02 Eylül 2024, Pazartesi 09:16:11

THY ile üç gün süren New York Macerası!

Senarist Gani Müjde, THY uçağıyla New York'a gitmek isteyen kızının üç gün süren ve adeta işkenceye dönen yolculuğunu kaleme aldı. Absürt film senaryolarını aratmayan yolculuk, okuyanların dahi sinirlerini bozacak cinsten. Şirketin destek hattından verilen yanıt da yolculuk kadar ilginç...
  • THY nin bazı eksiklikleri artmış olabilir ancak yaşanan olayda büyük sıkıntı yok gibi görünüyor.Acil sırasında gitmem arkadaşlarımla aynı otelde kalırım gibi Z kuşağı beklentilerine girersen mutsuz olursun elbette
  • Kım bılır ılk uçuşta nasıl sınır krizi gecırdı kı uçağa almadılar. Yahu hergun kapısını bekleyıp yüzlerce yolcuya hosgeldın dıyoruz. Alınmayan yolcular olay çıkaran bağıran hakaret eden huzur bozanlardır. Aksı mümkün değil. Onda da bırcok yolcu sahıtlık eder ve uçağa öyle alınmaz. Z kuşağı şımarık kızına özel uçak tut bırdahakı sefere.
  • Takunya liyakati..
  • O kadar alışıklarki ayrıcalıklı görülmeye normal bir olayda normal yolcu muamelesi görmeye tenezzül edemiyor müptezel gasteci abim oda yetmiyor senarist olduğundan yalandanda senaryo üretiyor ha buna kendi gibi muhalif olduğu için her türlü olayı ajite edenler inanırmı inanır.
  • Tanınmış olmak ayrıcalıklı olmak değildir. Daha ne yapsın THY. Ama bunlar ister hayatta paradan başka şeyleri yok. Param var her isteğim olsun. Gidin başka şirketle uçun bakalım böyle bir olayda sesiniz çıkacak mı
  • THY maalesef her geçen gün geri gidiyor. Ben yaşadığım olumsuz olayları anlatsam roman olur. Olay sadece İzlanda olayı değil. İyi okuyacak olursanız daha başlangıçta Türk yolcuları aşağılıyorlar yabancılara öncelik vererek. Artı overbook olaylarında yolcuya başka bir gün uçması halinde para teklif edilir Mesela benim bir arkadaşım Buenos Aires-İstanbul uçağında fazla bilet satıldığında, ertesi gün uçmak kaydıyla 600 euro teklif edildi ve aldı. Aynı THY 2018-2021 yılları arasında İsmailağa cemaatine 500 bin dolar civarında hibe bilet vermiş.Başka nerelere hibe bilet verildiği ise belli değil. Şu anda da dünyanın en pahalı havayolu oldu maalesef.
  • Aman da aman,uçak yolcu full, İzlanda, ıngaao, hostel; senaristim, can senaristim, başarılı senaristim, ağlamış da ağlamış kızım vıttırı vızzık cıttırı cızzıt. Az mağdur olup para koparamayan yapışıyor sosyal medyaya.
  • Boyle bir adama boyle bir yaziyi yakistiramadim. Uzaydami yasiyorsunuz ? Pamuk prenses uzulmesin istiyorsan ozel ucak tutacaksin babasi. Pes vallahi
  • Motor durmuş senarist durur mu? Yapıştırmış senaryoyu.
  • Sanki her gün divert oluyor gibi şikayet ediyorlar. Şirket üstüne düşen her şeyi yapmış daha ne istiyorlar? Tek motorla Amerika’ya mı devam etseydi? Ayrıca kendisiyle alakası bile olmayan şeylere ağlayıp kriz geçiriyorsa uçağa alınmaması da normal. Klasik Z kuşağı işte.

Senarist Gani Müjde, THY uçağıyla New York'a gitmek isteyen kızının üç gün süren ve adeta işkenceye dönen yolculuğunu kaleme aldı. Absürt film senaryolarını aratmayan yolculuk, okuyanların dahi sinirlerini bozacak cinsten. Şirketin destek hattından verilen yanıt da yolculuk kadar ilginç...

Yönetmen ve senarist Gani Müjde ile oyuncu Belma Canciğer'in kızları Ecesu Müjde önceki gün staj yapacağı ABD'nin New York şehrine gitme üzere Türk Hava Yolları'ndan uçak bileti aldı.

Uçuş için havalimanına giden Ecesu Müjde'nin maceralı yolculuğu kontuardaki görevlinin 'uçak overbook' yani fazla bilet satıldı anonsuyla başlıyor ve tam üç gün sürüyor.

Absürt film senaryolarını aratmayan olayların yaşandığı yolculuğu senarist Gani Müjde, X hesabından bir dizi paylaşımla aktardı.

"ÖNCE ÖZBEK, ARAP, ÇİNLİ RUS..."

