20 Aralık 2010, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

TÜRK HAVA YOLLARI'NI YAZMAK KOLAY...

Bilen bilmeyen, sadece uçağa binmekten öte havacılıkla ilgisi olmayanlar bile Türk Hava Yolları hakkında yazı yazabiliyor. En çok komiğime giden şey ise THY ile ilgili yazı yazanlar, yazıları ile ilgili bize bilgi gönderiyorlar. Yazılarının internet sitelerindeki linklerini mail yolu ile bize ulaştırıp AirportHaber'de yayınlamamızı istiyorlar. 
 
Bakıyoruz yazıya tutulacak bir yeri yok. Hatta THY'nin Yönetim Kurulu Başkanı kim, genel müdürü kim onu bile bilmiyor. Ama bildiği tek şey var bu yazarların, yazıları kendi platformlarında okunmuyor. Bu yüzden yazılarının rağbet görmesi için bize servis ediyorlar. Her yazı yazdım diyenin yazısını da kaale alacak değiliz. 
 
Aslında gelmek istediğim yer şurası... Türk Hava Yolları konuşuluyor, yazılıyor, izleniyor, okunuyor. Acaba neden? Artılar eksiler mutlaka vardır. Ama THY gerçek anlamda dünya markası oldu. Her ne kadar geçen hafta Cüneyt Özdemir ve İsmet Berkan uçağın içinde aç kalsa bile bir şekilde telafi edilir onların mağduriyetleri. Mesela Cüneyt Özdemir'in daha yeni öğrendiği oysa THY'de bir gelenek olan gazetecileri gezdirme, yedirme, içirme, eğlendirme hediyesinden kendisi de nasiplenirse o zaman değil uçakta aç kalmak, havada susuz kalsa bile THY ile ilgili olumsuz yazacağını düşünemiyorum.
 
Sertaç Haybat Yeni Uyandı...
 
Geçen hafta Sabiha Gökçen Havalimanı ile ilgili bir sunum yapıldı. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın geleceği ile ilgili yapılan bu sunum havacılık sektörünü bir araya getirdi. 
 
Dikkatimi çeken noktalardan biri Sertaç Haybat'ın "Atatürk Havalimanı ile Sabiha Gökçen havalimanı arasında ayrım yapılıyor" demesi oldu. Hemen aklıma şu soru geldi. Siz değil miydiniz Türk Hava Yolları'nda etkili bir makamda iken "Sabiha Gökçen Havalimanı bataklık. Orada inekler bile otlamaz" diyen.
 
Roller değişti değil mi Sertaç Bey? Geç oldu ama gerçeği buldunuz. 
 
Sabiha Gökçen Havalimanı'nın geleceği ile ilgili yapılan gelişim sunumunun bir başka göze çarpan yönü ise bu havalimanında inşa edilecek olan ikinci pist yapımı... HEAŞ Genel Müdürü Volkan Tiryakiler, ikinci pist yapımının en geç 2013 yılında başlayacağını söyledi. Oysa ne gerek var 2013 yılına. Hemen başlanmalı. 
 
"İstanbul'da hava trafiği sıkışıyor" diyoruz. Genişleme için ne gerekiyorsa yapmak lazım. Ben inanıyorum ki, devletin bürokratik işlemleri uzun sürmese, özel sektör mantığı ile yürütülse bu işlemler havacılık çok daha ileri gider. 
 
Aynı şey DHMİ içinde geçerli. DHMİ Yönetim Kurulu'nun aldığı yer, DPT dahil, YPK ve birçok yetkilinin onayından sonra hayata geçiyor. Oysa gelişim için hızlı bir mekanizma işlemeli. Mesela, THY'de İcra Kurulu karar alıp uygulamaya koyuyor. Karşılaştırmak uygun olmasa bile THY'nin işleyişi örnek alınsa hızlı karar verilip hızlı gelişim sağlanır.
 
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın üçüncü havalimanı ile ilgili yaptığı son açıklama ile nokta konulmuş oldu. Sanırım Haziran ayında yapılacak olan seçimlerden sonra üçüncü havalimanının startı verilecek. Şimdiden bahisler oynanmaya başladı bile. LİMAK alacak, TAV alacak... Bizde izleyeceğiz. Bakalım kim alacak?
TÜRK HAVA YOLLARI'NI YAZMAK KOLAY...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
İbrahim Büyükyüksel bey ne güzel özetlemiş, ne fazlasına ne eksiğine gerek var. Buna karşın, bizim ulaşmamız mümkün olmayan uzaklıklardaki prensipler zinciri. Yazık N.Anıl

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ETİK ve MEVZUAT. Bu ikisi bizde var mı? Köşelerinde havacılık yazısı yazanların bu iki konuya yaklaşımlarını hep merak etmişimdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ayni Turkiye gibi...Ulkemizde de ozellikle gazeteciler boyle gezilere ceplerinden odeyerek katilirlar..Belese 5 yildizli gezileri hic sevmezler...Bir de diger grup var tabii..Ozellikle de emniyet grubu...AHL mulki idare amiri,cesitli ust duzey emniyet amirleri de ceplerinden odeyerek THY nin bu tarz gezilerine katilirlar..Cunku onlar buradaki gorevlerini layikiyla yerine getirdikleri icin boyle gezilere gitmekten herhangi bir beis gormezler..Milletvekillerini geciyorum onlar zaten hic boyle yapmazlar...Barselona Real Madrid macina giden gazeteci grubuda oyleydi..Ertugrul Ozkok yillarin gazetecisi olarak ben buyugunuzum o yuzden bu gezi masraflari benden demis THY na masraf ettirmemisti...Kisaca bu arkadaslarin hicbiri belesi sevmezler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY ABD MUDURU IKEN 90 LI YILLARDA ORTAKLIK SEFERLERININ TANITIMI ICIN AMERIKALI GAZETECILERI THY ILE ISTANBULA GETIRME GIRISIMI YAPTIK.....CEVAPLARI ENTERESANDI...."BEDAVA BILETLE GELEMEYIZ ETIK OLMAZ MEVZUAT DA MUSAIT DEGIL..PARAMIZLA BILET ALIR GELIR RAHATCA YAZIMIZI YAZARIZ TESEKKUR EDERIZ" ..DEDILER İBRAHİM BUYUKYUKSEL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Linate meydanının hem kısa pisti hem de şehre yakınlığı nedeniyle zorlanacağı belli olmuştu. Malpensa zaten okyanus aşırı uçuşlar ve geniş gövdeli uçaklara hizmet vermekteydi. Sorun şurada başladı. Malpensa ile Linate gerçeği ancak ikisi arasında standart bir aktarma süresi yayınlanmadıkça olabilecek tüm olasılıklara kapalı idi. Milano belediyesi dört sene, standart yolcu aktarma süresi tespiti için nasıl bir kesintisiz ulaşım sağlanabileceğini araştırdı planladı. Sonra yapım çalışmalarına başladı. Şimdi ikisi de tıkır tıkır çalışıyor. YES ile SGX bağlantısı ise hiç düşünülmedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000