09 Eylül 2024, Pazartesi 09:17:05

Yunanistan turistler için yeni vergiler getiriyor

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, aşırı turizmi önlemek amacıyla yeni tedbirler alacaklarını açıkladı.
  • Bizde de vatandaşlara ek vergiler geliyor, var olanlar arttırılıyor örnek saçma yurtdışı çıkış haracı!!!

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, aşırı turizmi önlemek amacıyla yeni tedbirler alacaklarını açıkladı.

Yunanistan, aşırı turizmin olumsuz etkilerinden kaçınmak amacıyla ek tedbirler alıyor. Selanik Uluslararası Fuarında konuşan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Yunanistan’ın bazı bölgelerinin ‘aşırı turizm’ sorunuyla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. Yunan limanlarına gelen tüm yolcuların ek ücret ödeyeceğini açıklayan Miçotakis, bu ücretin popüler turizm adaları Santorini ve Mykonos’ta daha fazla olacağını ifade etti. Miçotakis ayrıca, konaklama vergilerinin artırılacağını, barınma sorununu körükleyen kısa dönem kiralamaların da yasaklanacağını ifade etti.

2023’te 36.1 milyon ziyaretçi ağırlayan Yunanistan, bu yılın ilk yarısında ise 11.6 milyon ziyaretçiye ulaştı. Ekonomisine yaklaşık yüzde 20 katkıda bulunan turizm sektörü, ülke için hayati önem taşıyor.

Santorini'ye giden daha fazla vergi ödeyecek

Hürriyet'in ABD’li finans ajansı Bloomberg’den aktardığı habere göre Miçotakis, hükümetin yılın belirli aylarında kruvaziyer yolcularının akınından ‘çok endişe duyduğunu’ ve ücret almaya başlayacağını söyledi. Düzenlemeyle ayrıca, iklim kriziyle bağlantılı olarak konaklama vergisinin de artırılacağı belirtiliyor. Diğer yandan, Yunan limanlarına gelen tüm yolcular ek ücret ödeyecek. Bu ücret, popüler turizm adaları Santorini ve Mykonos’ta daha fazla olacak. Nisan-ekim döneminde alınan konaklama vergisi de artırılacak.

Kısa dönem kiralamalara yasak geliyor

Mitsotakis ayrıca, Atina’nın üç ana bölgesinde en az bir yıl süreyle kısa dönem kiralamaları yasaklayacaklarını belirtti.

Kira sözleşmelerini kısa vadeden uzun vadeye çeviren mülk sahiplerinin üç yıl boyunca kira vergisi ödemek zorunda kalmayacağını ve evlerini piyasadan uzak tutmak yerine kiralamaya karar veren mülk sahiplerinin de kira vergisi ödemeyeceğini söyledi.

Tatil amaçlı kiralamalar 2019’dan 2023’e kadar yıllık ortalama yüzde 28 artmıştı. Ancak kısa dönemli kiralamalar ülkedeki konut krizini körüklüyor. Bu durum yüksek tüketici fiyatlarıyla birlikte son dönemdeki siyasi tartışmaların merkezinde yer alıyor.

Yunanistan turistler için yeni vergiler getiriyor

Yorumlar

Vergi ~ 8 gün önce
Bizde de vatandaşlara ek vergiler geliyor, var olanlar arttırılıyor örnek saçma yurtdışı çıkış haracı!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000