04 Aralık 2012, Salı 09:03:30

HAVALİMANLARINDA YOĞUNLUĞA ÇARE BULUNDU!

Almanya'da havalimanlarında, yolcuların sınır geçişlerine otomasyon getiren "EasyPass" sisteminin genişletilmesi planlanıyor...
  • amsterdamda yıllardır var, göz taraması yaparak geçebiliyorsunuz

Federal İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "EasyPass" sisteminin bir pilot proje kapsamında Frankfurt Havalimanı'nda başarıyla uygulandığını, projenin yoğunluğun çok olduğu Münih, Düsseldorf, Hamburg ve Berlin havalimanlarında da uygulanacağı bildirildi.

Yaklaşık 100 EasyPass kontrol geçişlerinin, yani elektronik kapı (eGates) sisteminin oluşturulacağı ifade edilen açıklamada, bu konudaki ihalenin 2013 yılının başında yapılacağı ve gelecek yılın sonunda eGates kapılarının uygulamaya geçeceği kaydedildi.


Almanya genelinde EasyPass uygulanmaya başladıktan sonra sınır kontrollerinin hızlandırılacağı belirtilen açıklamada, 18 yaşın üstünde olan AB ülkeleri vatandaşlarının yanı sıra İzlanda, Liechtenstein, Norveç ve İsviçre vatandaşlarının kayıt olmadan bu uygulamadan yararlanabilecekleri ifade edildi.

Açıklamada, EasyPass kullanıcıların doğrudan eGates geçişlerini kullanabileceklerini, bunun diğer yolcuların bekleme zamanını da kısaltacağı kaydedildi.

Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, EasyPass sisteminin uygulamaya geçmesinin sadece teknik ve organizazyon açısından değil, ekonomik olarak da uluslararası seyahat trafiği gelişimine ayak uydurulması açısından önemli olduğunu belirtti.

EasyPass uygulamasıyla yolcunun kimliği ve pasaportun veya seyahat belgesinin gerçekliği ve geçerlilik süresinin otomasyon bir süreçle inceleneceği vurgulandı.

eGates kapsından geçerken yolcunun yüz fotoğrafının çekildiği, bunun da seyahat belgesindeki çipte bulunan fotoğrafla eşleştirilerek kimlik tespitinin yapıldığı kaydedildi.

Böylelikle gümrük görevlilerin birden fazla işlem yapma olanağına kavuştuğu bildirildi.

HAVALİMANLARINDA YOĞUNLUĞA ÇARE BULUNDU!

Yorumlar

shunta ~ 12 yıl önce
amsterdamda yıllardır var, göz taraması yaparak geçebiliyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000