09 Haziran 2011, Perşembe 14:20:34

TÜRKİYE'DEN BOEING'E 57 UÇAK SİPARİŞİ

Boeing Ticari Uçaklar Avrupa'dan Sorumlu Satış Başkan Yardımcısı Aldo Basile, Türk sivil havacılığının istikrarlı büyümesi ile dünyaya iyi bir örnek olduğunu belirtti...
  • Boeing kokpitleri neredeyse kaldıracak, 738 lerde Ucus menzilleri arttıkça arttı ama o daracik kokpitte 5 saat 6 saat kalmak kolay bir is değil. Artık Boeingin aynaya bakma zamanı gelmiştir. Dar kokpite hayır, lovyeye hayır, ucuzculuğa hayır.
  • sektörün büyümesi istihdam sorununa çare gibi görünse de, çalışma koşullarının daha kötüleşeceğinin habercisidir. çünkü şirketler personel sayısını uçak sayısıyla doğru orantılı olarak arttırmamakta, veya halihazırdaki personelin ekonomik beklentisini bu orantıda karşılamamaktadır. son 5 yıl içinde ekonomik parametrelerin gösterdiği reel enflasyon ile hava çalışanlarının gelir artışını kıyaslarsanız gerçekleri görürsünüz. şirketler büyüdükçe, personelinin gözü ve gönlünde de büyümelidir. müşteri memnuniyeti, çalışan memnuniyeti ile eş anlamlıdır. Ben büyük şirketim, çalışmak istemiyorsan kapı şu tarafta (çünkü dışarıda asgari ücretle bile çalışmaya razı yüzbinlerce kişi var) yaklaşımı, kalıcı başarıları sağlayamaz.
  • sonrada düştümü mahkemeyi erteleyebildikleri kadar ertletmeye çalışırlar..
  • Yetmez, daha fazla sipariş verin, bulduk sizin gibi madeni, 747-8 ve 787 lerimizden alın muhakkak...
  • tasarımı değiştirmek o kadar kolay değildir.milyonlarca dolar maliyeti var.altınızdaki tüplü şahin olmayınca sıfırların sayısı artınca işler değişiyor. thy dc-10 kazasının raporunun okuduysanız bilirsiniz.bulk kargonun tasarımını maliyetli diye değiştirmediler ve olan THY'nin imajına ve 346 yolcu artı yakınlarına oldu.işin içinde milyon dolarlar olunca kimse sizin omzunuzu düşünmez .önemli olan maliyettir. gereksiz bilgi:şu an sıfır bir 737-800 alsanız bile bunun kargo kapısı tasarımı 1965 yılına aittir.
  • Boeing muduru, filosunda (Izair) haric sadece ve sadece Boeing tipi ucak bulunan ve devamli Boeing satin alan Pegasustan bahsetmemis.
  • Türkiye de ekonomik kriz varsa nasıl bu kadar çok uçak siparişi vermiş thy diğer özel havayolları merak ediyorum, vakıf mı işletiyorlar da sipariş ver gitsin yok ya.. Geleceği az çok görüp insanların artık uçarak yolculuk etmek istediğini uçmanın bir medeniyet refah olması gerektiği için. en basit şey 2010 yılı uçan yolcu sayısına bakın o zaman anlarsınız işde o kadar.. boynu arayan pilot arkadaşa bir kaç tavsiye :bel korsesi giyebilirsin, koltuğa otururken dik oturmak, omuzuna soğuk havalandırmanın direct olarak gelmemesi lazım bir de bengay sürmen iyi gelir..bir de 737 lerin kokpitleri dar ve küçük malesef..
  • değerli kaptanım havalandırmadaki sıkıntıdan bahsetmeniz boeing'in Türkiye'yi övmesiyle alakalı olabilir mi? Türkiye'nin havacılıkta ilerlemesini bazıları kaldıramıyor da o yüzden sormak istedim. Merak?
  • Kusura bakmayin ama o klimadan kaynaklanan omuz agrilari sadece Turklerde oluyor. Yalin ayakla tasa basip, terli terli su icip, acik pencere ile yatip, yaz gunu tshirt alti fanila giyen Turklerde.
  • 14 senedir 737 ile ucuyorum, kokpit havalandirmasi son derece kotu tasarlanmis. Her ucustan sonra omuz agrisi cekiyorum. Bunu 2001'de de soyledim, ama tasarimi degistirmediler. Yaslandim artik.
İstanbul'da basın ile bir araya gelen Basile, kurum olarak bu büyümeye katkı sunmaktan duydukları memnuniyeti de dile getirdi. 
 
