21 Mart 2016, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ali bey THK noldu, battı mı yoksa ? Haberleri vermez oldunuz
  • konulara çok popülist yaklaşıyorsunuz.Kameralara oynadığınız belli.müdür mü çoğu torpilli hiç bir vasfı olmayan adamlar. Sırf siyasi yakını olduğu ve rahat etmek için vekaleten o kadrolara bakıyorlar ve yükselme sınavının olmasını engelleyen insanlar. Madem bu kadar şikayetçiler bakmasınlar vekaleten sınav açılmasını talep etsin, çünkü bu işlerine gelmez, kazanamazlar. Adam gibi bir sınava tabi tutulsunlar çoğu geçerli bir puan bile alamaz. Gündeme getirecekseniz dhmi de müdürler için yükselme sınavı niçin açılmıyor onu konuşsanız daha iyi olur ve inandırıcılığınız artar.
  • Ali bey DHMİ de havacılık tazminatı diye bir adaltsizlik var bilirmisiniz.Güvenlikçiler havacılıga hizmet etmiyor deniyo DHMİ tarafından havacılık tazminatı dagıtılırken bundan haberdarmısınız.DHMİ de havacılığa hizmet kapıda güvenlikle başlar içeri girinceye kadardevam sonra apron ve arff ile devam eder yani uçagın güvenligi bu birimlerle devam eder.Ancak DHMİ bu birimleri yok sayarak havacılık tazminatını ATC ye yıgdırır.atc ile güvenlik,arff ve apron arasında 8200-4100=4100 tl maaş farkı oluşuyor.güvenligin kafasında bu adaletsizlik sorunu varken güvenlige nasıl odaklansın
  • Sayın yazardan Allah razı olsun. Birlik olursak kimse bize zarar veremeyecektir. Kurtuluş savaşı yıllarında millet açlıktan fakirlikten muzdaripken bile zamanın dev ordularını yenmeyi başarmıştır. Ülkesini korumasını bilmiştir. Fırsatçı çakallara haddini bildirmiştir. Bu gün, o zamanlara göre her açıdan çok daha iyi durumdayız. Ümitsizlik ve karamsarlık bize yakışmaz. Geçmişten gelen kuyruk acısı olup bu ülkeye düşmanlık besleyen herkes, bu ülkenin sahipsiz ve başıboş olmadığını öğrenecektir...
  • Kevın Mitnick şu sözü gelir aklıma "Güvenlik bir ürün degil,süreçtir."Dahası Güvenlik bir teknoloji sorunu degildir;bir insan ve yönetim sorunudur.
  • Hala birtakım üst düzey! insanlar aranmadan alanın heryerine girip çıkıyor! Kimin ne olduğunun bilinemediği bir yerde birini aramaya kalksan ya da kimlik sorsan hapı yutarsın kimse aferim görevini yapıyorsun demez yallah kendine iş ara der! Ayrıca çalışanların çalışma şartları,maaşları,sosyal hakları vs de iyi değil! Yinede de insanlar görevlerini layıkıyle yapmaya çalışıyor! Havalimanları çevresi yıllardır açık otopark ve bu çok büyük bir güvenlik riski ama kimse umursamıyor! Mazallah bir turist otobüsü havalimanı yolundan geçerken park halindeki bir araç patlatılırsa ne olacak ? Bu risk heryerde var tamam ama havalimanı çevresine daha da önem verilmesi gerekmez mi? 3.havalimanını kıskanıyorlar safsatalarını da geçelim artık! Doğru düzgün icadımız,sanayimiz,teknolojimiz yok olduğu gibi dışa bağımlıyız,inşaattan başka bildiğimiz bir iş de yok Alman'ın arabasını,vincini,elektrik sistemini vs bol parayla alıp inşaatta,özel işlerimizde kullanıyoruz bunlar mı bizi kıskanacak?
