30 Eylül 2024, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ali bey size zahmet tgs bgj Kordinasyon da dönen fırıldakları araştırırmışım.
  • İçinizde o kadar azımsanmayacak kadar Enver zihniyetliler var ki tavsiye ağır gelmezse biraz da tarih okuyunuz,kovulanları müstesna, içinizdeki albaylar bunu size güzel ikna edebilirler.
  • Öncelikle bize unutturulan pazar mesaisi konusunu Sayın Sendika unutmuş olsa da bir hatırlatsanız çok seviniriz. Bizleri dilediği gibi kullanan, mesai tutuyor mu tutmuyor mu diye düşünmeyen bir uçuş operasyonunda sendika neden hala yokları oynuyor.
  • Thy'nin adı abd'de yolsuzluk,rüşvet suçlamasında geçiyor,konu mahkemeye taşındı,daha önce de benzeri rüşvet girişimlerinin olduğu da açıklandı. Türkiye havacılık denetlemesinde sınıfta kalıyor,hesap soran,veren yok,ülkede her şey ciddi sorun,hukuk adalet,güvenlik,eğitim,sağlık,düzen,nizam ne arasan ciddi anlamda bozuk, devlet kurumları torpil,cemaat, tarikat merkezi olmuş,hepsi pastadan pay ve güç elde etme derdinde,suç oranında avrupa birincisiyiz,kadına çocuğa şiddet,taciz,tecavüzde de. Ülkenin adı mafya,uyuşturucu,suç, rüşvet,yolsuzluk ile anılıyor,güya yerli ve milli iktidar ve Thy gibi kurumlardaki torpillilerin derdi devlet imkanlarıyla ve gücüyle sülale boyu zengin olmak,gerisi boş. Azınlık harici kimsenin ülkeyi ve akape sayesinde düştüğü,düşürüldüğü hazin durumu umursadığı yok maalesef
  • gittiği her yerde başarısızlık olan Kemal abi
  • yok teknisyenler gidiyor yok şu yok bu size ne kardeşim. gitmek isteyen teknisyen gider. ben daha bu zamana kadar gidip de geri dönen bir tek teknisyen gördüm oda pilot oldu şirketi kapandı sonra tekrar pilot oldu. kısaca thy teknik bir amaç değil bir araç. önemli olan gidecek olanların önünü açmak. gidecek olanlara yol vermek. bugün saçma sapan logbook onaylamamalar, bekletmeler. esas sizin vurgulamanız gereken kısım bu olmalı.
  • EKIM KASIM ARALIK OCAK bu maaslar zaten oldugu gibi vergiye gidiyor. %40 vergi dilimi personeli cok zorluyor. Yilin bu aylarina esit bolunse kar payi daha yararli olur.
  • “11E Life Vest yok diye holda alınmış amirim..” Bu kalanlara mı zam yapacaksınız? Bugün teknik yarın kabin sonra kaptan derken ohoo kim kaldı geriye müdürüm?? :)
  • Utanma duygusu olan malesef bir yerlere gelemez . Mesela tgs ist bagaj da utanma duygusuyla hareket etseydik biz yönetici koltuklarına başka birimlerden gelip çökemezdik . Ben ve minibüsçünün cemaatinde olan arkadaşlarımız senelerdir dışarda alamayacağımız itibar ve maaşları burada götürüyoruz . Haram Dalan düşünmeye gerek yok . Utanma falan da olmamalı . Öyle olanlar tırmalayıp duruyor 14 senedir anca sorunlu olabiliyorlar . Ben bile utanmadım ,yurtdışında yöneticilerimin bagajını taşıdım . Şimdi de hocasının çantasını taşıyarak yönetici olan iso müdürümün koltuğundayım . Sonuç odaklıyım , aldığım paraya bakarım
  • Bu zihniyetin girip de baktırmadığı sektör yok. Belediyede yenilenleri getirip dhmi ye yönetici yapıyorlar onlar da atiye dusman oluyor. Hakkımızı alacağız kim olsa farketmez siyasiler gider biz kaliriz

Şapkanızı Önünüze Koymazsınız. Çünkü Utanmazsınız!

