26 Eylül 2024, Perşembe 14:32:27

THY Teknik'ten sürpriz "zam" kararı

Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ yönetimi, sürpriz bir karar aldı.
  • Yetkili arkadaşların dert yandığı şikayet ettiği her şeyin sebebi yine kendileri, hakkıyla olması gerektiği gibi (kitap ne diyorsa harfiyen uyarak) tükürüklemeden gazlamadan çalışın sonra arkanıza yaslanın
  • Bu zam olur olmaz bilemiyorum ama, bu kaçışlar devam edecek orası belli. Gidenlere birşey demiyorum lakin bu kalifiye eleman erozyonu ülkenin geleceğini sarsacak. Uçak teknisyeni gibi tecrübenin kıymetli ve maliyetli olduğu elemanlari tekrar yetiştirmek hiç te kolay olmayacak. Bu ülke hep gelişmekte olan ülke olarak kalırken Almanya gelişmesine gelişme katıyor ve bunu bizim diğer ülkelerin kafası çalışan eli iş tutan genç calisanlari ile yapıyor.
  • Şirkette yetkili teknisyen olabilmek için yabancı dil puanı,mesleki yeterlilik,tecrübe,kalite denetimi gibi birçok aşamadan geçerken neden şef müdür vb yönetici hiçbir kriteri olmadan yonetici seçiliyor?Yonetici seçilme kriterleri neler ? Dünyanın neresine giderseniz gidin özellikle böyle ciddi bilgi birikimi tecrübe isteyen bir alanda nasıl oluyor ? Neden başka firmalarda bu sistem geleneksel iken bizim şirketimizde böyle ? Kulun adaleti şaşar ama ALLAH'IN adaleti şaşmaz!!!
  • Hala 60 bin alıyorsa bu hangi şirket olursa olsun havacılıkta azdır.
  • Son zamanlarda yapılan zamların ardından, eli gress kokan ,kafasına gözüne hidrolik damlayan , elleri parcalanan çalışanların özverili çabalarının yeterince takdir edilmediğini düşünüyorum. Uzun saatler boyunca çalışarak, şirketin başarılarına katkıda bulunduğumuzu düşünerek motive olmaya çalışıyoruz. Ancak, aldığımız zamlar, emeğimizin karşılığını tam anlamıyla yansıtmıyor gibi görünüyor. Her bireyin katkısının değerli olduğu bir ortamda, daha adil bir değerlendirme süreci beklemek, çalışanın motivasyonunu artıracak ve iş yerinde daha sağlıklı bir atmosfer oluşturacaktır. Umuyorum ki, bu konuda gerekli değerlendirmeler yapılır ve çalışanların emeği daha iyi bir şekilde karşılanır..
  • Do&co Antalya çalışanlarınına kulak verin Ahmet başkan
  • Şirketin bizzat yalanlaması gerekir,sessiz kalmak çok anlamsız ve mantıksız.
  • Kendilerine %90 millete ……
  • Degerli yoneticler teknisyenleri duyun teknik bir sirketin teknisyeni duymamasi kadar aci bir durum olammali.bugun bir ilan acaam kapida 1000 kisi mantığını birakin.yillarini vermis insanlari kaybetmeyin.tecrube zor kazanilan bir emek.degisimi tecrübe ile umursmazsaniz endiseniz artar zamanla.maleaef cok uzulerek soyluyorum.bir teknisyen olarak calistigim bolumde yukselme onem verilmediginde; arkadslar sabit kalmis ve cs vs olamdiklarindan magdur oluyorlor sadece yuzde 5 muhur ödeneği var.fakat bu insanlarin kaliteden aldigi muhur ve sorumluluklari cok buyuk.ama ne varki yoneticiler hiç duymuyor.goz ardi ediyorlar.simdinsoruyorum size ik nin buraya koyduğu teknisyenlerin sucu ne...yani kisacasi calisanin karsilastigi problemler yuzde yuz.fakat ust yonetimin bildigi yuzde 4.bu yuzde 96 lik kisim ust yonetime giderken nerde kayboluyor.general electirc jack welch bazi yerlerdeki hataları kendi gozlemleyip general electirc suan dunyada sayili firma yapabiliyor.burda kalite asla tesadüf degildir.daima akilli bir gayretin sonucu ortaya cikar...
  • Teknikçi abiler ablalar daha fazlasını hak ediyorlar Helali hoş olsun

Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ yönetimi, sürpriz bir karar aldı.

THY Teknik AŞ'de son zamanlarda çok sayıda teknisyen çalışma şartlarının istenilen seviyede olmadığını belirterek işten ayrıldı. Personel kaybının önüne geçek isteyen THY Teknik yönetimi sürpriz bir şekilde ara zam yapma kararı aldı.

AirportHaber'in edindiği bilgilere göre; personele yüzde 25 ila yüzde 30 arasında zam yapılacak. Zamlı maaşların en kısa sürede hesaplara yatırılması bekleniyor. Sene başında TİS kapsamında ayrıca zam yapılacağı öğrenildi.

