04 Ekim 2024, Cuma 09:12:44

Southwest uçaklarını satmayı planlıyor

ABD merkezli düşük maliyetli havayolu şirketi Southwest Airlines, filosundaki bazı eski model Boeing 737-800 ve daha yeni 737 Max uçaklarını satışa çıkarmayı veya "sat-geri kirala" anlaşmaları yapmayı değerlendiriyor.

ABD merkezli düşük maliyetli havayolu şirketi Southwest Airlines, filosundaki bazı eski model Boeing 737-800 ve daha yeni 737 Max uçaklarını satışa çıkarmayı veya "sat-geri kirala" anlaşmaları yapmayı değerlendiriyor. Şirket, bu stratejik adımla finansal yapısını güçlendirmeyi amaçlıyor.

Southwest Airlines CEO'su Bob Jordan, geçtiğimiz günlerde düzenlenen yatırımcı toplantısında bu planı kamuoyuna duyurdu. Jordan, Boeing'in teslimat gecikmeleri ve Pratt & Whitney motorlarındaki sorunların, havayolu sektöründe uçak talebini artırdığını vurguladı. Bu talep artışından faydalanmak isteyen Southwest, satış ya da kiralamalar yoluyla elde edilecek gelirlerle finansal dengesini sağlamlaştırmayı hedefliyor.

Şirket yetkilileri, bu hamlenin Southwest Airlines’ın mali yapısını iyileştirmek için önemli bir adım olduğunu belirtti.

Southwest uçaklarını satmayı planlıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000