15 Eylül 2024, Pazar 08:50:11

Ryanair CEO'su Boeing teslimatlarındaki olası gecikmelere dikkat çekti

Ryanair Group CEO'su Michael O'Leary, bugün yaptığı açıklamada, devam eden Boeing işçi grevinin, havayolunun gelecek yaza kadar beklenen 25 yerine sadece 20 yeni uçak almasına neden olabileceğini duyurdu.

Ryanair Group CEO'su Michael O'Leary, yaptığı açıklamada, devam eden Boeing işçi grevinin, havayolunun gelecek yaza kadar beklenen 25 yerine sadece 20 yeni uçak almasına neden olabileceğini duyurdu. Boeing'in önemli bir müşterisi olan düşük maliyetli İrlandalı havayolu, başlangıçta 2025 yazından önce 30 adet 737 MAX jet teslim almayı planlıyordu. Ancak, Boeing'deki operasyonel zorluklar nedeniyle bu sayı zaten 25'e düşürülmüştü.

Boeing'de devam eden işçi anlaşmazlığı, bu hafta boyunca şirketin MAX, 777 ve 767 jet modellerinin montajından sorumlu Seattle bölgesindeki fabrikalarında işçilerin grev yapmasına neden oldu. O'Leary, İrlanda'nın Newstalk Radyosu'na yaptığı açıklamada, Boeing'in birkaç hafta sürebilecek grevi çözeceğine dair güvenini ifade etti.

Boeing, tedarik zinciri sorunları ve yavaşlayan montaj hattı hızı ile karşı karşıya kaldıktan sonra, yıl sonuna kadar üretim hızını artırmayı hedefliyordu. Bu komplikasyonlar, 5 Ocak'ta bir B737 MAX 9 jetinde uçuş sırasında meydana gelen kapı tıkacı patlaması olayıyla daha da artmış ve artan düzenleyici incelemeye yol açmıştı.

O'Leary, Boeing'in mevcut zorluklarından tamamen kurtulmasının iki ila üç yıl sürebileceğini öne sürdü. Boeing ile sendika arasındaki müzakerelerin gelecek haftanın başında yeniden başlaması planlanıyor ve her iki taraf da grevi çözmeye çalışıyor.

Grevin Boeing'in teslimat taahhütlerini yerine getirme kabiliyeti üzerindeki etkisi, havacılık devinin devam eden tedarik zinciri ve düzenleyici zorluklar arasında üretimi artırma çabalarına bir başka karmaşıklık katmanı ekliyor. (Investing)

Ryanair CEO'su Boeing teslimatlarındaki olası gecikmelere dikkat çekti

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000