09 Ekim 2024, Çarşamba 11:00:59

KÖŞE | CEHALET

AirportHaber yazarlarından Serdar Başağaoğlu gündeme dair konuları köşesinde değerlendirdi. Türkiye'nin hava savunması için alınan S-400 füze sisteminden KAAN'a kadar birçok konuya değinen Başağaoğlu, neler dedi? İşte o yazı...

AirportHaber yazarlarından Serdar Başağaoğlu gündeme dair konuları köşesinde değerlendirdi.

Türkiye'nin hava savunması için alınan S-400 füze sisteminden KAAN'a kadar birçok konuya değinen Başağaoğlu, neler dedi?

İşte o yazı:

CEHALET

Sizi bilmem ama ben sosyal medyayı takip etmeyi bıraktım. Ülke genelinde yaşanan tecavüzleri, kadınlara şiddeti, cinayetleri, magandaları ve ahmakça açıklamalarda bulunan ve bu açıklamalara alkış tutanları görmekten usandım. Ülke olarak acilen fabrika ayarlarına dönmemiz gerekiyor. Bunun da ilk adımı hiç kuşkusuz cehaletin önüne geçmektir.

Çünkü cahil insanlar doğruları yalnızca kendilerinin bildiğini düşünür. Karşıt görüşe asla tahammülleri yoktur. Duymaktan öyle rahatsız olurlar ki, o anda agresifleşip saldırganlaşırlar. Kusursuz olduklarını düşünürler. Kibarlığı zayıflık olarak görürler.

Empatiden uzak, anlayışsızlardır. Hayata adeta at gözlüğü ile bakarlar. Ne kadar bilgisizlerse o kadar güvenleri yüksektir. Bilgi onlar için hiçbir şeydir. Kendi bildiklerinden şaşmazlar. En iyisini her zaman onlar bilir. Körü körüne inanırlar. İstediğiniz kadar bir şeyleri ispatlamaya çalışın yine anlamazlar. Hiçbir konuda uzman olmamasına rağmen kendisini her koltuğa layık görürler.

Bugün ak dediğine yarın kara derler. Ama ben hiç ak demedim diye de söylenirler. Menfaatleri her şeyden önce gelir. Şuursuzdurlar. Az düşünüp çok konuşurlar. Kendilerine dayatılanları size dayatmaya kalkarlar. Pohpohlanmayı, parlatılmayı severler. Beleşi, avantayı severler. Özgüvenleri tavandır.

Üstlerine karşı el pençe divan dururlar, astlarına karşı zalimdirler. Başarısız olduklarını asla kabul etmezler. Yanlış tercihler sonucunda yine de yanlışını görmezler. Aslında korkaktırlar, güçlüden yana olarak kalabalıktan güç alırlar.

Eminim çevrenizde bu tür insanlar gün geçtikçe artıyordur. İşte bu sebeple cehaletle savaşı kaybetmememiz lazım. Hepimizin sağlığı, emniyeti ve huzuru için!

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

KÖŞE | CEHALET

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000