığı yüksek devlet vergileri ve Lufthansa’nın tekelci yapısına bağladı.

Ryanair, Almanya’daki küçülmeye karşılık olarak İsveç, İtalya, Macaristan ve Polonya gibi Avrupa Birliği ülkelerindeki operasyonlarını genişletme kararı aldı. Şirketten yapılan açıklamada, Alman hükümetinin "hava trafik vergisi ve güvenlik ücretlerini düşürmemesi" doğrudan eleştirildi.

Ryanair’e ek olarak, EasyJet gibi diğer havayolu şirketleri de Almanya’daki uçuşlarını azaltma kararı aldı. Bu gelişmeler, Almanya’nın havacılık sektöründeki rekabet gücünü zayıflatmaya devam ediyor.

Ryanair, Almanya’daki Operasyonlarını Azaltacak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000