Birkaç konuya birden değineceğim. THY Teknik’teki zam konusu, İstanbul Airshow  ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün önlenemez başarısızlığı. Baştan sorayım; arkadaşlar bu sektör ile ne zorunuz var? Dünya sivil havacılığında en kötü günlerimizi yaşatıyorsunuz!

Öncelikle İstanbul Airshow’un açılış törenine götürmek istiyorum sizleri. Seremoni yapılmış Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu fuar alanındaki stantları geziyor. Sıra Airporthaber standının önüne geliyor ki siyasileri yanıltan bir ses bakan beyin kulağına fısıldıyor “efendim bu adam bizim aleyhimize yazılar yazıyor, uğramayın” minvalinde sözler ediyor. Oysa demesi gereken şey “Airporthaber doğruları yazıyor” olmalıydı.

Bakan Uraloğlu’nun tepkisi “Bana ne kardeşim” deyip yönünü Airporthaber standına çeviriyor. Arkadaşlarımızla selamlaşıp, başarı dileğinde bulunuyor. İşte aradığımız hareket şekli bu. Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nu bu medeni tavrından dolayı kutluyorum. Siyaset kaçmak değil, iletişim kurmak olmalı örneğini sergiliyor. Keşke yanıltan bürokrasi değil, çalışan, doğruları söyleyen bürokrasi görsek karşımızda.

Söz İstanbul Airshow’dan açılmışken oradan devam edelim. “Utanmazsınız” dedim yazımın başlığında. Ben utandım, ben yerin dibine battım, ben sektörün düşürüldüğü halden kahrettim.

Önce bir vakadan bahsedeyim sizlere. Nereye hizmet ettiği karanlık olan ve genelde de sahibinin sesi olan bir sosyal medya hesabını yönetenler; İstanbul Airshow yöneticilerini arayarak 5000 dolar reklam ücreti isteyerek, fuarın güzel geçeceği paylaşımları yapacağı teklifinde bulunuyor. Talep kabul görmüyor ve bu sosyal medya hesabı gece gündüz aleyhte paylaşımlar yapıyor. Evlat; sana bir hatırlatma yapayım. Bu fuarı 1996 yılından beri takip ederim, içinde yer alırım bugüne kadar bir delikli kuruş talep etmedim.

Yazıklar olsun anlayışınıza, yazıklar olsun havacılık paylaşımlarınıza.

Ve “Airshow nasıl geçti” sorusuna gelelim.

Bana göre olağanüstü başarılı geçti! “Neye ve kimlere rağmen başarılı geçti” sorusunu da sorarak sıralayalım.

Sektöre sahip çıkmayan, Türkiye’nin uluslar arası havacılık camiasında konuşulmasını istemeyenlere karşı başarılı geçti.

TAI ve TEI’nin son dakika fuara katılmaktan ve havacılığı önemsememelerine karşı başarılı geçti.

THY’nin yüzlerce uçağı bulunan Boeing ve Airbus gibi şirketlere çağrıda bulunup; özellikle Ahmet Bolat'ın doğrudan temas etmesine rağmen bu şirketlerin uçak göndermemesine rağmen başarılı geçti.

Sivil Havacılık Genel Müdürü’nün sivil havacılık fuarı olan bu fuara sahip çıkmaması adına başarılı geçti.

“Cumhurbaşkanlığı  Himayesinde” logosu olmamasına rağmen başarılı geçti.

DHMİ’nin yerli firmaları bizzat arayarak destek olunması ve fuara katılınması yönünde telkinde bulunmasına rağmen az sayıda milli katılımcının fuarda yer almasına rağmen başarılı geçti.

Teknofest ile kategorik anlamda ayrı olmasına rağmen, teknofest yönetiminden çekinilip fuara çekimser kalınmasına rağmen başarılı geçti.

Velhasıl tüm yalnızlığa rağmen başarılı geçti.

