27 Eylül 2024, Cuma 11:14:26

New York Belediye Başkanı, THY'den Rüşvet Mi Aldı?

New York Belediye Başkanı Eric Adams, Türk Hava Yolları ile bağlantılı uluslararası bir rüşvet skandalında suçlamalarla karşı karşıya kaldı.
  • ben tkyi tam 38 yildir kullaniyorum.Bİr kere bile bu tarz guzellik yapilmadi. bir cok kisi otomatik ekonomiden businessa geciyor mesela milletvekilleri. Ustelik bu sirket borsa sirketi, ozel bir kurum degil baskasina yapilan bu guzellemeler sirket karini etkilemektedir.Herseeyin bir maaliyeti vvar. Kısaca gercek bir vatandas olarak bana bugune kadar boyle bir guzelleme yapilmadi.
  • thy ve rüşvet????? hayatta inanmam…. mevcut yönetim ve rüşvet ???? mümkün değil. iftira. o badem bıyıklar haramı engellesin diye bırakılıyor. bıyıkları aşıp giremiyor haram lokma gırtlağa… bu yüzden biz alnı secdeli insanlara iftira atmayın.
  • Hiçbir şey olmasa bile bir şeyler olmuş olabilir

New York Belediye Başkanı Eric Adams, Türk Hava Yolları ile bağlantılı uluslararası bir rüşvet skandalında suçlamalarla karşı karşıya kaldı. ABD Güney New York Bölge Mahkemesi tarafından açıklanan iddianamede, Adams’ın yabancı uyruklulardan kampanya bağışları aldığı, ayrıca Türk Hava Yolları'ndan bildirilmeyen seyahat avantajları sağladığı iddia ediliyor. Bu avantajların toplam değerinin 123.000 doların üzerinde olduğu belirtiliyor.

İddianamede, Adams’ın çeşitli yıllarında Türkiye’nin ulusal havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları'ndan ücretsiz veya indirimli uçak biletleri aldığı, bu seyahatlerin aralarında Fransa, Çin, Sri Lanka, Hindistan, Macaristan ve Türkiye’nin de bulunduğu farklı destinasyonlara yapıldığı öne sürülüyor.

ABD basınında yer alan haberlerde; Adams’ın, Türk Hava Yolları'ndan lüks konaklamalar, şık restoranlarda ücretsiz yemekler ve lüks eğlence imkanları gibi avantajlar sağladığı da iddia ediliyor. İddianamede yer alan “Türk Yetkili” olarak tanımlanan isimsiz bir üst düzey Türk diplomat ve diğer Türk uyrukluların, Adams ve beraberindekilere bu seyahatlerde lüks hizmetler sunduğu belirtiliyor.

Adams'ın, Türk Hava Yolları ile yaptığı üç ayrı seyahatte ücretsiz veya büyük ölçüde indirimli biletler aldığı, bu sayede etki altında kaldığı ifade ediliyor. Ekim 2016’da Adams ve "ev içi partneri", Hindistan’a seyahat etti ve yaklaşık 2.286 dolar ödeyerek ekonomi sınıfı bilet aldı. Ancak, seyahatten iki gün önce Türk Hava Yolları tarafından ücretsiz olarak business class sınıfına yükseltildi. Bu yükseltmenin maliyetinin 15.000 dolar olduğu ifade edildi.

Temmuz ve Ağustos 2017’de Adams, bir yakını ve bir personeliyle birlikte Fransa, Türkiye, Sri Lanka ve Çin'e seyahat etti. Bu seyahatlerde de Türk Hava Yolları'ndan ücretsiz business class biletler aldığı ve toplamda 35.000 doların üzerinde avantaj sağladığı iddia ediliyor. Ekim 2017’de Adams ve bir çalışanı, yine Türk Hava Yolları'ndan ücretsiz olarak 16.000 dolar değerinde business class biletler aldı.

İddianamede, Adams’ın aldığı bu ücretsiz seyahat avantajlarını yasal olarak bildirmesi gerekirken, yıllık bildirim formlarında hiçbirini beyan etmediği ve bu avantajlardan 2021 kampanya yılına kadar yararlanmaya devam ettiği belirtildi.

New York Belediye Başkanı, THY'den Rüşvet Mi Aldı?

Yorumlar

niye ~ 2 saat önce
ben tkyi tam 38 yildir kullaniyorum.Bİr kere bile bu tarz guzellik yapilmadi. bir cok kisi otomatik ekonomiden businessa geciyor mesela milletvekilleri. Ustelik bu sirket borsa sirketi, ozel bir kurum degil baskasina yapilan bu guzellemeler sirket karini etkilemektedir.Herseeyin bir maaliyeti vvar. Kısaca gercek bir vatandas olarak bana bugune kadar boyle bir guzelleme yapilmadi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mümkün değil ~ 3 saat önce
thy ve rüşvet????? hayatta inanmam…. mevcut yönetim ve rüşvet ???? mümkün değil. iftira. o badem bıyıklar haramı engellesin diye bırakılıyor. bıyıkları aşıp giremiyor haram lokma gırtlağa… bu yüzden biz alnı secdeli insanlara iftira atmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hiçbir yerli ~ 3 saat önce
Hiçbir şey olmasa bile bir şeyler olmuş olabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000