30 Nisan 2011, Cumartesi 09:38:44

DHMİ ADETA PARA BASIYOR

Uçak biletlerinin otobüs fiyatına ucuzlamasının ardından katlanan yolcu sayısı, havayolu şirketlerinin yanında Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin de yüzünü güldürdü.
  • Bu kadar kazanan bir kurum, parayı kazandıran personelini nasıl gözardı eder???Personel olarak bir açıklama bekliyoruz.
  • bu idarecilerle bu kadar yol alınabilmiş olması tam bir mucizedir. yasal tazminat haklarından mahkum bırakılan personel sabır ve özveriyle kurumu bugünlere getirmiştir. ama vitrindekiler başarıyı kendilerine mal etme çabasındalar. bari bir an önce özelleştirilse de bu düzen değişse.
  • Hesaplar ortada iken liman ve alanları birilerine satmak için elinden geleni ardına koymayanların ne yapmak istedikleri her şeyi özetliyo;telekomda olduğu gibi çekirdek parasına kurumu sattılar lübnanlı şirket şimdi abonelerini sömürüyo kimseninde sesi çıkmıyo.
  • Bu kurum para basıyor ama Eurocontrol'den gelecek üst geçiş paraları personele tazminat olarak verilirken yapılan iyileştirmeyi halen onaylamayan bürokratlar yüzünden yılda 100-200 milyon euro Bulgaristan,Romanya ve daha birçok Avrupa ülkesinin kontrolörlerine ve diğer personeline arıca Hava Seyrüsefere yaptıkları yatırıma dağıtılıyor yani o ülkeler kazanıyor.Bizde ben yiyemedim sen de yeme mantığı ile haraket edenler başkalarına yediriyor kimse de ne yapıyorsun demiyor.
  • Ben bu kadar yıldır ne yaptığını anlamadım. Para basıyormuş. AHL'ye şöyle bir bakın ne yaptığını anlarsınız. Runway'ler arası kendi kendine biten ot tarlası. Pırıl pırıl yemyeşil çimlerle bezemenk o kadar mı zor? Türkiye'ye ilk gelen touch-down sonrası oraları görüyor abuk sabuk büyümüş otlar. Yazıklar olsun.
  • Eskiden beri en zengin kamu kuruluşlarından biridir ama parası nı kullanamaz.Esas görevi olan ILS pist taksi yolu tamiratlarını bitiremez yüzlerce divert olur yolcular perişan olur.Hatırlayınız İzmir 34ILS arızasını ,halen yapımı süren İstanbul taksi yolu bağlantılarını. Emekli..
  • easyjet ülkemize sefer yapıyor, aynı tip ryanair le.. bilip bilmeden konuşmamak lazım. söylediğin tabii ki turizmi canlandırır eyvallah ama bu dhmi nin tek başına yapabileceği birşey değil.
  • Ryanair Irlandadan Turkiyeye seferler yapabilir. Ancak baska ulkelerden yapamaz. Bunun sebebi Turkiye yada DHMI degil AB'dir. Turkiye karsilik ilkeleri dogrultusunda ayni haklara sahip olma kosuluyla Ryanair'e Avrupanin istedigi yerinden ucma izni verecek ama AB Turkiyeye bu hakki tanimamakta israr ediyor. Lutfen baskiyi ABye yapin, bize degil.
  • DHMI kazandigi paranin bir kismini ivedilikle alan ve limanlarin seyrusefer arac ve gereclerine harcamasi lazim. Boylelikle ozellikle her kisin yasanilan gecikme ve iptaller en aza indirebilinir.
  • Ryanair neden Türkiye'ye gelmiyor? DHMİ bu soruyu kendisi için sordu mu? Tabi umrunda değil... Çalışanlar hafta sonu 2 günlüğüne, maceracı üniversite öğrenciler uçağa atlayıp Türkiye'ye gelse Türk turizmi kazanmaz mı? Turizm bölgelerinde bulunan havalimanlarının tarifeli/charter oranı durumun ne kadar kötü olduğunu açıklıyor. Avrupalılar Kanarya adaları yerine yılın her genü Kapadokya'ya, Pamukkale'ye, Nemrut'a gelse iyi olmaz mıydı. Türk turizmi şaha kalkardı! Kimin umurunda...