  • Herkes güvenlik uzmanı olmuş bol keseden sallıyor. Mesleği yapanlara kendileriyle ilgili söz hakkı tanınmıyor özlük hakları yok ama eleştiriye geldimi yerden yere vur bu profesyonel bir çalışmadır artık havalimanı güvenliği masaya yatırılıp sorunlar çözülmeli asgari ücretle bu iş yaptırılmaya çalışılıyor.
  • -Havalimanları Güvenliğinde yaşanan yetki kargaşasının son bulması için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde havalimanları kolluk kuvvetinin kurulması. (Gümrük Muhafaza, Orman muhafaza gibi) -Model oluşturmak için Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde komisyon oluşturarak uluslararası havalimanlarında araştırma yapılması Havalimanlarında çalışan Güvenlik Personelinin Kanunla Kolluk Kuvveti olarak belirlenmesi.
  • -Havalimanlarındaki güvenlik zinciri ekip çalışması gerektirir. Ancak birbirinden farklı 5 istihdam şeklinin bulunması bu ekip ruhunun oluşmasına engel olmaktadır. Farklı 5 otoritenin emri altında çalışan personel görev anlayışı ve görev bilinci yönünden birbirinden farklı eğitimlerden geldiklerinden dolayı uygulamalarda standart sağlanamamaktadır. Farklı özlük hakları ve sosyoekonomik statü farklılıklar birbirleri arasındaki ilişkilerede yansıyarak olumsuzluklar yaşanmaktadır. Yıllık izinlerde olsun diğer mazeret izinlerinde ve görevde iken insani ihtiyaçların giderilmesinde personel birbirini ikame edemediği için sıkıntı yaşamaktadır. (Emniyet Görevlisi, Gümrük Muhafaza Memuru, DHMİ Koruma ve Güvenlik Memuru, Özel Güvenlik Görevlisi, Jandarma v.b.) Özel Güvenlik Personelinde aidiyet duygusunun geliştirilmesi, personelde görev anlayışı ve görev bilincinin artmasına neden olacaktır. Bu nedenle Özel Güvenlik Personelinin eğitimlerinin Uluslar arası mevzuata uygun olarak yapılması.
  • SİVİL HAVACILIK GÜVENLİĞİNDE ÖZEL GÜVENLİK SORUNLARI VE ÇÖZÜMLERİ YETKİ KARGAŞASI -Havalimanları Güvenliğinde yaşanan yetki kargaşasının son bulması için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde havalimanları kolluk kuvvetinin kurulması. (Gümrük Muhafaza, Orman muhafaza gibi) -Model oluşturmak için Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde komisyon oluşturarak uluslararası havalimanlarında araştırma yapılması Havalimanlarında çalışan Güvenlik Personelinin Kanunla Kolluk Kuvveti olarak belirlenmesi. -GÖREVDEN KAYNAKLANAN SORUNLAR -Havalimanlarındaki güvenlik zinciri ekip çalışması gerektirir. Ancak birbirinden farklı 5 istihdam şeklinin bulunması bu ekip ruhunun oluşmasına engel olmaktadır. Farklı 5 otoritenin emri altında çalışan personel görev anlayışı ve görev bilinci yönünden birbirinden farklı eğitimlerden geldiklerinden dolayı uygulamalarda standart sağlanamamaktadır. Farklı özlük hakları ve sosyoekonomik statü farklılıklar birbirleri arasındaki ilişkilerede yansıyarak olu

