21 Şubat 2011, Pazartesi 17:30:40

İMZALAR YUNUSELİ HAVAALANI İÇİN ATILDI

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 2 yıldır üzerinde çalıştığı Yunuseli Havaalanı’nın yeniden hava ulaşımına açılması önündeki son engel ortadan kalktı.
  • bir arkadaş yunan basketbol takımının 90 lı yıllarda atr 72-500 ile geldiğini performansına hayran kaldığını söylemişti.acaba atr 72-500 yunuseli'ne mi gelmişti
  • arkadaşım yorumların hiçbirinde borajet'in uçaklarını thy'e kiralamasından rahatsız olan görmedim.kim niye rahatsız olsun.borajet'i bursa yunuseli'ne bekliyoruz
  • Borajet'in uçaklarından 2 tanesini THY'e kiralaması sizi neden bu kadar rahatsız ediyor ki ? Diğer şirketlerin THY'e ne kadar uçak verdiğini biliyormusun ? Yeni umutlar veren havaalanlarının birer birer açılması gibi Borajet yoluna devam ederken sizler mazide kalacaksınız.Sadece laf üretecek sadece kirletmek isteyeceksiniz.Tabi yapabilirseniz.!
  • borajet yetkillileri size sesleniyoruz.sizi bursa yunuseli' havaalanına bekliyoruz
  • Arkadaşlar yunuseli pisti 1400 m ,fakat manialar sebebiyle 1200 m kullanılabiliyor.
  • Ground roll takeoff 1,165-1,290 m Ground roll landing 1,065-1,235 m görüldüğü gibi eğer pist 1300m ve üzeriyse bu uçaklar buraya full payload iner ve kalkar rahatça. kaldıki zaten full payload olmayacaktır van ya da kars uçuşu haricinde tr içi uçuşlarda. onlarda da zaten uçak full olmaz, daha da ötesi zaten borajet koltuk aralarını açıp toplam sayıyı azaltmıştı dolayısıyla daha da kısa pist yeterli olacaktır...
  • Havaalanı resmi !
  • resmi kim çekmişse harika !
  • 90 li yilların sonunda uluslararası basketbol sampiyonasi icin yunanistan takimi ve kafile olimpic airlines atr 72 ile geldi ta ozaman performansına hayran kalmistim sampiyona sonunda yine atr ile gelip aldı kafileyi kaptanları ile konusmustum bu ucak full payload burda rahatlıkla operasyon yapar demisti sanıyorum simdi borajet bunu gerceklestirecek.
  • sivil havaciligin gelismesi icin boyle kucuk havalimanlarinin yapilmasi cok onemli, kulesiz bile olsa her sehirde bunun benzeri bir tane olmalidir. hatta en azindan marmara - ege - akdeniz seridindekilerde birer havacilik okulu! buna en guzel ornek Florida olabilir

Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü arasındaki protokol Devlet Bakanı Faruk Çelik’in de katıldığı törenle imzalandı.

Yaklaşık 15 yıl öncesine kadar kullanılan Yunuseli Havaalanı’nın yeniden ulaşıma açılması ve özellikle küçük uçaklar tarafından kullanılması için Büyükşehir Belediyesi tarafından ısrarla sürdürülen çalışmalar meyvesini verdi. Milli Savunma Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı’nın yanı sıra ilgili tüm kurumlarla gerekli görüşmeleri tamamlayıp onay alan Büyükşehir Belediyesi, son protokolü de Dobruca Tesisleri’nde düzenlenen toplantıda imzaladı. Bursa’nın hava ulaşım ağının genişletilmesi açısından büyük önem taşıyan protokol, Devlet Bakanı Faruk Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Vali Şahabettin Harput ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal arasında imzalandı.