Geçen yıl 102 milyonu aşan toplam yolcu sayısı işletmenin 1,6 milyar lira gelir, 746 milyon lira kâr elde etmesini sağlarken Genel Müdür Orhan Birdal, bu yıl 125 milyon yolcu hedeflediklerini kaydetti.Havayolu şirketlerinin bilet fiyatını ucuzlatmasının ardından yolcu sayısı her geçen yıl yüksek oranda artıyor. 2002'de 33,8 milyon olan yolcu sayısı, geçen yıl 102,7 milyona tırmandı. İç hat yolcu sayısı ise aynı dönemde 8,7 milyondan 50,5 milyona yükseldi. Hızla artan yolcu sayısı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ni (DHM) de uçurdu. İşletme, hava ulaşımından geçen yıl 1,6 milyar lira gelir elde etti. DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, gelir artışını yolcu ve havaalanı sayısındaki artışa bağladı. DHMİ Genel Müdürlüğü, 2010 yılını toplam 1 milyar 653 milyon lira gelirle kapattı. Aynı dönemde 960 milyon lira gideri olan Genel Müdürlük, 746 milyon lira kâr elde etti. Birdal, 2011'de 125 milyon yolcu hedeflediklerini söyledi.

Son yıllarda havacılık sektörüne yapılan yatırımlar, DHMİ'nin faaliyet alanını da genişletiyor. Özellikle, yeni havaalanlarının hizmete girmesiyle mevcut havaalanlarında yapılan modernizasyon ve artan yolcu trafiği, DHMİ'nin gelirini önemli oranda artırdı. İç hatlarda uçan şirketlerin bilet fiyatlarını düşürmesinin yanı sıra havalimanları altyapısının da yenilenmesi ile havayolu ulaşımının herkes tarafından tercih edilmeye başlandığına dikkat çeken Genel Müdür Birdal, "THY'nin yanı sıra özel havayolları, yurtiçinde uçulan merkez sayısını artırmakla kalmadı, Türk ekonomisindeki istikrarı da dikkate alarak uçak filolarını yenileyip yolcuya en iyi hizmeti sunma yarışına girdi. Böyle olunca, vatandaşlar çok ucuza uçakla seyahat etme imkânı buldu." diye konuştu. Hava ulaşımına ilgide son dönemlerde olağanüstü artış yaşandığını ifade eden Birdal, bu durumun hem DHMİ gelirini hem de faaliyet alanını genişlettiğini kaydetti. DHMİ'deki değişimin komşu ülkelerin de dikkatini çektiğine vurgu yapan Birdal, şunları aktardı: "Orta Asya ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere birçok bölge ve ülkeden havacılık konusunda, trafik kontrolörlüğü, havalimanı işletmeciliği vb. konularda işbirliği-eğitim teklifleri var. Bunların arasında Azerbaycan, Suriye ve Irak gibi ülkeleri sayabiliriz. Suriye gibi bazılarına eğitim desteği verdik. İmkânlar dahilinde bu taleplere olumlu cevap vermeye çalışıyoruz." Yeni havaalanlarının da sektörün gelişimini olumlu etkilediğini anlatan Birdal, "Her havaalanı hemen gelir getirmiyor. Ama bu havaalanına uçuşlar için İstanbul'daki trafik artıyor, bu da bizim gelirimizi yükseltiyor." diye konuştu.