İnsan silüetli hayvanlar...

Biz bu hainleri çok gördük. Gün geldi gözyaşımızı içimize akıttık gün geldi sel gibi çağladık. Ama asla yıkılmadık, yıkılmayacağız. Bir avuç hayvana ve destekçilerine de geçit vermeyeceğiz. Tarihin yeniden yazılması gerekiyor ise yeniden yazacağız.

Ülkede yaşanan veya yaşatılmak istenen terör kaosu üzerine havalimanı güvenliği daha da önem arz eder hale geldi. Terör örgütlerinin en büyük gayesi yaptığı eylemin alabildiğince çok duyulmasıdır. Bu sebeple, yapılan eylemler ses getirecek şekilde yapılır.

Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılan havan topu saldırısı buna bir örnektir. İstanbul valisinin yerinde kararı ile uçuşlara etkisi olmasa bile; sonuç olarak terör tehlikesi ile karşı karşıyayız.
Terör eylemlerinin uluslararası bağlantısı ve desteği olmadan başarıya ulaşacağını düşünmüyorum. Son aylarda havayolu şirketlerimize yapılan bomba ihbarları, uçak içine yazılan notlar Türkiye üzerinde bir algı operasyonu yapıldığı düşüncesini hakim kılıyor.

Özellikle üçüncü havalimanı üzerinde oynanan oyun, kıskançlık boyutunu geçerek hasmane bir durum halini aldı. İşte bu sebeple terör oyuncuları, mevcut ortamı kullanarak her türlü zarar verme argümanını kullanacaktır.

Her ne kadar terörün iç siyasetten kaynaklanan sebepleri olsa dahi, biz kendi kavgamızı içimizde yaparak kucaklaşırız. Lakin, dış mihrakların bu ortama oyuncu olarak girmesi "Et tırnaktan ayrılmaz" duygusallığımızı kabartır ve "Kötü de bizim, deli de bizim" deyip yediden yetmişe karşı koyarız.

Havacılığın etkilenmemesi için etkin önlem almanın daha da elzem haline geldiğini hatırlatmama gerek yok.

Tüm havalimanlarımızda bu durum geçerli olsa bile; yaşam merkezimiz haline gelen Atatürk Havalimanı bizim dünyaya açılan en büyük kapımızdır.

Paranoyak haline getirmemek kaydı ile, özellikle havalimanı girişlerindeki görevlilerinin daha dikkatli olması gerekiyor.

Özel güvenlik memurlarının aranmadan veya üstünkörü aranarak meydanlara girdiklerine şahit oluyoruz. Her ne kadar o havalimanında güvenlik görevlisi olsa dahi, diğer personel veya yolcu nasıl aranıyor ise güvenlik personeli de aynı şekilde aranmalıdır.

Ayrıca, polis memuru kimliği ile aranmadan geçen kişilere de şahit oluyoruz. Bunlara dikkat edilmesi gerekiyor. A Kapısı, B Kapısı, E Kapısı diye tabir edilen kapıların da personel geçişlerinde, araç geçişlerinde daha dikkatli olunması  gerekiyor.

Havalimanı çevresi de aynı dikkatle korunmalı. "Su uyur düşman uyumaz" şeklindeki atasözümüzü hatırlatmaya gerek yok.

Handling şirketlerine de önemli vazife düşüyor. Şüpheli yolculara müsamaha edilmemeli.

Asaletsiz DHMİ müdürleri...
İsim vermeyeceğim ama bir cümle ile değinmeden de geçemeyeceğim. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, meydanlara atadığı bazı müdürleri halen asaletlendirmiş değil.
Vekalet ile yürütülen bu meydanlarda yükü çeken müdürler, aslaet beklerlen Ankara'dan tık yok. Acaba(!) diyecek veya dedirtecek defansları düşünmemek de elde değil. Bürokrasi zor iş. Siyaseten atanan bürokratların işi daha da zor.

DHMİ genel müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, vekaleten müdürlük yürüten müdür vekillerini ne zaman müdür yapacak açıklasa da öğrensek. Bu arkadaşların hak kayıplarının vebalini kim üstlenir bilmiyorum ama asaleten atamayacağınız insanlara gereğinden fazla yük vermeyin derim.

Terörsüz bir ülke dileğiyle...

İnsan silüetli hayvanlar...

