22 Temmuz 2024, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ali Bey, geçen hafta Stockholm den geldim.Bir bilet sorunu nedeniyle istasyon ofisine gittim .istasyon şefi önceden ofisin içinden çıkmak istemedi. Sayın A.Z. Ben israr edince çıkmak zorunda kaldı gerekli bilgiyi aldim ancak üzerinde forması yoktu . Sivil kıyafetli idi. Avrupa’da her yerde istasyon şefleri forma giyerken Stockholm bu uygulamadan neden muaf. THY yönetimi yurt dışlarından bir haber. Oldu olacak yakında pilotlarda forma giymesin. Eğer forma giymeyecekse o zaman boşuna forma üretilmesin bu şeflere. Bu bile başlı başına tasarruf . Daha sonra iç hat uçuşu için İskandinav hava yoluna geçtim. Orada yine bir yönetici ile muhatap oldum ve forma giydiklerini fark ettim. Thy yönetimi bu işi çözsün artık. Hiç yakışmıştır. Saygılar
  • Sorumlu sorumsuzlar ülke yönetiyor ilk önce bunun değişmesi gerek !
  • çoğu yazını haklı bulurum ama lafa gelince batı. diyorsun al sana batı. yok öyle. black list ortadoğu toplumuna gerekir
  • Thy kendi topuğuna sıkmaya devam ediyor işte ne yaparsın
  • Bence Ajeti satacaklar ama zarar ettirip fiyat düşürmeye çalışıyorlar. Anadolu jet iken boyle problemler yoktu, Ajet oldu sorunlar çıkmaya basladi, tezgah lan bu.
  • Thy 737 kaptanları olmasa zaten yarın batar
  • Benim uçağımda bir yolcu kabin memuruna müessir fiilde bulunacak ve o yolcu uçuşa devam edecek.. Dua etsin kaptan uçaktan indirmemiş.
  • Rötar bir tek Ajette olmuyor. Her gelen yolcuyu kabin ekibine saldırsın algısıyla dolu yazınızı derhal silin. Anası öldü diye kimse özel olmuyor. Orada herkes bekliyor.
  • Kerem Sarp in THY de bir başarısı olmamasına rağmen basamakları çabuk çıktı. Alt yapıyı oluşturmadan kendi gibi iş bilmeyenlerle yola çıktı o kadar emeğe yazık ettiler. AnadoluJet oturmuştu belli bir başarıyı yakalamıştı. İsim değiştirip aynı ekiple devam edeceksiniz.
  • Yolcu benim anama kadar söverken o yolcuyu kara listeye alabildiler mi tabi ki hayır neden çünkü yolcu business class

Sorumlu Sorumsuzlar…

Rötar kabusu devam ederken, sorumluların üzerine sorumluluk almaması rötarlardan daha can sıkıcı. Hizmet sektöründe olduğunu unutan sorumlular, sessizce kenara çekilip yükü havalimanında çalışan garibanlara, uçakta çalışan kabin personeline bırakmış gibi görünüyor. Hatalar zincirinin bedelini onlar ödemek zorunda değil.

Son zamanlarda havalimanlarında veya uçakların içinde olup biteni bir sosyal medya hesabında anında görmeye başladık. Ancak bu görüntüler genelde can yakıcı bir enstantane olmayınca yöneticilerin de canını yakmıyor.

Söz konusu görüntü havayolu şirketinin aleyhine olunca bu sefer cezai müeyyide ile yolcuların kara liste oldukları açıklanıyor.

Pes doğrusu!

İşinize, keyfinize göre havayolu şirketi mi yönetiyorsunuz?

Hafta sonu Münih/Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşunu gerçekleştirecek AJET (AnadoluJet) gecikme yaşıyor. Yolcu sabırsız, annesi ölmüş ve bir dakika bile onun için kıymetli. Hal böyle olunca uçağın içine alınmış yolcular bir an evvel havalanıp gitmek istedikleri yere ulaşmanın moduna girer.

Ama siz, uçağın içine yolcuları doldurduktan sonra yakıt alma beklemesi yaparsanız yolcuların tepkisinden kaçamazsınız. Hele ki uçağa binmeden uzun süre rötar yemişseniz bu tepkiyi fazlasıyla görebilirsiniz.

Burada devreye girecek olan hareket, yolcuyu özür dileyerek sakinleştirmektir. Bu görev öncelikle uçağın kaptanına sonra da kabin amirine düşer.

