AÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Eskişehir'in bir havacılık kenti olduğunu belirterek, üniversitelerinin de 1986 yılından beri havacılık eğitimi verdiğini söyledi.
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinin yıllardır sivil havacılık sektörüne pilottan teknisyene, hava kontrolöründen hostese kadar birçok alanda eleman yetiştirdiğini anlatan Gündoğan, "Okulumuzda 20'nin üzerinde profesyonel pilotumuz var. Filomuz bulunuyor. Bir ABD'li kargo firması okulumuza Boeing 727 hibe etti. Dünyada bu uçağı isteyen 100'ün üzerinden eğitim kurumu varken bizi seçtiler. Uçağı eğitim hizmetleri açısından kullanıyoruz. Yurt dışında bu eğitimi 10 binlerce dolar vererek alınıyor" diye konuştu.
"Eğitim amaçlı kullanmaya başladık"
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şerif Kavsaoğlu ise kargo şirketi FedEx'in envanterden çıkarttığı uçakları okullara eğitim amaçlı kullanmak üzere hibe ettiğini duyduklarını ve başvuru yaptıklarını belirtti.
Firmanın müracaatlarına olumlu cevap verdiğini belirten Kavsaoğlu, şunları söyledi:
"Geçtiğimiz yıl nisan ayında iş adamı Hayrettin Yağız'ın katkısıyla Boing 727 üniversitemize bağışlandı. Bu uçak, ABD'den Türkiye'ye uçarak geldi. Bütün sistemleri çalışıyor. Uçağın üzerinde 3 jet motoru bulunuyor. Bir tane de yedek jet motoru var. Uçağımızın üzerine AÜ logosuyla boyadık. Eğitim amaçlı kullanmaya başladık. Havacılıkta pratik eğitimin önemi fazla. Biz de pratik eğitime eğiliyoruz."
"Boeing'e sahip tek havacılık okuluyuz"
Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Cem Çetek de üniversite envanterindeki Boeing 727'nin sistemlerinin şu anda aktif olduğunu söyledi.
Uçağın son uçuşunu Eskişehir'e gerçekleştirdiğini dile getiren Çetek, şöyle devam etti:
"Şu anda uçak bakım merkezimizin yanındaki apronda duruyor. Lisans seviyesindeki öğrencilerimizin pratiklerini tamamlamak için kullandığımız bir hava aracı durumunda. Türkiye'de, Boeing'e sahip tek havacılık okuluyuz. Öğrenciler, uçuş sistemlerini mezun olmadan görüyor. Boing'de eğitim almak öğrencilerimizin motivasyonunu artırıyor. Boeing'imizin bulunması, havacılık elektrik ve elektroniği ile uçak gövde ve motoru öğrencileri için eşi bulunmaz bir pratik eğitim fırsatı."
Uçak Gövde Motor Bakım Bölümü 3’üncü sınıfı öğrencisi Ayhatun Koz, Boeing üzerinde eğitim almanın kendilerini sektöre hazırladığını söyledi.
Havacılık Elektrik Elektroniği 4’üncü sınıf öğrencisi Hasan Ali Arslantay da Boeing 727'de eğitim almanın sektöre atılmadan tecrübe kazandırdığını bildirdi.
Yorumlar Tüm Yorumlar (9)