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

THK ~ 9 yıl önce
Ali bey THK noldu, battı mı yoksa ? Haberleri vermez oldunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerçekler ~ 9 yıl önce
konulara çok popülist yaklaşıyorsunuz.Kameralara oynadığınız belli.müdür mü çoğu torpilli hiç bir vasfı olmayan adamlar. Sırf siyasi yakını olduğu ve rahat etmek için vekaleten o kadrolara bakıyorlar ve yükselme sınavının olmasını engelleyen insanlar. Madem bu kadar şikayetçiler bakmasınlar vekaleten sınav açılmasını talep etsin, çünkü bu işlerine gelmez, kazanamazlar. Adam gibi bir sınava tabi tutulsunlar çoğu geçerli bir puan bile alamaz. Gündeme getirecekseniz dhmi de müdürler için yükselme sınavı niçin açılmıyor onu konuşsanız daha iyi olur ve inandırıcılığınız artar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sınav ~ 9 yıl önce
Ali bey yükselme sınavı ne zaman açılacak diye yazacaktınız galiba adaletli olursa bizim gibi arkası olmayanlarda belki yükselir.
adalet ~ 9 yıl önce
Ali bey DHMİ de havacılık tazminatı diye bir adaltsizlik var bilirmisiniz.Güvenlikçiler havacılıga hizmet etmiyor deniyo DHMİ tarafından havacılık tazminatı dagıtılırken bundan haberdarmısınız.DHMİ de havacılığa hizmet kapıda güvenlikle başlar içeri girinceye kadardevam sonra apron ve arff ile devam eder yani uçagın güvenligi bu birimlerle devam eder.Ancak DHMİ bu birimleri yok sayarak havacılık tazminatını ATC ye yıgdırır.atc ile güvenlik,arff ve apron arasında 8200-4100=4100 tl maaş farkı oluşuyor.güvenligin kafasında bu adaletsizlik sorunu varken güvenlige nasıl odaklansın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adalet derken? ~ 9 yıl önce
E senin yaptığın aynı güvenlik işini hatta daha fazlasını özel güvenlikçiler 1000-1200 liraya yapıyor.4100 demişsin utanmamışsın bide.İşiniz gücünüz kendi aldığınız değilde başkasının ne aldığı.Utanma olur azıcık şunları yazarken
abartma ~ 9 yıl önce
birincisi atc o kadar almıyor, ikincisi atc kadar kafana taş düşsün, neden aim değil, neden elektronik değil de atc, bu atc size ne etti?
yener kardeş ~ 9 yıl önce
adalet derken afrikada aç insanlar var sen yarın kahvaltı yapma olur mu bu kafayla. karşılaştırmayı neden avrupaya amerikaya göre değilde ülkedeki çarpık taşeron sistemde çalışanlarla yaptın dünyada insanın insanlığın birinci önceliği GÜVENLİK tir. Senin bunu anlaman için başına bir şey gelmesi lazım umarım gelmeden anlarsın bu kafayla zor ama.
tkn ~ 9 yıl önce
Allah gözünü doyursun o parayı kim alıyor başka kurumlarda? hasbelkader bi açıköğretim bitirip güvenlikçi olmuşsun gözün havalarda
Volvo ~ 9 yıl önce
Adalet kardeşim; bahsettiğin rakamdaki maaşı rüyasında dahi görememiş fakülte mezunları var bu ülkede. Bilgin olsun. Öyle rafine ortamlardan sızlanma, komik duruma düşüyorsun.
yener kardes o zaman ~ 9 yıl önce
sizler de karsilastirmalarinizi kontrolorler uzerinden degil amerikadaki guvenlikciler uzerinden yapin olur mu..daha da onemlisi yorum yazarken sakin ol.guvenlikcisin ya hani ondan diyorum
Yuh ~ 9 yıl önce
Odtu de muhendislik okudum çokda hatrı sayılır bir şirkette çalışıyorum aldığım para 5000 tl bence biraz abartı olmuş şikayet etmen
bence ~ 9 yıl önce