Bursa’nın 300’e yakın yabancı firmaya ev sahipliği yapan bir sanayi şehri olmasına rağmen, firma sahiplerinin özel uçakları ile İstanbul’a gelip, toplantılarını orada yaptıktan sonra Bursa’ya uğramadan geri döndüklerini dile getiren Başkan Altepe, “Bursa’nın değerlerine sahip çıkmaya çalışıyoruz. Özellikle Yunuseli Havaalanı kent ekonomisine sağlayacağı katkı nedeniyle çok önemli. Yaklaşık 2 yıldır ısrarla üzerinde durduğumuz bu projede Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü fedakarlığı yapacağımızı söylüyorduk. Sonuçta protokol de bizim istediğimiz gibi şekillendi. Buna göre mania kriterleri doğrultusunda gerekli binaların yıkımını, terminal binası, hava trafik kulesi, itfaiye, garaj, pist, apron, yollar, su ve doğalgaz hatları ile pistlerin aydınlatma sistemlerini biz yapacağız. Seyrüsefer için gerekli teknik donanım, personelin görevlendirilmesi ve uçuş hizmetleri Devlet Hava Meydanları tarafından sağlanacak. Güvenlik, sağlık personeli ve ambulans temini gibi işlemleri ise valilik üstlenecek. Protokolün ardından çalışmalara hemen başlayacağız ve yılsonuna kadar burayı kullanıma açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Yaklaşık 15 yıl önce 24 özel uçağın bulunduğu Bursa’da bugün sadece bir özel uçak bulunduğunu hatırlatan Başkan Altepe, Yunuseli Havaalanı’nın ulaşıma açılmasıyla kentteki özel uçak sayısının yeniden artacağını ve kent ekonomisine önemli bir hareketlilik kazandırılacağını kaydetti. Yaklaşık 15 yıl önce 30’a yakın yabancı firmanın faaliyet gösterdiği Bursa’da bugün 300’e yakın yabancı firma bulunduğuna dikkati çeken Başkan Altepe, “İşadamları ve yöneticiler için günümüzde en önemli değer zaman. Bir toplantı için koca bir günün heba olmasını kimse istemiyor. Biz bu konuyu ilk gündeme getirdiğimizde işadamlarından önemli bir talep olduğunu gördük. Bu konuda önemli bir beklenti vardı ancak kimse inanamıyordu. Bunun kağıt üzerinde bir proje olarak kalacağı sanılıyordu. Protokolü imzaladık, çalışmaları hemen başlatacağız ve yıllar önce kaybettiğimiz bu değerimize yeniden kavuşacağız” dedi.

“YENİŞEHİR'E ALTERNATİF OLARAK DÜŞÜNÜLMESİN”

Bugüne kadar ‘olmaz, gerçekleşmez, geri dönülmez’ diye ifade edilen bir hizmete imza koymanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Devlet Bakanı Faruk Çelik ise, Yunuseli Havaalanı’nın tekrar hizmete sunulmasında emeği geçen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Vali Şahabettin Harput’a teşekkür etti. Yenişehir Havaalanı’nın geleceğin Bursa’sı açısından çok önemli bir yatırım olduğunu vurgulayan Bakan Çelik, “Yenişehir Havaalanı doğru bir proje. Ancak bu tür değişimlerde geçiş sürecinin de sağlıklı olması gerekli. Geçişi keskin yaparsanız bazı aksaklıklar beraberinde geliyor. İşte 20’nin üzerinde özel uçak barındıran Bursa, Yunuseli’nin kapanmasından dolayı bu imkandan mahrum hale geldi. Geçişin sağlıklı olması adına bu protokol önemli. Yunuseli, Yenişehir’e alternatif olarak algılanmasın. Yenişehir Havaalanı’nda uluslararası seferler, yurtiçi seferler ve kargo seferleri yaparken; Yunuseli’de küçük uçaklara hizmet verecek. Asya’dan, Uzakdoğu’dan, Avrupa’dan, dünyanın 4 tarafından işadamları İstanbul merkezli uçuşlar gerçekleştiriyor. Bu insanların Bursa’ya ulaşmaları büyük önem arz ediyor” şeklinde konuştu.