Yolcuların, kabin personeline de serzenişte bulunması, hakaret etmesi ve hatta şiddete matuf eylemlerde bulunmasını da doğru bulmam. Fakat havayolu şirketinin yolcu tepki gösterdi diye kara listeye almasını hiç doğru bulmam. Görüntü çeken yolcunun kara listeye alınmasını beceren yöneticiler, kendi organize ettikleri görüntüleri medyaya servis edince kara liste yapmıyorsa ve hatta o kabin memurunu işten çıkartmıyorsa ikircikli bir anlayış söz konusu demektir.

AJET yöneticilerine hatırlatmak gerek ki siz hizmet sektörüsünüz. Her gün rötar yapma yerine, huzursuz olan, tepki gösteren yolculara sakinleştirme eğitimi alın. Kara liste yerine özür sistemini devreye alın.

Sağdan soldan toplama personel ile olmaz o işler. Apar/topar sağa sola uçacağız diye ekibiyle birlikte kiraladığınız uçak firmasına söyleyin de kabin personeline halkla ilişkiler eğitimi versinler.

Bakın geçen hafta içinde uluslar arası bir sorun yaşandı ve havacılık sistemi durdu. Dakika dakika bilgi verilerek yolcuların ne yapması gerektiği konusunda aydınlatma yapıldı. İşte siz bunu yapmak zorundasınız.

İletişim dünyanın en güzel yönetim anlayışıdır.

AJET, bana göre plansız bir uçuş serüveninin kötü örneğini yaşıyor ve yaşatıyor. Yolculara kimse kabahat bulmasın. AJET yönetimi anası ölene de görüntüyü servis edene de bir an evvel kara liste uygulamasını sonlandırmalı ve hatta özür dilenerek yolcuların gönlü alınmalıdır.

Kendi ülkesinin havayolu şirketine değil de Yunan şirketine mi, Alman şirketine mi, İsrail şirketinin uçaklarına mı binecek bu insanlar.

Siz işinizi doğru yapın ki tercih edilesiniz. Bakın ben bilirim ki zamanında AtlasJet, en küçük sorunda bile yolcusunu arayıp bilgilendirme yapar ve hatta özür dilerdi.

Şirketin yönetiminde olabilirsiniz ama sahibi değilsiniz. O şirketlerin sahibi bu millettir.

O sorumluluk sizlere verildiyse sorumluluğunuzun bilincinde olmalıdır.

Bir kelam Ali Genç’e…

TAI’den ayrılan Ali Genç AJET’e dışarıdan danışmanlık verecekmiş. Sana yakışan sorumluluk almaktır, yancılık yapmak değil.

