26 Eylül 2024, Perşembe 14:00:10

SHGM, ICAO DENETİMLERİNDE SINIFTA KALDI!

Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) denetçileri, "Küresel Emniyet Gözetim Denetim Programı-Sürekli İzleme Yaklaşımı" (USOAP-CMA) kapsamında Türkiye'de iki hafta süren bir denetim gerçekleştirdi. Ancak denetim sonuçlarının Türkiye için pek iç açıcı olmadığı ifade edildi.
  • Öyle ya da böyle bir gün oradakiler yargılanacaklar. Bu zararın hesabını verecekler. KDM ile devlete soktuğunuz "paralel" yapıyla olacak bu.
  • O kadar çok yazılmış ki tekrar olacak. Olsun benim de katkım bulunsun gerçeklerin ortaya çıkmasına. Shgm bilgisiz ve liyakatsiz insanlar güruhudur. Tutarsız, saçma sapan işlerin yapıldığı, kopyala yapıştır şeklindeki kendi talimatlarını uygulatma yetisinden yoksun bir kurumdur. İçi boştur.
  • This is just a bullsheet broo
  • UED nin basinda oyle bir adam varki liyakat zirve yapmis durumda. Insan hayret ediyor.
  • bu denetim bu haldeyse balık baştan kokmus.
  • belediyecilerle ansp yönetilirse adam gelir sana "kusura bakma kardes havacılık anlamında zerre kadar bilginiz yok" damgasını yapıştırır
  • Hakkını alamıyor. İstanbul gibi bir yerde bu maaşa bu kadar beklenti olması sinir bozucu. eğitim baskısı sürekli rapor yeme stresi sağlık raporu alma alamama süreçleri gerçekten yoruyor bizleri. İsime odaklanmam lazım gecim derdinden odaklanamıyorum. Hiçbir kolaylık yok işyeri uzak kreş yok çocuğu kreşe bıraksan geç kalıyorsun eğitime girmedin soruşturma kraldan çok kralcılar vs yordu beni
  • türkiyenin sadece havacılıkta değil tüm alanlarda geldiği nokta budur. adan kayırmacılıktan öteye gidemeyen bir bürokrasi anlayışı.
  • Shgm yi eğitim kuruluşuna çevirmeye çalışmanın sonucunda bu oldu. İcao nedir bilmeyen sadece daire başkanı koordinatör değiştirmeyi alışkanlık haline getirmiş kurum sonunda bu hale düştü. Bilal Ekşi zamanında Türkmenistan Özbekistan Azerbaycan ülkelerini eğiten denetçiler gitti SHGM bu hale geldi. Feto cüler hariç nerdeyse hepsi yurtdışı otiritelere Katar'a Malta 'ya otoritelere, bakım kuruluşlarına havayollarına gitti. Bilmeyenlerle bu puan bile başarı :P shgm eğitim kuruluşu değildir, gördün mü noldu
  • Korkarım, mevcut çalışma anlayışı ile SHGM liyakat, kabiliyet ve kapasite açısından her türlü sorunu yaşamaya devam edecek. Olan ise, sektörün uzun yıllar boyunca edindiği itibarlı pozisyona olacak. THY başta olmak üzere, sektör oyuncuları güçlü bir SHGM için mücadele etmelidir.

Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) denetçileri, "Küresel Emniyet Gözetim Denetim Programı-Sürekli İzleme Yaklaşımı" (USOAP-CMA) kapsamında Türkiye'de iki hafta süren bir denetim gerçekleştirdi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde (SHGM) 04 Eylül 2024 tarihinde düzenlenen açılış toplantısının ardından başlayan denetlemeler tamamlanırken AirportHaber'in edindiği bilgiye göre, sonuçlar pek iç açıcı görünmüyor.

ICAO Denetim Ekibi Lideri, ICAO Baş Denetçisi Louis Opoku, açılış toplantısında sürecin önemine vurgu yaparak, denetimlerin Türkiye’nin sivil havacılık güvenliği açısından kritik rol oynadığını ifade etmişti.

TÜRKİYE'NİN PUANINDA SERT DÜŞÜŞ!

ICAO tarafından yapılan denetimler sonrasında Türkiye'nin genel puanının 84'lerden 50'nin altına inerek 49,4 sevilerine düştüğü iddia edildi. Ayrıca, Hava Seyrüsefer Hizmetleri (Air Navigation Services) kategorisinde ise 19 gibi düşük bir puan alındığı belirtildi. ICAO'nun denetimlerinden sonra Türkiye'nin düşük notlar almasının sivil havacılık sektörü olumsuz etkiler oluşturmasının muhtemel olduğu ifade edildi.

