17 Eylül 2024, Salı 09:22:11

THY ile SunExpress Uçakları Tehlikeli Yakınlaşma Yaşadı

Kuzey Makedonya semalarında, Türk Hava Yolları'na (THY) ve SunExpress'e ait iki yolcu uçağının tehlikeli bir yakınlaşma içine girdiği bildirildi.

Kuzey Makedonya semalarında, Türk Hava Yolları'na (THY) ve SunExpress'e ait iki yolcu uçağının tehlikeli bir yakınlaşma içine girdiği bildirildi. Havacılık güvenliği ile ilgili gelişmeleri aktaran Avherald internet sitesinin haberine göre, olay Üsküp hava sahasında meydana geldi.

THY’nin Madrid-İstanbul seferini yapan Airbus A321 tipi yolcu uçağı, Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp semalarında uçarken, aynı anda SunExpress’in Dalaman-Gatwick seferini gerçekleştiren Boeing 737-800 tipi uçağının, aynı yörüngede seyir halinde olduğu belirtildi.

TCAS Uyarısı Devreye Girdi

Uçuş sırasında devreye giren Trafik Çarpışma Önleme Sistemi (TCAS), olası bir çarpışmayı önlemek amacıyla her iki uçağın pilotlarına çözüm uyarısında bulundu. Uyarıya göre Boeing 737’nin tırmanması, A321’in ise alçalması talimatı verildi.

Pilotların, TCAS uyarılarına uygun şekilde manevra yapmasının ardından her iki uçak da sorunsuz şekilde uçuşlarına devam etti.

Olayla ilgili Kuzey Makedonya Sivil Havacılık Otoritesi tarafından "ciddi" statüsünde bir soruşturma başlatıldığı açıklandı. Olayın ayrıntılarının ise devam eden soruşturmanın ardından netleşmesi bekleniyor.

THY ile SunExpress Uçakları Tehlikeli Yakınlaşma Yaşadı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000