Sorumlu Sorumsuzlar…

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Stokholm ~ 2 ay önce
Ali Bey, geçen hafta Stockholm den geldim.Bir bilet sorunu nedeniyle istasyon ofisine gittim .istasyon şefi önceden ofisin içinden çıkmak istemedi. Sayın A.Z. Ben israr edince çıkmak zorunda kaldı gerekli bilgiyi aldim ancak üzerinde forması yoktu . Sivil kıyafetli idi. Avrupa’da her yerde istasyon şefleri forma giyerken Stockholm bu uygulamadan neden muaf. THY yönetimi yurt dışlarından bir haber. Oldu olacak yakında pilotlarda forma giymesin. Eğer forma giymeyecekse o zaman boşuna forma üretilmesin bu şeflere. Bu bile başlı başına tasarruf . Daha sonra iç hat uçuşu için İskandinav hava yoluna geçtim. Orada yine bir yönetici ile muhatap oldum ve forma giydiklerini fark ettim. Thy yönetimi bu işi çözsün artık. Hiç yakışmıştır. Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Italya ~ 2 ay önce
Forma masrafına yazık gerçekten. Birde bunun maliyeti var. Sonra birde tasarruf yapılacak yer ariyoriar. Hem forma giyme hemde forma al istihkakdan. Genel merkezden birisi geleceği zaman o zaman forma giyerler tiyatrodan. A.B. Beyde sanıyor ki şefler yurtdışında forma giyiyor. Bu formayı taşımak bu kadar ayıp mı sayın A.B. ? Gelin görün italya da da sefleriniz forma giyiyormu bir bakın . Kalite müdürleriniz ne iş yapar. Denetleme baskın yaparsan denetlemedir. Önceden haber ver sonra git denetle.yakin zamanda bir müşteri bunu gazetede you tube da haber yaptiktan sonra forma giymeye başlar artık istasyon şefleriniz. Demedi demeyin. İtalya da aynı durumda.
Kim kızacak kendisine ~ 2 ay önce
İşe geldiğine şükür edilmeli
Ali abi ~ 2 ay önce
Sorumlu sorumsuzlar ülke yönetiyor ilk önce bunun değişmesi gerek !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yancı sevindirik özgür ile mi değişecek iktidar ~ 2 ay önce
adam kılıçtaroğlunu bile aratır oldu. bence bu ülkenin iktidar sorunu yok. muhalefet sorunu var. adam gibi bir lider gelmezse muhalefetin başına, 50 yıl daha değişmez bu iktidar
yancı sevindirik yazana ~ 2 ay önce
Bir ülkede önce iktidar eleştirilir ve toplum yapısı,kalitesi de belli, adam çalıyor ama çalışıyor,alnı secdeye değiyor,aç kalırım yine de oyumu saraydakine veririm diyen, makarna,kömüre oyunu satan,onca ifşa olmuş yolsuzluk,rüşvet,çürümüşlük, kokuşmuşluğa karşı hala para ve çıkar için oy veren,çıkarcı,neme lazımcı,şark kurnazı toplumla iş zor.Belediye seçimlerindeki rekor oy oranı muhalefet için büyük şans, akıllı olurlarsa iktidara gelirler aksi halde bir dahakine yüzde onlarda gezerler...
Sistem yürüyor her türlü bagajcıı ~ 2 ay önce
Yıllardır ist ap de kayıp eşya işbilmez cemaatcinin elinde . İşbilen degil, yalakaları yükseltiyor yöneticilik posizyonuna . Altta memur işçi götürüyor işi . Tk bile ses edemiyor bu adamlara . Sıkıysa raporlasın . Maalesef adamlar çökmüşler heryere
Yavuz ~ 2 ay önce
çoğu yazını haklı bulurum ama lafa gelince batı. diyorsun al sana batı. yok öyle. black list ortadoğu toplumuna gerekir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rezalet ~ 2 ay önce
Thy kendi topuğuna sıkmaya devam ediyor işte ne yaparsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayın yetkili ~ 2 ay önce
Uçak biniş 08.20 kalkış 9.30 40 dk kemer bak kemer bak kemer bak
Ajet Satılacak ~ 2 ay önce
Bence Ajeti satacaklar ama zarar ettirip fiyat düşürmeye çalışıyorlar. Anadolu jet iken boyle problemler yoktu, Ajet oldu sorunlar çıkmaya basladi, tezgah lan bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hh ~ 2 ay önce
O zaman seferlerini tk personeli yapıyordu
Önceden öncedendi ~ 2 ay önce
Ya tk personellerini ne zannediyosun gerçekten. Gerçek hayatta hiç karşılaştın mı? İki çay getir biri demli olsun desen hangisi demli olsun diye soracak zeka seviyesine sahipler haberin olsun!!!!! Anadolujetken sorun yokmuşta şimdi sorun olmuş tövbe yarabbim ya bunu yazan sende o hangisi diyen tk personellerinden değilsen bende bişey bilmiyorum,,,,
Topmalama ~ 2 ay önce
Thy 737 kaptanları olmasa zaten yarın batar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A320 ~ 2 ay önce
Benim uçağımda bir yolcu kabin memuruna müessir fiilde bulunacak ve o yolcu uçuşa devam edecek.. Dua etsin kaptan uçaktan indirmemiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yürü bee ~ 2 ay önce
İşte Thy kaptanı, kabin memuru için kendisini siper eder yetmez...
Karar doğru Ali ~ 2 ay önce
Rötar bir tek Ajette olmuyor. Her gelen yolcuyu kabin ekibine saldırsın algısıyla dolu yazınızı derhal silin. Anası öldü diye kimse özel olmuyor. Orada herkes bekliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ama en ucuz havayoluyla ~ 2 ay önce
Gitmeyi unutmamış,thynin en az 4 seferi var
TK ~ 2 ay önce
Kerem Sarp in THY de bir başarısı olmamasına rağmen basamakları çabuk çıktı. Alt yapıyı oluşturmadan kendi gibi iş bilmeyenlerle yola çıktı o kadar emeğe yazık ettiler. AnadoluJet oturmuştu belli bir başarıyı yakalamıştı. İsim değiştirip aynı ekiple devam edeceksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kara liste mi ~ 2 ay önce
Yolcu benim anama kadar söverken o yolcuyu kara listeye alabildiler mi tabi ki hayır neden çünkü yolcu business class

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000