Turkish Ground Service Genel Müdürü Bayram Özçelik, yaşanan iş kazalarını en aza indirmek için apronda çalışan işçilere psikoteknik eğitimleri vermeye başladıklarını kaydetti.
AirportHaber muhabiri Murat Can Güllü’ye konuşan TGS Genel Müdürü Bayram Özçelik, TGS'nin kuruluşundan bu yana yaşadığı talihsiz kazalardan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Bu sorunları personele verdikleri eğitimle çözmeye çalıştıklarını ifade etti.
Apronda çalışan şoförlere psikoteknik eğitimi vermeye başladıklarını ifade eden Özçelik, kazaları en aza indirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Sezonun en yoğun dönemini yaşadıklarını ifade eden Bayram Özçelik, "Personelimizin şartlarını iyileştirmek ve varsa kusurlarımızı telafi etmek için vargücümüzle çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Yapılan bu eğitimlerin olumlu veya olumsuz etkilerini araştırmak amacıyla Atatürk Havalimanı apronunda TGS çalışanları ile konuştuk. TGS personelinin en çok şikayettiği iki konu yoğun çalışma saatleri.
Bazı günler 18 - 19 saat çalıştıktan sonra eve gitmeden şoförlere yeni mesai yazıldığını dile getiren TGS çalışanı A.F, “Genel müdürümüzün bu konudan haberdar olmadığını düşünüyorum. Çünkü bu kadar yoğun tempoda iki kişilik çalıştığımız halde psikoteknik eğitiminin hiç bir işe yarayacağını düşünmüyorum. Benim sıkıntımı psikoteknik eğitmenleri değil genel müdürümüz çözer. Karşımıza geçip bizi dinlerse sorunlarımızı çözerse çok minnettar olurum” diye konuştu.
Aldıkları maaşa göre yaptıkları işin yoğun olduğunu belirten şöförler “Aldığımız maaş yetmediği zaman kafamız çoluğumuzun çocuğumuzun giderlerinde olduğu zaman hangi baba profesyonelce çalışabilir ki? Biz eğitimlerin bu sorunlar düzeltilmeden verilmesinin hiç bir işe yaramayacağını düşünüyoruz” diye konuştular.
Psikoteknik değerlendirme; sürücülerin sürüşle ilgili özel bilişsel ve psikomotor becerilerini ölçen ve güvenli araç kullanımını sağlayan standart testlerin yer aldığı bilgisayar tabanlı bir değerlendirme sistemi. Temel bilişsel beceriler "dikkat, algı, bellek, izleme ve muhakeme" ve psikomotor beceriler ise "el-ayak-göz koordinasyonu, tepki zamanı, çevresel görüş, hız mesafe tahmini ve çarpışma zamanı tahmini" olarak tanımlanabilir. Bu becerilere sahip olmanın, kurallara uygun karar vererek ve doğru motor hareketleri yaparak kazalardan kaçınabilme ve araç kullanabilmenin ilk basamağı olduğu belirtiliyor.
©AirportHaber.com ÖZEL
Yorumlar Tüm Yorumlar (14)