02 Eylül 2024, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]

ROL MODEL

Fikirleri ve devrimleriyle, çağımıza ve geleceğimize ışık tutan, tüm dünyanın saygı, Türk Milletinin ise varlığı ile onur duyduğu Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü halen anlayamayan, fikirlerini benimseyemeyen, küçük beyinli, tarikat cemaat zır cahilleri utanmadan “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sözüne dil uzatıyor.

Şuurunu kaybetmiş bu küçük beyinli, zır cahil arkadaş, birilerinin kuklası olduğunu her defasında kanıtlasa da sanırım o da bu milletin içinden Mustafa Kemal Atatürk sevgisinin çıkmayacağını ve Mustafa Kemal Atatürk’ün her daim Türk milleti için rol model olacağını biliyor. Çekememezliği de bu yüzden anlaşılan.

Hepimiz Mustafa Kemal’in askerleriyiz!

Gerçi bu küçük beyinli soytarı geçtiğimiz günlerde hava trafik kontrolörlerine de dil uzatmıştı. Sanki uzmanlık alanıymış gibi ahkam kesmişti. Kendisinin zaten beyni de küçük, kendini de iyice küçültüyor. Bari sus da adam sansınlar!

Dünya’da bir ilk!

Ankara'da Kara Harp Okulu'nda, Teğmen Ebru Eroğlu, İstanbul'da Deniz Harp Okulu'nda Teğmen Şeyda Yıldırım ve Hava Harp Okulu'nda Teğmen İkra Kuyumcu dönemlerini birinci olarak bitirdi. Kadınlarımızın başarısı ile gurur duyuyoruz. Dünya’da bir ilk. Mezun olan tüm Harbiyelileri canı gönülden kutluyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.

Neyse biz gündemimize dönelim.

15 yaşından küçük ve 50 yaşından büyük Irak vatandaşlarına 1 Eylül 2024 itibarıyla Türkiye'ye vizesiz giriş hakkı tanındı.  Bakanlığın internet sayfasına bakmak istedim. 10 Kasım 2014 yılında yayınlanmış ve sanırım halen geçerli olan bir liste buldum. Burada 34 ülkenin vize ücreti ödeyeceği belirtilmiş. İsteyenler inceleyebilir : vize-harc-miktarlari-tr.pdf (mfa.gov.tr) Zaten onlarca ülke vatandaşı sadece kimlik kartı ile bile ülkemize giriş yapabiliyorken, şu yurt dışı çıkış harç pulu yine kafama takıldı. Arkadaş ben neden ülkemden çıkarken vize ücreti gibi bir harç ödüyorum!

Iraklı vatandaşlar kadar da mı ÜLKEMDE değerimiz yok?

TURKISH AIRLINES

Milli bayrak taşıyıcı havayolu şirketimiz Türk Hava Yolları, başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor. Ancak uzun zamandır hep dikkatimi çeken bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Türk Hava Yolları’nın hem Türkçe hem de İngilizce yayın yapan sosyal medya hesaplarını takip ediyorum. Gel gelelim yabancı dilde yayın yapan hesaplardan milli günlerde bir paylaşım yapılmıyor. Nedenini hakikaten merak ediyorum. Umarım kalkıp biri bana diğer ülke vatandaşlarımızın damarına basmak istemiyoruz gibi saçma sapan bir açıklama yapmaz.

Lütfen bu işin başında olan kişilerden biri çıkıp şu şu sebeplerden dolayı milli günlerde yaptığımız paylaşımları yabancı dilde yayın yaptığımız platformlarda yayınlamıyoruz desin.

Bu sorunun cevabını aldıktan sonra şu soruyu da sormak isterim. Atatürk’ün imzasıyla bugünlere gelmiş bir havayolu şirketinin TRT’nin yapımcısı olduğu ancak son zamanlarda hiç yayınlanmayan Kurtuluş ve Cumhuriyet filmlerini uçak içi sistemlerine neden yüklemediğini de soruyorum.

Türkiye Cumhuriyeti için bu önemli tarihi filmler neden yayınlanmıyor? Türk Milleti’ne bir şeyler unutturulmaya mı çalışılıyor?

Örneğin son olarak 30 Ağustos günü… Tarihimizi o kadar yanlış anlatan yorumcular var ki… Şaştım kaldım. Sonra birkaç kanalda doğruları söyleyenlerle karşılaştım. Ancak yine de gözüm bir ismi aradı.

Varlığı ile onur duyduğum, duayen gazeteci Yılmaz Özdil. Adam ayaklı kütüphane. Atatürk hakkında neredeyse O’nun kadar araştırma yapan biri yok. Atatürk hakkında kitapları milyonlara ulaştı. Ama ekranlarda yok… O’nun tabiri ile çubuklu arkadaşlardan sanırım kendisine sıra gelmiyor.