Türkiye'nin en büyük sınır kapısı konumundaki Atatürk Havalimanı'nda yolcu sayısı, 2010'da yüzde 8 artışla 32 milyon 145 bine ulaştı. Ayrıca geçen yıl havalimanlarına iniş-kalkış yapan uçak sayısında da yüzde 16,4 artış görüldü. Buna göre, 2009'da 788 bin 469 uçağın iniş-kalkış yaptığı havalimanları, geçen yıl 917 bin 461 uçağın iniş-kalkışına ev sahipliği yaptı. İç hatlardaki uçak sayısı yüzde 18,5 artışla 496 bin 596'ya, dış hatlarda da yüzde 14 artışla 420 bin 596'ya yükseldi. (Zaman)

DHMİ ADETA PARA BASIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu kadar kazanan bir kurum, parayı kazandıran personelini nasıl gözardı eder???Personel olarak bir açıklama bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu idarecilerle bu kadar yol alınabilmiş olması tam bir mucizedir. yasal tazminat haklarından mahkum bırakılan personel sabır ve özveriyle kurumu bugünlere getirmiştir. ama vitrindekiler başarıyı kendilerine mal etme çabasındalar. bari bir an önce özelleştirilse de bu düzen değişse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hesaplar ortada iken liman ve alanları birilerine satmak için elinden geleni ardına koymayanların ne yapmak istedikleri her şeyi özetliyo;telekomda olduğu gibi çekirdek parasına kurumu sattılar lübnanlı şirket şimdi abonelerini sömürüyo kimseninde sesi çıkmıyo.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu kurum para basıyor ama Eurocontrol'den gelecek üst geçiş paraları personele tazminat olarak verilirken yapılan iyileştirmeyi halen onaylamayan bürokratlar yüzünden yılda 100-200 milyon euro Bulgaristan,Romanya ve daha birçok Avrupa ülkesinin kontrolörlerine ve diğer personeline arıca Hava Seyrüsefere yaptıkları yatırıma dağıtılıyor yani o ülkeler kazanıyor.Bizde ben yiyemedim sen de yeme mantığı ile haraket edenler başkalarına yediriyor kimse de ne yapıyorsun demiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ben bu kadar yıldır ne yaptığını anlamadım. Para basıyormuş. AHL'ye şöyle bir bakın ne yaptığını anlarsınız. Runway'ler arası kendi kendine biten ot tarlası. Pırıl pırıl yemyeşil çimlerle bezemenk o kadar mı zor? Türkiye'ye ilk gelen touch-down sonrası oraları görüyor abuk sabuk büyümüş otlar. Yazıklar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Eskiden beri en zengin kamu kuruluşlarından biridir ama parası nı kullanamaz.Esas görevi olan ILS pist taksi yolu tamiratlarını bitiremez yüzlerce divert olur yolcular perişan olur.Hatırlayınız İzmir 34ILS arızasını ,halen yapımı süren İstanbul taksi yolu bağlantılarını. Emekli..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
easyjet ülkemize sefer yapıyor, aynı tip ryanair le.. bilip bilmeden konuşmamak lazım. söylediğin tabii ki turizmi canlandırır eyvallah ama bu dhmi nin tek başına yapabileceği birşey değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ryanair Irlandadan Turkiyeye seferler yapabilir. Ancak baska ulkelerden yapamaz. Bunun sebebi Turkiye yada DHMI degil AB'dir. Turkiye karsilik ilkeleri dogrultusunda ayni haklara sahip olma kosuluyla Ryanair'e Avrupanin istedigi yerinden ucma izni verecek ama AB Turkiyeye bu hakki tanimamakta israr ediyor. Lutfen baskiyi ABye yapin, bize degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
DHMI kazandigi paranin bir kismini ivedilikle alan ve limanlarin seyrusefer arac ve gereclerine harcamasi lazim. Boylelikle ozellikle her kisin yasanilan gecikme ve iptaller en aza indirebilinir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ryanair neden Türkiye'ye gelmiyor? DHMİ bu soruyu kendisi için sordu mu? Tabi umrunda değil... Çalışanlar hafta sonu 2 günlüğüne, maceracı üniversite öğrenciler uçağa atlayıp Türkiye'ye gelse Türk turizmi kazanmaz mı? Turizm bölgelerinde bulunan havalimanlarının tarifeli/charter oranı durumun ne kadar kötü olduğunu açıklıyor. Avrupalılar Kanarya adaları yerine yılın her genü Kapadokya'ya, Pamukkale'ye, Nemrut'a gelse iyi olmaz mıydı. Türk turizmi şaha kalkardı! Kimin umurunda...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000