bence bu havacılık tazminatıda adaletsizlik var niyemi bu para avrupada sadece yol kontrolde çalışanların hakkı ancak DHMİ atc personeli orhan birdalında katkısıyla bu hakkı gasp etmiştir.Ancak bu hak hak sahiplerince muhakkak bir gün alınacaktır.
4100 mü? ~ 9 yıl önce
Kardeşim Türkiye'de hangi güvenlik 4100 lira alıyo ? Azıcık şükür..
gerektiğinde... ~ 9 yıl önce
Sayın yazardan Allah razı olsun. Birlik olursak kimse bize zarar veremeyecektir. Kurtuluş savaşı yıllarında millet açlıktan fakirlikten muzdaripken bile zamanın dev ordularını yenmeyi başarmıştır. Ülkesini korumasını bilmiştir. Fırsatçı çakallara haddini bildirmiştir. Bu gün, o zamanlara göre her açıdan çok daha iyi durumdayız. Ümitsizlik ve karamsarlık bize yakışmaz. Geçmişten gelen kuyruk acısı olup bu ülkeye düşmanlık besleyen herkes, bu ülkenin sahipsiz ve başıboş olmadığını öğrenecektir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airport security ~ 9 yıl önce
Kevın Mitnick şu sözü gelir aklıma "Güvenlik bir ürün degil,süreçtir."Dahası Güvenlik bir teknoloji sorunu degildir;bir insan ve yönetim sorunudur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
babababa ~ 9 yıl önce
kevin mitnick'i nerden biliyorsun sen bakiim??? açıköğretimde mi öğrendin??
babababa ya ~ 9 yıl önce
senin işin bilgi gerektiriyormuş öğrenmişsin ancak güvenlik mesleği ahlak ve insan sevgisi ve hor görmemeyi gerektiriyor. Biraz daha okusun da güvenlik olamassın bu insanlık işi okulda öğretilmiyor formülü de yokki sana anlatayım senin anladığın dilden.
karla mücadele ~ 9 yıl önce
karla mücadele yaparken ögrendim iş makinalarını kullanırken araştırdım bu araçları insansız nasıl kullanırız diye elektonik yazılımla donatılmış bir aracı nasıl daha nasıl güzel konuma getirriz diye elektronik-otamasyon bölümü mezunuyum ondan serialbegin(9600); haberleşme neyse sen çok zeki bir arkadassın tebrikler
gerçekçi olalım ! ~ 9 yıl önce
Hala birtakım üst düzey! insanlar aranmadan alanın heryerine girip çıkıyor! Kimin ne olduğunun bilinemediği bir yerde birini aramaya kalksan ya da kimlik sorsan hapı yutarsın kimse aferim görevini yapıyorsun demez yallah kendine iş ara der! Ayrıca çalışanların çalışma şartları,maaşları,sosyal hakları vs de iyi değil! Yinede de insanlar görevlerini layıkıyle yapmaya çalışıyor! Havalimanları çevresi yıllardır açık otopark ve bu çok büyük bir güvenlik riski ama kimse umursamıyor! Mazallah bir turist otobüsü havalimanı yolundan geçerken park halindeki bir araç patlatılırsa ne olacak ? Bu risk heryerde var tamam ama havalimanı çevresine daha da önem verilmesi gerekmez mi? 3.havalimanını kıskanıyorlar safsatalarını da geçelim artık! Doğru düzgün icadımız,sanayimiz,teknolojimiz yok olduğu gibi dışa bağımlıyız,inşaattan başka bildiğimiz bir iş de yok Alman'ın arabasını,vincini,elektrik sistemini vs bol parayla alıp inşaatta,özel işlerimizde kullanıyoruz bunlar mı bizi kıskanacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havl güv. ~ 9 yıl önce
Herkes güvenlik uzmanı olmuş bol keseden sallıyor. Mesleği yapanlara kendileriyle ilgili söz hakkı tanınmıyor özlük hakları yok ama eleştiriye geldimi yerden yere vur bu profesyonel bir çalışmadır artık havalimanı güvenliği masaya yatırılıp sorunlar çözülmeli asgari ücretle bu iş yaptırılmaya çalışılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
