Evet, birkaç haftadır havacılığımızın otoritesi ile ilgili önemli konulara değiniyorum. Ama sizi unuttuğumu sanmayın. Elbette Reza Zarrap’ın CEO’su Hava İş Yapı Kooperatifi baskın yönetici Şükrü Nenem’in ne kadar zorda olduğunu da anlatacağım bu hafta. Yüzlerce kooperatif üyesinin haklarını savunmak, mağduriyetlerinin giderilmesi için sesiniz olmaya devam edeceğiz.
Söylediğim gibi Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek’in kendi egoları ile yönettiği SHGM’de mobbinge uğrayan çalışanların, Kemal Yüksek’in devlet kurumlarında olmaması gereken icraatlarını yazarak bir süre sizin konunuza eğilemedim.
Öncelikle şunu belirtelim. Üyeler rahatsız ve sürecin sürekli oyalanmasından kaynaklı sorgular başladı. Üyeler bu yönetim gelene dek kaba inşaatın neredeyse bittiğini, bu yönetim geldikten sonra çivi dahi çakılmamasını, şöyle yaptık, böyle yaptık denilerek ipe un serilmesinden oldukça huzursuz.
Sürekli bir önceki yönetimi kötüleyerek üyelerin kafasını ütüleyen, inşaat firmasını itibarsızlaştırma çabasından da huzursuz üyeler.
Şimdi size birkaç bilgi vereceğim.
Malum bir mahkeme süreci devam ediyor. Bir değil çok mahkeme var. İddialar, iftiralar diz boyu. Mahkemenin atadığı bilirkişi ile temasa geçen, konuşan, buluşan Hava İş Yapı Kooperatifi yöneticileri size/bize karanlık ne konuştukları belli olmayan bir süreç yaşamışlar.
Sonunda bilirkişi raporu çıkınca “Efendim bu bilirkişi bizden rüşvet istedi” iddiasında bulundu. Ancak iddianın bilirkişi raporundan sonra yapılması kafalarda kocaman soru işaretlerine sebep oldu. Yani rüşvet istendiyse neden hemen o vakit savcılığa suç duyurusunda bulunulmadı.
Florya’da bir alışveriş merkezinde neler konuşuldu hepsi karanlık. Açıklığa kavuşturacak olan savcılık ve akabinde adli makamlar.
Bu buluşma, bu konuşmalar gizli yapıldığından kimsenin haberi yoktu.
Hava İş Yapı Kooperatifi yöneticilerinin iddiaları ile ayyuka çıkan görüşmelerden rahatsız olan inşaatın müteahhidi de bir şaibe olduğunu kastederek kooperatif yöneticilerinden şikayetçi oldu.
Şikayet sonrası savcılık iddiaya yönelik başta Şükrü Nenem olmak üzere şikayete matuf yöneticileri ifadeye çağırdı.
Ancak ifadeye giden olmadı. Önceden yönetimde bulunan şu anda danışman adı altında maaş ödenen Yılmaz Sevinç’e İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nden yakalama kararı çıktı.
İfadeye gitmeyen diğer yöneticilerin de aynı muamele ile karşı karşıya kalacağı ifade ediliyor.
Hava İş Yapı Kooperatifi üyeleri belirsizliğin içinde. Hayat git gide pahalanırken, inşaat sektöründe de maliyetler her gün artıyor. Şu bir gerçek ki hiçbir şey bundan iki/üç sene önceki gibi olmayacak. Ödenen paralar kuşa dönerken, giden zaman üyelere maliyet olarak dönecek.
Değerli okurlar, sevgili kooperatif üyeleri mevcut yönetimin ibra edilmemesinden kaynaklı hukuki süreç de devam ediyor. Genel kurulun iptaline yönelik son mahkemeye ne yönetimden biri gitti ne de konuya hakim avukat.
Her şey sahipsiz. Mahkemenin uzamasını istiyor anlaşılan kooperatif yönetimi. Eski yönetim, müteahhit ile ilgili tüm mahkemeler titizlikle takip edilirken, iptal davasının takip edilmemesi düşünülmesi gereken bir durum olsa gerek.
Yorumlar Tüm Yorumlar (38)