Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Türk Hava Yolları'nın Ordu-Giresun Havalimanı'na yaptığı sefer sayıları, saatleri ve fiyatlarının bölge halkını mağdur ettiğini söyledi.
Konuyla ilgili açıklama yapan GTSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, 22 Mayıs'tan bu yana faaliyette bulunan ve ilk 10 ayda 330 bin yolcu taşıyarak Karadeniz Bölgesi'nin en verimli ikinci havaalanı olan Ordu-Giresun Havaalanı'nın teknik ve uçuş sayılarında yaşanan eksiklikler dolayısıyla hedeflenen performansı gösteremediğini belirtti. Çakırmelikoğlu, "Türk Hava Yolları'nın (THY) uçuş sayılarını artırmaları yönündeki yaptığımız telkinler ne yazık ki bugüne kadar karşılık görmemiştir, Anadolu Jet firması ihtiyaçlara kısmi cevap vermiş vermeye de gayret ettiği gözlemlenmektedir. Bugün, Ordu-Giresun Havaalanı'ndan Ankara'ya Anadolu Jet firması ile günde 1 uçuş gerçekleşirken, komşumuz Trabzon Havaalanı'ndan çeşitli firmalar ile 4 uçuş yapılmaktadır" dedi.
Gurbetçinin yoğun olduğu İstanbul'a yönelik uçuş sayılarındaki azlığın mağduriyeti daha net ortaya koyduğunu vurgulayan Çakırmelikoğlu, "Trabzon Havaalanı'ndan İstanbul'a günlük toplam 22 uçuş bulunmakla birlikte, Ordu-Giresun Havaalanı'ndan ise 5 uçuş vardır. Trabzon Havaalanı'ndan sadece Atatürk Havaalanı'na Türk Hava Yolları'nın 6, Onur Air'in 3 ve Atlas Global'in 2 uçuşu bulunmaktadır. Ordu-Giresun Havaalanı'ndan ise Atatürk Havaalanı'na sadece Türk Hava Yolları bir uçuş gerçekleştirmektedir. 1 milyonu aşkın Ordu ve Giresunlu hemşehrimizin yaşadığı İstanbul'un Avrupa yakasına günlük bir uçuşun olması ve uçuşların yüzde yüzlere varan doluluğu ister istemez bilet fiyatlarına da yansımıştır. Trabzon Havaalanı'ndan İstanbul Atatürk Havaalanı'na giden bir yolcu ortalama 150-180 TL aralığında ücret öderken, Ordu-Giresun Havaalanı'ndan uçması halinde ise bu rakam 300-350 TL aralığında seyretmektedir. Bu rakamlar bizlere Ordu-Giresun Havaalanı'nın yolcu başı en pahalı havaalanı olma özelliğini sağlamıştır. Diğer yandan Ankara Esenboğa'ya ise Ordu-Giresun Havaalanı'ndan günlük bir uçuş yaşanırken, Trabzon Havaalanı'ndan ise en az 4 uçuş vardır. Dolayısıyla, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu açıklamadaki sorgulamamız, komşumuz Trabzon Havaalanı'ndan neden bu kadar fazla uçuş yaşandığı değildir. Aksine Ordu-Giresun Havaalanı uçuş sefer sayılarının yetersiz ve bölge insanının seyahat özgürlüğünün kısıtlanmasını somut olarak göstermektir" diye konuştu.
Çakırmelikoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Ordu-Giresun Havalimanı'ndan, İstanbul (Atatürk ve Sabiha Gökçen), Bursa (Yenişehir), Antalya, İzmir illerine ve Kıbrıs'a Ordu-Giresun Havalimanı ile Ankara Havalimanı arasındaki gibi sabah gidiş-akşam dönüş uçuşlar beklenmektedir. Ordu-Giresun Havaalanı'ndan gelecek yurtdışı yolcuları için planlanan gümrük kapısının da en kısa zamanda açılması elzemdir."
Yorumlar Tüm Yorumlar (82)