Bursa’da tarihi bir gün yaşandığının altını çizen Vali Şahabettin Harput da 56 yıl süreyle Bursa’ya güzel anılarla hizmet veren ve 2000 yılından beri kapalı duran Yunuseli Havaalanı’nın bu protokolden sonra en kısa zamanda yeniden canlı günlerine döneceğini vurguladı. Havaalanının yeniden açılması gündeme geldiğinde herkesten sıcak ilgi, destek ve yardım gördüklerini ifade eden Vali Harput, “En kısa zamanda birlikte uçmak dileğiyle havaalanının Bursa’ya hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal ise 1944-2000 yılları arasında hizmet veren Yunuseli Havaalanı’nın artık yetersiz kalması nedeniyle 2000 yılında kapatıldığını söyledi. Askeri tesisler içinde bulunan Yunuseli’nin Askeri Havaalanı olduğunu dile getiren Birdal, “1400 metreye 32 metre ebatlarında pisti bulunan havaalanı zaman içinde etrafında ulaşan binalar nedeniyle kullanılamaz haldeydi. Şimdi uçuşa elverişli hale getirilmesiyle ilgili altyapı çalışmaları Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. Hava trafik hizmetini biz vereceğiz. Burası 1C kategorisindeki uçuşların iniş kalkışına uygun hale gelecek. Artık sivil havacılığın hizmetine açılacak” dedi.

Konuşmaların ardından tarihi protokol Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Devlet Bakanı Faruk Çelik, Vali Şahabettin Harput ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal arasında imzalandı.

İMZALAR YUNUSELİ HAVAALANI İÇİN ATILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 14 yıl önce
bir arkadaş yunan basketbol takımının 90 lı yıllarda atr 72-500 ile geldiğini performansına hayran kaldığını söylemişti.acaba atr 72-500 yunuseli'ne mi gelmişti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşım yorumların hiçbirinde borajet'in uçaklarını thy'e kiralamasından rahatsız olan görmedim.kim niye rahatsız olsun.borajet'i bursa yunuseli'ne bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Borajet'in uçaklarından 2 tanesini THY'e kiralaması sizi neden bu kadar rahatsız ediyor ki ? Diğer şirketlerin THY'e ne kadar uçak verdiğini biliyormusun ? Yeni umutlar veren havaalanlarının birer birer açılması gibi Borajet yoluna devam ederken sizler mazide kalacaksınız.Sadece laf üretecek sadece kirletmek isteyeceksiniz.Tabi yapabilirseniz.!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
borajet yetkillileri size sesleniyoruz.sizi bursa yunuseli' havaalanına bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar yunuseli pisti 1400 m ,fakat manialar sebebiyle 1200 m kullanılabiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ground roll takeoff 1,165-1,290 m Ground roll landing 1,065-1,235 m görüldüğü gibi eğer pist 1300m ve üzeriyse bu uçaklar buraya full payload iner ve kalkar rahatça. kaldıki zaten full payload olmayacaktır van ya da kars uçuşu haricinde tr içi uçuşlarda. onlarda da zaten uçak full olmaz, daha da ötesi zaten borajet koltuk aralarını açıp toplam sayıyı azaltmıştı dolayısıyla daha da kısa pist yeterli olacaktır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Havaalanı resmi !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
resmi kim çekmişse harika !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
90 li yilların sonunda uluslararası basketbol sampiyonasi icin yunanistan takimi ve kafile olimpic airlines atr 72 ile geldi ta ozaman performansına hayran kalmistim sampiyona sonunda yine atr ile gelip aldı kafileyi kaptanları ile konusmustum bu ucak full payload burda rahatlıkla operasyon yapar demisti sanıyorum simdi borajet bunu gerceklestirecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sivil havaciligin gelismesi icin boyle kucuk havalimanlarinin yapilmasi cok onemli, kulesiz bile olsa her sehirde bunun benzeri bir tane olmalidir. hatta en azindan marmara - ege - akdeniz seridindekilerde birer havacilik okulu! buna en guzel ornek Florida olabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000