19 Ağustos 2024, Pazartesi 12:22:09

Yeşil pasaport kanun teklifi TBMM'de

Gazetecilerden eczacılara kadar birçok meslek dalı yeşil pasaport bekliyor. Meclis’te konuyla ilgili kanun teklifi sayısı 19’a yükseldi. Dışişleri ve İçişleri Bakanlıkları ise Avrupa ülkelerinin yeşil pasaporta da vize koyacağından endişe duyup yeni taleplere sıcak bakmıyor.
  • Üyelerine otopark ve sigorta hizmeti verene saygın vakıflarımızın üyelerine de yeşil pasaport verilmelidir. Eğer verilemiyorsa bu konuda anket filan yapılmalı, tez çalışmalarına destek verilmeli daha olmadı bir resim sergisi açmalıdır ilgili vakıflarımız. Bu arada aidatlara da zamcık yaptık haberiniz olsun. Bakın İŞ-KANUNU diye hiç sormuyorum bile.
  • Bu çok iyi olmuş. Çok yerinde bir karar. Gardiyanlar çok büyük sıkıntı yaşıyorlardı.
  • Baskan ve yardimcilarina da verilmeli. Hatta o pasaportun bedeli aidatlardan odenmeli. Yetmez ailelerine de verilmeli. Ayrica yapacaklari seyahatlar vakiftan odenmeli. Tatli su vakiflari sizi … agir sarkazm icerir
  • elin gavur memleketleri de salak değil tabi vize rejimini değiştirir ve elindeki yeşil pasaport çöp olur. ülkesine 10 milyon ipsiz sapsızı sokmuş ortadoğulular avrupayı salak sanıyor çok ilginç.
  • Bundan sonra yesil de vizesiz avrupa hakkini kaybeder.
  • bekçiler önce liseden mezun olsun da sonra bakarız yeşil pasaport işine. o değil de sahi talpa diye bişey vardı, ne yapar bilen var mı? galiba otoparkçılık yapıyor, birde senede birkaç kez balo fln yapıyor, papyon zorunlu, rica ediyorum.
  • Tum pasaportlar yesil olsun
  • Şimdi hemen yamyam gibi atlarlar bizede yok mu diye kardeş senin landing kartın var al otur aşağı yok pazar mesaisi yok okeyli pass şimdide yesil pasaport isterler doymadınız beee şimdi TGS DOCO onlarda yazar puhaa
  • Hava Trafikçi dostlarımızın neden sorumluluk almadığını daha iyi anlar umarım tüm diğer havacı arkadaşlar.
  • Bana bi silah taşıma ruhsatı verin pasaport sizin olsun

Gazetecilerden eczacılara kadar birçok meslek dalı yeşil pasaport bekliyor. Meclis’te konuyla ilgili kanun teklifi sayısı 19’a yükseldi. Dışişleri ve İçişleri Bakanlıkları ise Avrupa ülkelerinin yeşil pasaporta da vize koyacağından endişe duyup yeni taleplere sıcak bakmıyor.

Sözcü’de yer alan habere göre, CHP-MHP-DP-DEVA-YRP ve İYİ Parti tarafından hazırlanan yasa teklifleri ile eczacılar, gazeteciler, TIR şoförleri, belde belediye başkanları, serbest muhasebeciler, tüm hakim-savcılar, engelli memurlar, bekçiler, muhtarlar, gardiyanlar, özel sektördeki doktorlar, tiyatro sanatçıları, öğretim üyeleri, TBMM danışmanları ile sendika yöneticilerine de yeşil pasaport verilmesi istendi.

Tekliflerin kabulü halinde eş ve çocuklarla birlikte en az 800 bin kişi daha yeşil pasaport alacak.

Halen 1 milyon 200 bin kişide yeşil pasaport var. Türkiye’de 50 bin muhtar, 29 bin bekçi, 68 bin infaz koruma memuru (gardiyan), 3 bin sendika yöneticisi, 15 yıl kıdemi olan basın kartlı 3 bin gazeteci, 18 bin eczacı ile 16 bin hakim-savcı bulunuyor.

Dışişleri ve İçişleri Bakanlıkları ise Avrupa ülkelerinin yeşil pasaporta da vize koyacağından endişe duyup yeni taleplere sıcak bakmıyor.

TBMM İçişleri Komisyonu’nda görüşülmeyi bekleyen ancak muhalefetten geldiği için kanunlaşma ihtimali çok zayıf olan yasa teklifleri ile şu meslek gruplarına da yeşil pasaport verilmesi isteniyor:

- Derecelerine bakılmaksızın tüm hakim ve savcılar.