İşte okurken bile insanın sinirlerini bozan o yolculuğun hikayesi:

"THY ile üç gün süren New York Macerası. (Ayşegül İzlanda'da)  @TK_TR  @TurkishAirlines @TK_HelpDesk @BilalEksiTHY Kızımı 28 Eylül günü stajı için New York’a göndermek üzere havaalanından Türk Hava yollarına teslim etmiştik.

Ama kontuardaki abi “uçak overbook” diyerek ilk müjdeyi vermişti zaten. Yani fazla bilet satılmıştı ve uçamama ihtimali oluşmuştu.

En kısa zamanda işine başlamak zorunda olan kızım yaklaşık 25-30 Türk ile beraber uçağın kapısında beklerken Özbek, Arap, Çinli, Rus kim varsa önce uçağa onlar yerleştirilmişler.

Sıra Türklere gelince binersiniz binemezsiniz tartışmaları sonucunda kızımın sinirleri bozulunca ağlamaya başlamış.

"LÜTFEDİP İKİ GÜN SONRAYA BİLET VERMİŞLER"

Bunun üzerine bir yetkili gelip 'size sadece acil çıkış kapısı kaldı. Ama sizin sinirleriniz bozuk. Biz sizi uçuramayız biletinizi de iptal ediyoruz' deyivermişler. (Hem suçlu hem güçlü)

Kızım yılların yolcusu olduğu için hakları konusunda ısrar etmiş tabii. Çünkü yeniden bilet 55-60 bin liralar civarında (Ekonomi) ve uçak havalanıvermiş bu arada.

Uzun süren tartışmalar sonucunda yolcuya ödül bileti vermesi gereken THY bırakın ödül biletini, lütfedip ayın 30'u sabahına bir bilet verip göndermiş kızımı. Kızım koca iki büyük bir küçük bavulu ile tekrar taksiye binip eve geri gelmiş.

30'u sabahı verdikleri bilet yer numaralı olduğu için kendisi binmiş binmesine ama aynı overbook satışının kavgalarına kapıda şahit olmuş.

"KIZIM 'İZLANDA'YA İNİYORUZ' ANONSUYLA UYANMIŞ"

Neyse uçak bir bir buçuk saat rötarla havalanmış tam her şey yoluna girmiş uykuya dalmışken okyanus üzerinde 'İzlanda’ya iniyoruz' anonsu ile uyanıvermiş kızım. Nooluyor ne bitiyor derken tek motoru arızalanan uçak kalan tek motoru ile İzlanda’ya inivermiş Türkiye saati ile tam öğlen vakti.

Uzun süre bilgi alamamış kimseden ve saatler sonra yolcuları indirip güvenlikten geçirmişler. Bu arada malum İzlanda’da hava buz ve herkes şortlarla ve kısa kollularla.

Bir süre donduktan sonra neyse ki 'bavullarınızı alın otellere yerleştiricez, yeni uçak ancak yarın sabah gelecek' demişler.

"40 YAŞIN ÜSTÜNE MEKSİKALI BİR ERKEKLE ODASINI PAYLAŞMASINI İSTEMİŞLER"

Bavullar için İzlanda ayazında epey bir bekledikten sonra bir yetkili gelip kızıma 'siz tek olduğunuz için size tek kişilik oda veremeyiz odanızı paylaşacaksınız biriyle' demiş.

Odasını paylaşmasını istedikleri 40 yaşlarının üstünde kazık kadar bir Meksikalı ve “erkek”…(Burada Cem Karaca’nın namus belası şarkısını dinliyoruz fonda)

20 küsur yaşındaki kızım itiraz etmiş tabi. Bir erkekle aynı odayı paylaşmayacağını söylemiş. Epey bir tartışmadan sonra 'lanet olsun , sana tek kişilik bir hostel bulduk' demişler ve yolcuların bir kısmını hostele giden otobüse bindirmişler ve 'güzel İzlanda’mızı tanıyalım ada turu' böylece başlayıvermiş.

"135 KİLOMETRE OTOBÜS YOLCULUĞU"

Çok yakınlarda (Keflavik 5 km ve Rejyavik 30 Km) iki büyük şehir varken otobüs kendini dağlara vurmuş. Tam 135 km gitmişler de gitmişler. Saatler sonra hostele varmayı başarmışlar. Gece 21:30 gibi odaya yerleşmişler.

Uçak için ertesi gün saat 07:00 de sözleşilmiş. Ertesi gün saat 07:00 hava alanında olan kalabalık ancak öğleden sonra 12:30 gibi uçmayı başarmış. Uçak 5 saatlik bir yolculuktan sonra New-York’a vasıl olmuş. Teşekkürler milli gururumuz Türk Hava Yolları…

THY'DEN İLGİNÇ YANIT

Türk Hava Yollarının yolcu deste hattı "TK_HelpDesk"'in X hesabından Müjde'nin paylaşımına verilen yanıt da bir hayli ilginç. Yolculukta hiç bir kusurları yokmuşçasına bir yanıt veren firma yaptıkları organizasyondan övgüyle bahsetti. İşte o yanıt:

"Merhaba Gani Bey,

Şikayetinize istinaden gerekli kontrolleri sağladığımızda, yolcularımızın emniyeti için ilgili uçuşumuzun zorunlu olarak Keflavik noktasına yönlendirildiğini görmekteyiz.