birlik olun ! ~ 9 yıl önce
insan sömürüsünün,biatın,şükürün alasının olduğu bir ülke burası. öncelikle bu zihniyete oy vermeyeceksiniz ! birlik olacaksınız, haklarınız için tepki vereceksiniz, gerekirse iş bırakacaksınız, sizin sırtınızdan dünyaları kazanan sömürücülere ders vereceksiniz! yapabilirseniz tabii!
yener kardeş ~ 9 yıl önce
-Havalimanları Güvenliğinde yaşanan yetki kargaşasının son bulması için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde havalimanları kolluk kuvvetinin kurulması. (Gümrük Muhafaza, Orman muhafaza gibi) -Model oluşturmak için Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde komisyon oluşturarak uluslararası havalimanlarında araştırma yapılması Havalimanlarında çalışan Güvenlik Personelinin Kanunla Kolluk Kuvveti olarak belirlenmesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yener kardeş ~ 9 yıl önce
-Havalimanlarındaki güvenlik zinciri ekip çalışması gerektirir. Ancak birbirinden farklı 5 istihdam şeklinin bulunması bu ekip ruhunun oluşmasına engel olmaktadır. Farklı 5 otoritenin emri altında çalışan personel görev anlayışı ve görev bilinci yönünden birbirinden farklı eğitimlerden geldiklerinden dolayı uygulamalarda standart sağlanamamaktadır. Farklı özlük hakları ve sosyoekonomik statü farklılıklar birbirleri arasındaki ilişkilerede yansıyarak olumsuzluklar yaşanmaktadır. Yıllık izinlerde olsun diğer mazeret izinlerinde ve görevde iken insani ihtiyaçların giderilmesinde personel birbirini ikame edemediği için sıkıntı yaşamaktadır. (Emniyet Görevlisi, Gümrük Muhafaza Memuru, DHMİ Koruma ve Güvenlik Memuru, Özel Güvenlik Görevlisi, Jandarma v.b.) Özel Güvenlik Personelinde aidiyet duygusunun geliştirilmesi, personelde görev anlayışı ve görev bilincinin artmasına neden olacaktır. Bu nedenle Özel Güvenlik Personelinin eğitimlerinin Uluslar arası mevzuata uygun olarak yapılması.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yener Kardeş ~ 9 yıl önce
SİVİL HAVACILIK GÜVENLİĞİNDE ÖZEL GÜVENLİK SORUNLARI VE ÇÖZÜMLERİ YETKİ KARGAŞASI -Havalimanları Güvenliğinde yaşanan yetki kargaşasının son bulması için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde havalimanları kolluk kuvvetinin kurulması. (Gümrük Muhafaza, Orman muhafaza gibi) -Model oluşturmak için Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde komisyon oluşturarak uluslararası havalimanlarında araştırma yapılması Havalimanlarında çalışan Güvenlik Personelinin Kanunla Kolluk Kuvveti olarak belirlenmesi. -GÖREVDEN KAYNAKLANAN SORUNLAR -Havalimanlarındaki güvenlik zinciri ekip çalışması gerektirir. Ancak birbirinden farklı 5 istihdam şeklinin bulunması bu ekip ruhunun oluşmasına engel olmaktadır. Farklı 5 otoritenin emri altında çalışan personel görev anlayışı ve görev bilinci yönünden birbirinden farklı eğitimlerden geldiklerinden dolayı uygulamalarda standart sağlanamamaktadır. Farklı özlük hakları ve sosyoekonomik statü farklılıklar birbirleri arasındaki ilişkilerede yansıyarak olu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000