19 Eylül 2024, Perşembe 00:28:01

Yolcu uçağında sefer öncesi 13 kilo kokain bulundu!

Bolivya'nın ulusal havayolu şirketi Boliviana de Aviación’a (BoA) ait bir Airbus A330 model uçakta 13 kilogram kokain ele geçirildi.

Bolivya'nın ulusal havayolu şirketi Boliviana de Aviación’a (BoA) ait bir Airbus A330 model uçakta 13 kilogram kokain ele geçirildi. Uyuşturucu madde, uçağın 13 Eylül’de Santa Cruz'dan Madrid'e gerçekleştireceği uçuş öncesinde bulundu. Olay sırasında, temizlik personelinden iki kişi suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

Santa Cruz Savcılığı'nın yaptığı açıklamaya göre, uçak, Boliviana de Aviación'ın Cochabamba'dan Santa Cruz'a yaptığı iç hat uçuşunun ardından Madrid seferi için hazırlanıyordu. Temizlik ekibinin, uçaktaki çöp kutularını manipüle ederek uyuşturucuyu saklamaya çalıştığı tespit edildi. Bu sırada yetkililer, çöp kutularında 12 paket halinde saklanmış 13 kilogram kokain ele geçirdi.

37 Kişi Gözaltına Alındı

Olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Şu ana kadar 37 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında uçağın Cochabamba-Santa Cruz uçuşunda görev yapan 26 BoA personeli ile 11 temizlik görevlisi bulunuyor. Ancak iki temizlik çalışanı kısa süre sonra serbest bırakıldı.

Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve daha fazla gözaltı olabileceğini belirtti.

Yolcu uçağında sefer öncesi 13 kilo kokain bulundu!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000