Dünya ticari havacılığının 2010'da kar ettiğini, bu sene de iyi bir ivme yakaladığını vurgulayan Basile, "Boeing olarak gelecek 20 senede dünyada 4 trilyon Dolar değerinde 31 binden fazla yeni uçağa ihtiyaç duyulacağına kanaat getiriyoruz. Avrupa ve Kuzey Amerika'daki hava trafik yoğunluğunun dünya geneline göre oranı gerilerken, Asya, Çin ve Ortadoğu piyasası yolcu ile uçak sayısı bakımından süratle büyüyecek. Türkiye de bu piyasada önemli bir konum elde edecek. " öngörüsünde bulundu. 
 
Boeing Ticari Uçaklar Avrupa'dan Sorumlu Satış Başkan Yardımcısı, şöyle devam etti: 
 
"Türkiye'nin bayrak taşıyıcısı Türk Hava Yolları (THY) yaptığı yatırımlarla dünyanın sayılı havayolu şirketleri arasına girmeyi başardı. THY, 2010 sonuna doğru filosuna eklemeye başladığı Boeing 777-300ER modeliyle, kıtalararası uçuş piyasasında daha rekabetçi konuma geldi. 2011 sonuna kadar toplam 12 adet Boeing 777 teslimatını tamamlamış olacağız. THY ayrıca, bölgesel anlamda da kendine büyük artılar katacak. Yeni Nesil 737-800 ve 900ER siparişleriyle de filosunu güçlendiriyor. Diğer taraftan, özel havayolu şirketleri, başarılı iş modelleriyle piyasanın devamlı büyümesinde önemli rol oynuyor. Başta THY olmak üzere, Türk şirketlerinin Boeing modellerine olan ilgi ve güvenden gurur duyuyoruz. " 
 
Boeing'in Türkiye'de yürüttüğü faaliyetlere, gittiği güç birliklerine işaret eden Aldo Basile, "Bugün ülkede 174 adet Boeing uçağı hizmet veriyor ve halen 4 Türk şirketine takdim edeceğimiz 5, 3 milyar Dolar değerinde 57 adetlik siparişimiz bulunuyor. Havacılık piyasasına sunduğumuz kalifiye ürün ve hizmetlerin yanı sıra, türlü sponsorluklarla Türkiye'de sosyal ve kültürel hayatın zenginleşmesine katkıda bulunuyoruz. Bunların başında, İstanbul Müzik Festivali'ne verdiğimiz ve 2011'de 20'nci senesine ulaşan sponsorluk desteği geliyor. Boeing'e, uluslararası önemi olan, bu saygın organizasyonun bir parçası olma imkânı verdikleri için, İstanbul Kültür Sanat Vakfı yöneticilerine teşekkür ediyoruz. " ifadelerini kullandı. 
 
