Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü'nün talebi üzerine bütün deniz uçaklarının uçmasını iptal etti. Kendi sistemini kuran SeaBird Havayolları bu karardan etkilenmeyecek.
Deniz ve İçsular Genel Müdürlüğü, denizlere, göllere inen uçakların kendilerinin izni olmadan istedikleri yerlere inemeyeceklerini belirterek Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne rest çekti. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bu yazı üzerine tüm deniz uçaklarının uçuşlarını askıya alarak, uçak sahiplerini ve şirketleri apar-topar Ankara'ya çağırdı.
AirportHaber'in edindiği bilgiye göre Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü, deniz ve içsuların kendilerinin kontrolünde olduğunu belirterek, "Bundan sonra deniz uçaklarına disiplin getireceğiz. İstediğiniz yere uçamazsınız. Uçuş yapılacak noktalar belirlenecek ve belirlenen noktalar haricinde başka bir yere inilemeyecek" dedi.
Bu karar üzerine şok olan deniz uçağı sahipleri, dünyadan örnekler vererek, "Böyle bir durumda hepimiz uçağımızı satmak zorunda kalırız" diyerek durumun ciddiyetini gösterdiler. Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü'nün de uçak sahiplerinin bu tavrı karşısında "siz bilirsiniz" dediği iddia edildi.
Türkiye'de 1 adet Seabird olmak üzere, körfezi kirleten gemileri kontrol etmek üzere Kocaeli Belediyesi ile ortak çalışma yürüten Hakan Osanmaz'a ait iki deniz uçağı, Koç Holding'e ait 1 adet, Bonair'e ait 1 adet ve bir adet de İntercity'ye ait olmak üzere toplamda 6 adet deniz uçağı bulunuyor.
Deniz uçaklarının geleceği karanlık bir sürece girerken uçak sahiplerinin nasıl bir aksiyon alacağı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü nezdinde nasıl bir girişimde bulunulacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.
©AirportHaber
Yorumlar Tüm Yorumlar (35)