THY TEKNİSYENLERİ ZAM KONUSU
Beyler, haber yaptığımız zaman yalanlama yarışına giriyorsunuz. Sonra da eliniz ayağınız birbirine giriyor. Bakın size bir uyarıda bulunayım. Siz teknisyenleri önemsemediğiniz için en deneyimli adamlarınızı kaptırmaya devam ediyorsunuz. Üst level teknisyenler olağanüstü tekliflerle yurtdışında kendilerine açılan kapıdan içeri giriyor.

THY Teknik’teki yaş ortalaması ne kadar bir açıklayın da öğrenelim. Teknisyenlere zam düşünülüyor haberimiz bizim kafamızdan ürettiğimiz bir hayal değil, içeriden gelen bilgi, konuşulan bilgi. Dolayısıyla daha fazla teknisyen kaptırmamak için bunu düşünmenizden doğal ne olabilir.

Yapılacak zam konusunda gizli çalışma yapmanızı da anlayabilirim. Zira bir TİS var ortada. Diğer şirketlere sirayet eder diye çekiniyorsanız bunu da anlayışla karşılayabilirim. Onları da sendika başkanlarını ikna ederek; tıpkı corona zamanında olduğu gibi bir formüle bağlarsınız.

Sözün özü, vereceğiniz zammı hak ediyor adamlar. Bu da size bir yol açsın diye tavsiyedir.

SHGM Yerlerde Sürünüyor!

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu’na tavsiyem var. Şu SHGM’yi bir tarafsız göze teftiş ettirin. Ne yaptıkları belli değil. Fuar boyunca duymadığım kalmadı. En önemlisi de Uganda havacılığının altındayız not olarak. SHGM, 84 puanla dünyanın en güvenli hava sahasından yüzde 50’nin altına nasıl düşürür ICAO puanını. Güvensiz hava sahası ilan edileceğiz böyle giderse.

Öte yandan Sayıştay raporunu iyi inceleyin. Fazla uzatarak boğmak istemiyorum ama gitgide dibe iniyoruz.

Alarm çanları çalacak bir yiğit yok mu?

Şapkanızı Önünüze Koymazsınız. Çünkü Utanmazsınız!

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Tgs bgj ~ 3 gün önce
Ali bey size zahmet tgs bgj Kordinasyon da dönen fırıldakları araştırırmışım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ey takiyeciler! ~ 5 gün önce
İçinizde o kadar azımsanmayacak kadar Enver zihniyetliler var ki tavsiye ağır gelmezse biraz da tarih okuyunuz,kovulanları müstesna, içinizdeki albaylar bunu size güzel ikna edebilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayın Ali Bey ~ 6 gün önce
Öncelikle bize unutturulan pazar mesaisi konusunu Sayın Sendika unutmuş olsa da bir hatırlatsanız çok seviniriz. Bizleri dilediği gibi kullanan, mesai tutuyor mu tutmuyor mu diye düşünmeyen bir uçuş operasyonunda sendika neden hala yokları oynuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali abi ~ 6 gün önce
Thy'nin adı abd'de yolsuzluk,rüşvet suçlamasında geçiyor,konu mahkemeye taşındı,daha önce de benzeri rüşvet girişimlerinin olduğu da açıklandı. Türkiye havacılık denetlemesinde sınıfta kalıyor,hesap soran,veren yok,ülkede her şey ciddi sorun,hukuk adalet,güvenlik,eğitim,sağlık,düzen,nizam ne arasan ciddi anlamda bozuk, devlet kurumları torpil,cemaat, tarikat merkezi olmuş,hepsi pastadan pay ve güç elde etme derdinde,suç oranında avrupa birincisiyiz,kadına çocuğa şiddet,taciz,tecavüzde de. Ülkenin adı mafya,uyuşturucu,suç, rüşvet,yolsuzluk ile anılıyor,güya yerli ve milli iktidar ve Thy gibi kurumlardaki torpillilerin derdi devlet imkanlarıyla ve gücüyle sülale boyu zengin olmak,gerisi boş. Azınlık harici kimsenin ülkeyi ve akape sayesinde düştüğü,düşürüldüğü hazin durumu umursadığı yok maalesef