©AirportHaber Özel

THY Teknik'ten sürpriz "zam" kararı

Yorumlar Tüm Yorumlar (146)

Sizsiniz ~ 5 saat önce
Yetkili arkadaşların dert yandığı şikayet ettiği her şeyin sebebi yine kendileri, hakkıyla olması gerektiği gibi (kitap ne diyorsa harfiyen uyarak) tükürüklemeden gazlamadan çalışın sonra arkanıza yaslanın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hydrolic leak ~ 6 saat önce
Bu zam olur olmaz bilemiyorum ama, bu kaçışlar devam edecek orası belli. Gidenlere birşey demiyorum lakin bu kalifiye eleman erozyonu ülkenin geleceğini sarsacak. Uçak teknisyeni gibi tecrübenin kıymetli ve maliyetli olduğu elemanlari tekrar yetiştirmek hiç te kolay olmayacak. Bu ülke hep gelişmekte olan ülke olarak kalırken Almanya gelişmesine gelişme katıyor ve bunu bizim diğer ülkelerin kafası çalışan eli iş tutan genç calisanlari ile yapıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ebussuud ~ 7 saat önce
Şirkette yetkili teknisyen olabilmek için yabancı dil puanı,mesleki yeterlilik,tecrübe,kalite denetimi gibi birçok aşamadan geçerken neden şef müdür vb yönetici hiçbir kriteri olmadan yonetici seçiliyor?Yonetici seçilme kriterleri neler ? Dünyanın neresine giderseniz gidin özellikle böyle ciddi bilgi birikimi tecrübe isteyen bir alanda nasıl oluyor ? Neden başka firmalarda bu sistem geleneksel iken bizim şirketimizde böyle ? Kulun adaleti şaşar ama ALLAH'IN adaleti şaşmaz!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
10 senelik adam ~ 7 saat önce
Hala 60 bin alıyorsa bu hangi şirket olursa olsun havacılıkta azdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESB TEKNİSYEN ~ 8 saat önce
Son zamanlarda yapılan zamların ardından, eli gress kokan ,kafasına gözüne hidrolik damlayan , elleri parcalanan çalışanların özverili çabalarının yeterince takdir edilmediğini düşünüyorum. Uzun saatler boyunca çalışarak, şirketin başarılarına katkıda bulunduğumuzu düşünerek motive olmaya çalışıyoruz. Ancak, aldığımız zamlar, emeğimizin karşılığını tam anlamıyla yansıtmıyor gibi görünüyor. Her bireyin katkısının değerli olduğu bir ortamda, daha adil bir değerlendirme süreci beklemek, çalışanın motivasyonunu artıracak ve iş yerinde daha sağlıklı bir atmosfer oluşturacaktır. Umuyorum ki, bu konuda gerekli değerlendirmeler yapılır ve çalışanların emeği daha iyi bir şekilde karşılanır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Do&co Antalya ~ 8 saat önce
Do&co Antalya çalışanlarınına kulak verin Ahmet başkan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 8 saat önce
Şirketin bizzat yalanlaması gerekir,sessiz kalmak çok anlamsız ve mantıksız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir kaşık bal ~ 9 saat önce
Kendilerine %90 millete ……

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Magdur teknisyen yuzde 5 lik yetkili. ~ 9 saat önce
Degerli yoneticler teknisyenleri duyun teknik bir sirketin teknisyeni duymamasi kadar aci bir durum olammali.bugun bir ilan acaam kapida 1000 kisi mantığını birakin.yillarini vermis insanlari kaybetmeyin.tecrube zor kazanilan bir emek.degisimi tecrübe ile umursmazsaniz endiseniz artar zamanla.maleaef cok uzulerek soyluyorum.bir teknisyen olarak calistigim bolumde yukselme onem verilmediginde; arkadslar sabit kalmis ve cs vs olamdiklarindan magdur oluyorlor sadece yuzde 5 muhur ödeneği var.fakat bu insanlarin kaliteden aldigi muhur ve sorumluluklari cok buyuk.ama ne varki yoneticiler hiç duymuyor.goz ardi ediyorlar.simdinsoruyorum size ik nin buraya koyduğu teknisyenlerin sucu ne...yani kisacasi calisanin karsilastigi problemler yuzde yuz.fakat ust yonetimin bildigi yuzde 4.bu yuzde 96 lik kisim ust yonetime giderken nerde kayboluyor.general electirc jack welch bazi yerlerdeki hataları kendi gozlemleyip general electirc suan dunyada sayili firma yapabiliyor.burda kalite asla tesadüf degildir.daima akilli bir gayretin sonucu ortaya cikar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km1 ~ 9 saat önce
Teknikçi abiler ablalar daha fazlasını hak ediyorlar Helali hoş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000