ICAO tarafından oluşturulacak nihai raporun kısa süre içerisinde kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

©AirportHaber

SHGM, ICAO DENETİMLERİNDE SINIFTA KALDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

KDM ~ 7 saat önce
Öyle ya da böyle bir gün oradakiler yargılanacaklar. Bu zararın hesabını verecekler. KDM ile devlete soktuğunuz "paralel" yapıyla olacak bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bekir ~ 9 saat önce
O kadar çok yazılmış ki tekrar olacak. Olsun benim de katkım bulunsun gerçeklerin ortaya çıkmasına. Shgm bilgisiz ve liyakatsiz insanlar güruhudur. Tutarsız, saçma sapan işlerin yapıldığı, kopyala yapıştır şeklindeki kendi talimatlarını uygulatma yetisinden yoksun bir kurumdur. İçi boştur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jabs ~ 12 saat önce
This is just a bullsheet broo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Liyakat ~ 13 saat önce
UED nin basinda oyle bir adam varki liyakat zirve yapmis durumda. Insan hayret ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayıp ~ 13 saat önce
bu denetim bu haldeyse balık baştan kokmus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
belediyecilik wins ~ 13 saat önce
belediyecilerle ansp yönetilirse adam gelir sana "kusura bakma kardes havacılık anlamında zerre kadar bilginiz yok" damgasını yapıştırır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atc ~ 14 saat önce
Hakkını alamıyor. İstanbul gibi bir yerde bu maaşa bu kadar beklenti olması sinir bozucu. eğitim baskısı sürekli rapor yeme stresi sağlık raporu alma alamama süreçleri gerçekten yoruyor bizleri. İsime odaklanmam lazım gecim derdinden odaklanamıyorum. Hiçbir kolaylık yok işyeri uzak kreş yok çocuğu kreşe bıraksan geç kalıyorsun eğitime girmedin soruşturma kraldan çok kralcılar vs yordu beni

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kader mahkumu ~ 8 saat önce
Mahkum kardeş. Bir de meslektaşlarının seni enayi olarak görmesini ve meslek STKlarının seni SÖMÜRMESİNİ unutmuşsun.
liyakat ~ 14 saat önce
türkiyenin sadece havacılıkta değil tüm alanlarda geldiği nokta budur. adan kayırmacılıktan öteye gidemeyen bir bürokrasi anlayışı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Balık baştan kokar ~ 10 saat önce
Bütün kurumların hali benzer. Her şeyi ben bilirim diyen yöneticilerin Türkiye'yi getirdiği nokta ortada. Keşke her kurumu böyle denetleyen mekanizmalar olsa
Liyakat ~ 15 saat önce
Shgm yi eğitim kuruluşuna çevirmeye çalışmanın sonucunda bu oldu. İcao nedir bilmeyen sadece daire başkanı koordinatör değiştirmeyi alışkanlık haline getirmiş kurum sonunda bu hale düştü. Bilal Ekşi zamanında Türkmenistan Özbekistan Azerbaycan ülkelerini eğiten denetçiler gitti SHGM bu hale geldi. Feto cüler hariç nerdeyse hepsi yurtdışı otiritelere Katar'a Malta 'ya otoritelere, bakım kuruluşlarına havayollarına gitti. Bilmeyenlerle bu puan bile başarı :P shgm eğitim kuruluşu değildir, gördün mü noldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BSLIST ~ 15 saat önce
Korkarım, mevcut çalışma anlayışı ile SHGM liyakat, kabiliyet ve kapasite açısından her türlü sorunu yaşamaya devam edecek. Olan ise, sektörün uzun yıllar boyunca edindiği itibarlı pozisyona olacak. THY başta olmak üzere, sektör oyuncuları güçlü bir SHGM için mücadele etmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havaci ~ 15 saat önce
Belediye işçisinden havacılık yöneticiliğine atama yaparsan olacağı bu. Bunlar daha iyi gunler
Misafir ~ 12 saat önce
Zekeriya Özün savcı olması, adaleti ve adalethaneyi düşürmez. Yiğit düştüğü yerden kalkar. Liyakatlı bir SHGM bu günleri kısa sürede geride bırakır.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000