İKRAM

Yazılarımı takip edenler gayet iyi bilirler ki, Türk Hava Yolları’nın bu sıcak sandviç ikramını çokça eleştirdim. Sinop uçuşlarıyla başlayan pilot uygulamayla yeniden soğuk sandviçe geçiş süreci başladı. En sonunda…  Eleştiriler piknik sepetine kadar devam…

Bizler aslında yazılarımızla yöneticilere ve şirketlere danışmanlık hizmeti veriyoruz. Gördüklerimizi, işittiklerimizi paylaşıyoruz. Eleştirilerimizi olumlu yönde alırlarsa elbette daha iyi olur. Bizler düşman değil gerçek dostuz. Kimsenin yüzüne söyleyemeyeceğimiz şeyleri arkasından söylemeyiz. Demedi demeyin dost sandığınız kişiler arkanızdan kuyunuzu kazıyor.

Kurumsal U Dönüşü Modeli

SHGM, sivil havacılık sektöründe yetişmiş profesyonel insan kaynağı ihtiyacını karşılamak ve yurtdışına ihraç etmek amacıyla ‘Kurumsal Dönüşüm Modeli (KDM)’ ismiyle yeni bir platform hayata geçirdi.

İsteyen herkes e-devlet üzerinden başvuru yapabilecekmiş. Yıl sonuna kadar da bakanlığın duyuru yapması bekleniyormuş.

Örneğin hususi pilot lisans eğitimi 3 ila 5 bin Euro seviyesine düşürülmesi planlanıyormuş. Bu işe ne dersiniz uçuş okulları?

E-devlet üzerinden sisteme erişim sağlayan bütün vatandaşlar pilotajdan kabin memurluğuna, hava trafik kontrolöründen, uçak bakım teknisyenliğine kadar çeşitli alanlarda istediği eğitimi alabilecekmiş. Haberler böyle. Yalanlanmadığına göre doğru olduğunu düşünerek yazıyorum.

Eğitimin kalitesi düşmeyecek mi? Örneğin Avrupa’da pilotaj ve ATC eğitimleri sıkılaştırılıyor. Biz gevşetmenin derdindeyiz.

Neler yaşandığını buradan teker teker yazarak sizleri üzmek istemem ama zaten eğitim kalitesi iyi değil. Bir de üstüne daha kalitesiz bir eğitimin önünü açacaksınız. Olacak iş değil.

Umarım bu planlama sırf ATC’lerin İAÇ faaliyetlerinin önüne geçmek için değildir. Devlet u dönüşü yapmaz! Devlet verdiği sözü tutar. Şurada belirtilen tarihe az bir süre kaldı. Bekleyip göreceğiz…

Herkese güzel bir hafta dilerim.

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

ROL MODEL

Yorumlar

Atacan ~ 10 gün önce
Shgm nin kdm uygulaması, belki, temelin de temeli eğitim için olabilir. Hemen karşı çıkmamak lazım. Ki uzun süredir devam eden bir proje olmalı. İaç nin tarihi ne ki hemen böyle kapsamlı bir proje yapmış olsunlar. Heeee yok eğer sizin bahsettiğiniz tehlike varsaaa o zaman hem eğitimsiz hem de seyrüsefer tazminatı için iaç yapan yeni nesiller yetiştirmekten başka bir işe yaramayacaktır. Yoneticilerimizin anlamadığı şu. Orada bir kaynak var ve eninde sonunda hava trafiğe kimi koyarsan koy bir şekilde ona ulasilmak istenecek. İnsan hep daha fazlasını isteyen bir varlık hele ki hakkettiğini biliyorsa net bir şekilde talep eder. Bu önlemler olayı ertelemekten başka bir işe yaramaz. Sürdürülebilir değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok haklısınız ~ 15 gün önce
Verilen eğitim dediğiniz gibi zaten iyi değil, yeterli değil. Bu ne akıl almaz bir karardır gerçekten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serdar bey ~ 16 gün önce
Dünyada bizim kadar kurucularına hakaret eden kanı bozukların çok olduğu başka bir ülke yoktur. Bugün sahip olduğumuz ne kadar değer,Thy gibi kurumlarımız varsa hepsi Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde! Vize konusunda da çoğu Ab üyesi ülkelerin vatandaşları buraya GÜNÜ GEÇMİŞ dahi olsa sadece kimliğiyle geliyor,9 ay çıkmadan kalıyor,vergisiz ev,araba arsa alıyor,biz ise gizli kalması gereken bilgilerimizi ve tonla para verip vize alabiliyoruz o da alabilirsek, alamayınca vize parası iade de edilmiyor! Aracı kurumlarca da soyuluyoruz o da ayrı! Gelişmiş, korkulan,gıpta edilen Türkiye bu mu? Ülkemize doldurulan suriyeli,özbek, afgan vs yetmedi şimdi de ıraklılar geliyor iyice yol geçen hanına döndük! Parayla önüne gelene vatandaşlık satılması,ülkenin adının uyuşturucu,mafya,suç,yolsuzluk ile anılıyor olması da ayrı bir rezalet! Tüm bunların sorumlusu da ülkemizi her bakımdan iyice mahveden iktidara oy ve destek verenlerdir!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akıl tutulması ~ 17 gün önce
online kurs düzenlemesi bir akıl tutulması. somalide libyada 2 tane bm uçağı 2 tane askeri uçak kullanıp indirmeye benzemez. vatandaşlarına vize serbestisi verip şimdi de havacılığa alıyoruz. yurt dışına işçi ihraç edilecekmiş, türkiye önce kendine yeterli yetiştirsin de. sonra ihraç ederiz. vatandaşına bu kadar düşman olunmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000