Toplantıya katılan Boeing'in yeni modeli 787 Dreamliner'ın test pilotu Kaptan Christine Walsh ise Türkiye'de havacılığın geldiği noktadan çok etkilendiğini belirtti. Walsh, "Havacılık büyülü bir dünya ve bu dünyanın bir parçası olmaktan son derece mutluyum. Boeing'in yeni modeli 787 Dreamliner'ın pilotu olarak, havacılık tarihinde bir ilke imza atmaktan dolayı gururluyum. Dün THY Uçuş Akademi'sinde genç pilot adaylarıyla bir araya geldik. Onlara, yeni bir uçağı ilk defa kullanmanın heyecanını ve tecrübelerimi aktarmaya çalıştım. Kendilerinden gördüğüm ilgi ve pilotluğa tutkuyla bağlı olmaları, beni çok mutlu etti. Gerek ticari büyüklüğü, gerekse teknik altyapı ve eğitim yatırımlarıyla, Türkiye'de havacılığın ulaştığı nokta, açıkçası beni çok etkiledi. " dedi.
TÜRKİYE'DEN BOEING'E 57 UÇAK SİPARİŞİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
Boeing kokpitleri neredeyse kaldıracak, 738 lerde Ucus menzilleri arttıkça arttı ama o daracik kokpitte 5 saat 6 saat kalmak kolay bir is değil. Artık Boeingin aynaya bakma zamanı gelmiştir. Dar kokpite hayır, lovyeye hayır, ucuzculuğa hayır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sektörün büyümesi istihdam sorununa çare gibi görünse de, çalışma koşullarının daha kötüleşeceğinin habercisidir. çünkü şirketler personel sayısını uçak sayısıyla doğru orantılı olarak arttırmamakta, veya halihazırdaki personelin ekonomik beklentisini bu orantıda karşılamamaktadır. son 5 yıl içinde ekonomik parametrelerin gösterdiği reel enflasyon ile hava çalışanlarının gelir artışını kıyaslarsanız gerçekleri görürsünüz. şirketler büyüdükçe, personelinin gözü ve gönlünde de büyümelidir. müşteri memnuniyeti, çalışan memnuniyeti ile eş anlamlıdır. Ben büyük şirketim, çalışmak istemiyorsan kapı şu tarafta (çünkü dışarıda asgari ücretle bile çalışmaya razı yüzbinlerce kişi var) yaklaşımı, kalıcı başarıları sağlayamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sonrada düştümü mahkemeyi erteleyebildikleri kadar ertletmeye çalışırlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yetmez, daha fazla sipariş verin, bulduk sizin gibi madeni, 747-8 ve 787 lerimizden alın muhakkak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tasarımı değiştirmek o kadar kolay değildir.milyonlarca dolar maliyeti var.altınızdaki tüplü şahin olmayınca sıfırların sayısı artınca işler değişiyor. thy dc-10 kazasının raporunun okuduysanız bilirsiniz.bulk kargonun tasarımını maliyetli diye değiştirmediler ve olan THY'nin imajına ve 346 yolcu artı yakınlarına oldu.işin içinde milyon dolarlar olunca kimse sizin omzunuzu düşünmez .önemli olan maliyettir. gereksiz bilgi:şu an sıfır bir 737-800 alsanız bile bunun kargo kapısı tasarımı 1965 yılına aittir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Boeing muduru, filosunda (Izair) haric sadece ve sadece Boeing tipi ucak bulunan ve devamli Boeing satin alan Pegasustan bahsetmemis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türkiye de ekonomik kriz varsa nasıl bu kadar çok uçak siparişi vermiş thy diğer özel havayolları merak ediyorum, vakıf mı işletiyorlar da sipariş ver gitsin yok ya.. Geleceği az çok görüp insanların artık uçarak yolculuk etmek istediğini uçmanın bir medeniyet refah olması gerektiği için. en basit şey 2010 yılı uçan yolcu sayısına bakın o zaman anlarsınız işde o kadar.. boynu arayan pilot arkadaşa bir kaç tavsiye :bel korsesi giyebilirsin, koltuğa otururken dik oturmak, omuzuna soğuk havalandırmanın direct olarak gelmemesi lazım bir de bengay sürmen iyi gelir..bir de 737 lerin kokpitleri dar ve küçük malesef..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
değerli kaptanım havalandırmadaki sıkıntıdan bahsetmeniz boeing'in Türkiye'yi övmesiyle alakalı olabilir mi? Türkiye'nin havacılıkta ilerlemesini bazıları kaldıramıyor da o yüzden sormak istedim. Merak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kusura bakmayin ama o klimadan kaynaklanan omuz agrilari sadece Turklerde oluyor. Yalin ayakla tasa basip, terli terli su icip, acik pencere ile yatip, yaz gunu tshirt alti fanila giyen Turklerde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
14 senedir 737 ile ucuyorum, kokpit havalandirmasi son derece kotu tasarlanmis. Her ucustan sonra omuz agrisi cekiyorum. Bunu 2001'de de soyledim, ama tasarimi degistirmediler. Yaslandim artik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000