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tümsek ~ 6 gün önce
gittiği her yerde başarısızlık olan Kemal abi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çaykaralı ~ 7 gün önce
yok teknisyenler gidiyor yok şu yok bu size ne kardeşim. gitmek isteyen teknisyen gider. ben daha bu zamana kadar gidip de geri dönen bir tek teknisyen gördüm oda pilot oldu şirketi kapandı sonra tekrar pilot oldu. kısaca thy teknik bir amaç değil bir araç. önemli olan gidecek olanların önünü açmak. gidecek olanlara yol vermek. bugün saçma sapan logbook onaylamamalar, bekletmeler. esas sizin vurgulamanız gereken kısım bu olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hat bakım teknik ~ 5 gün önce
Sen se biraz avellik var mı tecrübeli teknisyenler gidince yerleri nasıl dolacak kimbuaoacak bu bakımları uçaklarda tavuk beslersin teknisyenler olmaz ise
Trash ~ 3 gün önce
Bos bir yorum olmus. Surekli ucusa elverislilik nedir nasil yonetilir hic bir fikri olmadan yorum yapmis arkadas.
Nacizane ~ 7 gün önce
EKIM KASIM ARALIK OCAK bu maaslar zaten oldugu gibi vergiye gidiyor. %40 vergi dilimi personeli cok zorluyor. Yilin bu aylarina esit bolunse kar payi daha yararli olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AML ~ 7 gün önce
“11E Life Vest yok diye holda alınmış amirim..” Bu kalanlara mı zam yapacaksınız? Bugün teknik yarın kabin sonra kaptan derken ohoo kim kaldı geriye müdürüm?? :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bellboy oguz bagaj tgs müdürrr ~ 7 gün önce
Utanma duygusu olan malesef bir yerlere gelemez . Mesela tgs ist bagaj da utanma duygusuyla hareket etseydik biz yönetici koltuklarına başka birimlerden gelip çökemezdik . Ben ve minibüsçünün cemaatinde olan arkadaşlarımız senelerdir dışarda alamayacağımız itibar ve maaşları burada götürüyoruz . Haram Dalan düşünmeye gerek yok . Utanma falan da olmamalı . Öyle olanlar tırmalayıp duruyor 14 senedir anca sorunlu olabiliyorlar . Ben bile utanmadım ,yurtdışında yöneticilerimin bagajını taşıdım . Şimdi de hocasının çantasını taşıyarak yönetici olan iso müdürümün koltuğundayım . Sonuç odaklıyım , aldığım paraya bakarım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ve Absurd Yorumlar ~ 7 gün önce
TGS ve absurd yorumlarindan butun mudurler ve Ahmet Bolat nasibini aldi. Ahmet Bolat artik TGS yonetim kurulundan istifa etti. Adami biktirdiniz oysa ki size ced hakki taniyan tarihte ilk defa TK personeli ile esit muamele yapan banka promosyonuna ek olarak kar payi veren tek yonetici idi :)
Emeğe saygı ~ 6 gün önce
Koca koca adamlar ne şekillere girip yönetici olmuş bu kayıp eşyada . Emeklerine saygı ama karakterlerine saygı yok .
Belli boycuya ~ 6 gün önce
'te bagajciymisiniz be 35 yılım yer hizmetlerinde geçti sizin gibi görgüsüz her konuya balıklama atlayani görmedim insan biraz utanır ayıp
Demezler mi?? ~ 6 gün önce
Ateşiniz bol olsun .. Aldığını ahlarda bogulun . Senelerini , ömrünü caldıklarınız , haklarını yedikleriniz .
Malum zihniyet ~ 8 gün önce
Bu zihniyetin girip de baktırmadığı sektör yok. Belediyede yenilenleri getirip dhmi ye yönetici yapıyorlar onlar da atiye dusman oluyor. Hakkımızı alacağız kim olsa farketmez siyasiler gider biz kaliriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000