Akabinde uçakta bulunan 350ye yakın yolcumuz için Türk Hava Yolları uçuş ağında bulunmayan bir nokta olmasına rağmen, tüm imkanlar seferber edilmiş ve tüm yolcularımız için 9 otel 11 otobüs ayarlanmıştır.

Yolcumuzun arkadaşları ile aynı otelde kalma talebi, yüksek sezonda otel müsaitliğinin bulunmaması nedeniyle karşılanamamış olsa da, farklı bir otelde tek kişilik konaklama imkanı sağlanmış, akabinde planlanan seferle varış noktasına ulaşımları temin edilmiştir."

THY ile üç gün süren New York Macerası!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

~ 14 gün önce
THY nin bazı eksiklikleri artmış olabilir ancak yaşanan olayda büyük sıkıntı yok gibi görünüyor.Acil sırasında gitmem arkadaşlarımla aynı otelde kalırım gibi Z kuşağı beklentilerine girersen mutsuz olursun elbette

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabın ~ 14 gün önce
Kım bılır ılk uçuşta nasıl sınır krizi gecırdı kı uçağa almadılar. Yahu hergun kapısını bekleyıp yüzlerce yolcuya hosgeldın dıyoruz. Alınmayan yolcular olay çıkaran bağıran hakaret eden huzur bozanlardır. Aksı mümkün değil. Onda da bırcok yolcu sahıtlık eder ve uçağa öyle alınmaz. Z kuşağı şımarık kızına özel uçak tut bırdahakı sefere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F84 ~ 14 gün önce
Takunya liyakati..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kendini bir şey sanan gazete ve yönetmen şeysi ~ 14 gün önce
O kadar alışıklarki ayrıcalıklı görülmeye normal bir olayda normal yolcu muamelesi görmeye tenezzül edemiyor müptezel gasteci abim oda yetmiyor senarist olduğundan yalandanda senaryo üretiyor ha buna kendi gibi muhalif olduğu için her türlü olayı ajite edenler inanırmı inanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nokta yok mu ~ 13 gün önce
Bu nasıl Türkçe? Beynim yandı...Konuyu unuttum! Olay neydi?
cleartoland ~ 14 gün önce
Tanınmış olmak ayrıcalıklı olmak değildir. Daha ne yapsın THY. Ama bunlar ister hayatta paradan başka şeyleri yok. Param var her isteğim olsun. Gidin başka şirketle uçun bakalım böyle bir olayda sesiniz çıkacak mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bülent ~ 15 gün önce
THY maalesef her geçen gün geri gidiyor. Ben yaşadığım olumsuz olayları anlatsam roman olur. Olay sadece İzlanda olayı değil. İyi okuyacak olursanız daha başlangıçta Türk yolcuları aşağılıyorlar yabancılara öncelik vererek. Artı overbook olaylarında yolcuya başka bir gün uçması halinde para teklif edilir Mesela benim bir arkadaşım Buenos Aires-İstanbul uçağında fazla bilet satıldığında, ertesi gün uçmak kaydıyla 600 euro teklif edildi ve aldı. Aynı THY 2018-2021 yılları arasında İsmailağa cemaatine 500 bin dolar civarında hibe bilet vermiş.Başka nerelere hibe bilet verildiği ise belli değil. Şu anda da dünyanın en pahalı havayolu oldu maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kzım da kızım ~ 15 gün önce
Aman da aman,uçak yolcu full, İzlanda, ıngaao, hostel; senaristim, can senaristim, başarılı senaristim, ağlamış da ağlamış kızım vıttırı vızzık cıttırı cızzıt. Az mağdur olup para koparamayan yapışıyor sosyal medyaya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fırat ~ 15 gün önce
Boyle bir adama boyle bir yaziyi yakistiramadim. Uzaydami yasiyorsunuz ? Pamuk prenses uzulmesin istiyorsan ozel ucak tutacaksin babasi. Pes vallahi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel senaryo ~ 15 gün önce
Motor durmuş senarist durur mu? Yapıştırmış senaryoyu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İNSAF ~ 15 gün önce
Sanki her gün divert oluyor gibi şikayet ediyorlar. Şirket üstüne düşen her şeyi yapmış daha ne istiyorlar? Tek motorla Amerika’ya mı devam etseydi? Ayrıca kendisiyle alakası bile olmayan şeylere ağlayıp kriz geçiriyorsa uçağa alınmaması da normal. Klasik Z kuşağı işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000