Felaket tellallığı yapmak, bir şirketin zarar görmesini istemek, müneccim olmak her babayiğidin harcı değildir. Allah bana böyle bir beceri vermiş. Şirketleri batırabiliyorum, zarar görmelerini sağlayabiliyorum, müneccim olmam nedeniyle geleceklerini görebiliyorum. Yeni hedefim Pegasus Havayolları. Bu şirketi batırmak en büyük idealim…
Geçen hafta son yolların en moda hastalığı bel fıtığı sebebiyle Doğan Hastanesi’nde yatmak zorunda kaldım. Ben hastanede yatarken İstanbul’da doğal bir felaket yaşandı. Allah bir daha yaşatmasın diyorum ve ölenlere rahmet, zarar görenlere de sabır diliyorum.
Televizyonlar sel felaketi ile ilgili gelişmeleri tüyler ürpertici anonslarla izleyicilere aktarıyor. Gözlerim fal taşı gibi açılıyor. Yollar kapanmış, millet perişan. Ölü sayısı artıyor, insanlar işlerine gidemiyor.
Çalışma arkadaşlarımı arıyorum. Hem AirportHaber’deki arkadaşları hem de Airport TV’deki arkadaşlarımı arıyorum. Havalimanı yolu ulaşıma kapalı olduğu için kimse işe ulaşamamış. “Bizim arkadaşlar iş yerine gidemediyse yolcularda gidememiştir, havalimanı çalışanları da” diyorum kendi kendime. Hemen telefona sarılıyorum, sırasıyla önce DHMİ Başmüdürü Celal Özuğur, Onur Air Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu, AtlasJet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, THY Basın Müşaviri Ali Genç’i arıyorum. Hepsinden alınan tedbirlerle ilgili bilgi alıp, AirportHaber’de yayınlıyorum. Ardından Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat’ı arıyorum. Defalarca aramama rağmen telefon açılmıyor. Belli ki ya çok meşgul ya da müsait değil.
Amacım belli. Sel felaketinden dolayı uçağa yetişemeyen yolcular için bir tedbir alıp almadıklarını sorup, sorunun cevabını kamuoyu ile paylaşmak. Sertaç Haybat telefona cevap vermeyince bir başka yetkiliyi arıyorum. Verilen cevap şu. “Bilet sistemimiz çöktü”
Aslında hangi şirket selden zarar gördü diye bir soru yoktu aklımda. Pegasus yetkilisinin “Bilet sistemimiz çöktü” dediğinde şimşekler çaktı kafamda. Pegasus Havayolları binasının Ayamama Deresi’nin kenarında olduğunu hatırladım birden.
Biz AirportHaber olarak sektörün tüm olaylarını yazarken, Pegasus Havayolları’nda yaşanan sıkıntıyı yazamayacak mıydık?
Haberin başlığı “Pegasus Havayolları çöktü” idi. Bu başlık Pegasus fanatiklerini ve Ali Sabancı yalakalarını oldukça kızdırdı. Ağza alınmayacak yorumlar, küfürler havada uçuştu. Aynı gün gazetelerin internet sitelerinde “İstanbul sele teslim oldu. Sel İstanbul’u perişan etti” gibi başlıklar yer alıyordu. Şimdi soruyorum İstanbul’un tamamı mı yıkıldı geçti.
Haberimizdeki başlık Sabancı yalaklarını sinirlendirmiş. Bir şirketin bilet sisteminin çökmesinden daha kötü bir durum olabilir mi? Ne satabilirsiniz, ne check-in yapabilirsiniz.
Bir hatırlatma yapmak istiyorum Ali Sabancı fanatiklerine… Umarım bu hatırlatma onlara gerekli cevabı vermiş olur.
Ali Sabancı 16 Eylül 2008 tarihinde yine böyle bir ramazan gününde İzmir’de verdiği beyanatta 2008 yılı sonunda 3.5 şirket kalacağını söylemişti. Bunlar, THY, Pegasus ve Sunexpress Havayolları ve buçuk olarak da AnadoluJet’i göstermişti. Ali Sabancı o söylemleri ile OnurAir’i, Atlasjet’i, SKY’ı, Corendon’u, SAGA’yı ve diğerlerini batırmak mı istemişti. Yoksa içinden “Ah bunlar batsa da piyasa bana mı kalsın demişti” Kim bilir?
Sabancı’nın ne düşündüğünün benim için önemi yok ama ben ne düşündüğümü ve nasıl olması gerektiğini defalarca söylemiştim. Sabiha Gökçen Havalimanı’na hayat veren Pegasus Havayolları’nın bu cesur davranışını alkışlayan biz değil miydik? Özel sektörün korunması gerektiğini, Pegasus Havayolları’nın Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan operasyonlara başlamasından sonra THY ve Sunexpress’in oraya konuşlanmasını “Bugüne kadar neredeydiniz” diyerek eleştiren biz değil miydik?
Ali Sabancı “3,5 şirket kalacak” diyecek ve diğer şirketlerin sistem dışı kalacağını belirtecek yalaklardan çıt yok. Ama çöken sistemi yazan bize küfür edilecek. Yok, öyle yağma.
Bana göre şu anda en sallantıda olan Best Air ile en iyi durumda olan THY arasında hiçbir fark yok. Hepsi yaşasın, hepsi daha çok istihdam yapsın, hepsi ülkemiz ekonomisine katkıda bulunsun.
Pegasus Havayolları, ülkemizin bayrak taşıyıcı firmalarından biri, ne bir personelinin burnunun kanamasına gönlüm razı gelir ne de şirketin en küçük bir ekonomik zarar görmesine.
Haftaya görüşmek dileğiyle…
Yorumlar