- Özel sektörde çalışan tiyatro sanatçıları.

- Adalet Bakanlığı infaz koruma memurları.

- Çarşı ve mahalle Bekçileri.

- 20 yıldır ticaret yapan iş insanları.

- 10 yıldır uluslararası nakliye işi yapan TIR şoförleri.

- 10 yıl kıdemli üniversite öğretim üyeleri.

- Belde Belediye Başkanları

- 15 yıl kıdemli eczacılar.

- TBMM ve Büyükşehir Belediye danışmanları.

- İl ve İlçelerde görev yapmış eski belediye başkanları.

- Türkiye çapında örgütlü sendika yönetim kurulu üyeleri.

- Yeminli mali müşavir ve serbest muhasebeciler.

- 15 yıl kıdemli basın kartı sahibi gazeteciler.

- 15 yıl kıdemli özel sektör doktorları.

- Köy ve mahalle muhtarları.

- Yüzde 40 engelli ve 10 yıl kıdemi olan devlet memurları.

- TMMOB’ye bağlı 15 yıl kıdemi olan mühendis ve mimarlar

- Malül ve muharip gaziler

40 ülke yeşilden vize istiyor

Vize isteyen ülkeler şöyle: ABD, Kanada, İngiltere, Avustralya, Meksika, Afganistan, Benin, Butan, Cape Verde, Doğu Timor, Eritre, Ermenistan, Etiyopya, Gambiya, Gana, Gine, Güney Sudan, Güney Kıbrıs, Kiribati, Komor, Kongo, Kuzey Kore, Laos, Lesotho, Liberya, Madagaskar, Mali, Malavi, Mikronezya, Myanmar, Nauru, Nepal, Nijerya, Orta Afrika Cumhuriyeti, Senegal, Solomon Adaları, Somali, Sudan, Uganda ve Yeni Zelanda.

Yeşil pasaport kanun teklifi TBMM'de

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Vakıf üyesi ~ 24 gün önce
Üyelerine otopark ve sigorta hizmeti verene saygın vakıflarımızın üyelerine de yeşil pasaport verilmelidir. Eğer verilemiyorsa bu konuda anket filan yapılmalı, tez çalışmalarına destek verilmeli daha olmadı bir resim sergisi açmalıdır ilgili vakıflarımız. Bu arada aidatlara da zamcık yaptık haberiniz olsun. Bakın İŞ-KANUNU diye hiç sormuyorum bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gardiyanlar ~ 27 gün önce
Bu çok iyi olmuş. Çok yerinde bir karar. Gardiyanlar çok büyük sıkıntı yaşıyorlardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Talpa ve pilvak ~ 28 gün önce
Baskan ve yardimcilarina da verilmeli. Hatta o pasaportun bedeli aidatlardan odenmeli. Yetmez ailelerine de verilmeli. Ayrica yapacaklari seyahatlar vakiftan odenmeli. Tatli su vakiflari sizi … agir sarkazm icerir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ader ~ 28 gün önce
elin gavur memleketleri de salak değil tabi vize rejimini değiştirir ve elindeki yeşil pasaport çöp olur. ülkesine 10 milyon ipsiz sapsızı sokmuş ortadoğulular avrupayı salak sanıyor çok ilginç.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Super ~ 28 gün önce
Bundan sonra yesil de vizesiz avrupa hakkini kaybeder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bekçi mi? ~ 28 gün önce
bekçiler önce liseden mezun olsun da sonra bakarız yeşil pasaport işine. o değil de sahi talpa diye bişey vardı, ne yapar bilen var mı? galiba otoparkçılık yapıyor, birde senede birkaç kez balo fln yapıyor, papyon zorunlu, rica ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yuh artik ~ 28 gün önce
Tum pasaportlar yesil olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçucu lar ~ 28 gün önce
Şimdi hemen yamyam gibi atlarlar bizede yok mu diye kardeş senin landing kartın var al otur aşağı yok pazar mesaisi yok okeyli pass şimdide yesil pasaport isterler doymadınız beee şimdi TGS DOCO onlarda yazar puhaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan Pilot ~ 28 gün önce
Hava Trafikçi dostlarımızın neden sorumluluk almadığını daha iyi anlar umarım tüm diğer havacı arkadaşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km1 ~ 28 gün önce
Bana bi silah taşıma ruhsatı verin pasaport sizin olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000