6 Eylül tarihinde yayınlanan genelgeye göre iç hatlarda 2 doz aşı / hastalık geçirmişlik belgesi ya da PCR test sonucu ibraz edilmesi gerektiği bildirildi. Konu epeyce tartışma yarattı haklı olarak. Alınan kararların bir standardı olmalıydı. Pegasus uygulamadan yalnızca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tabi tutulacağını, THY ise iç hat bağlantılı dış hat seferleri yolcularının tümünün uygulama dışı kaldığını duyurdu.
DALGA GEÇMEYİN!!!
Yabancılardan aşılarını tamamlamayan ve ülkemize yalnızca PCR testi ile girenler var. Bu kişiler oradan oraya dolaşıp duruyor. Sadece yabancı pasaporta sahip diye ne bu ayrıcalık? THY’ye gelince, bir de örnek vermişler Trabzon’dan İstanbul aktarmalı Londra seferi gibi iç hat bağlantılı dış hat uçuşları. Arkadaş, o iç hat uçuşuna yalnızca dış hat yolcusu mu biniyor? Hakikaten bu uygulama şekillerini nasıl oluşturdunuz çok merak ediyorum. Kendi ülkemde seyahat ederken ben sıkıntı çekeceğim haaa? Hakikaten uçuyorsunuz… Ama bu kadar yüksekten uçmayın. Lakin unutmayın her kalkışın bir inişi vardır.
UÇUŞLAR TAVAN MAAŞLAR TABAN
Verilere göre pandemi öncesi uçuş ve yolcu sayılarına çok yaklaşıldı. Ancak THY, pilot maaşlarında %50 kabin memurlarında %35, diğer çalışanlarda da %30 kesinti yapmasının ardından %18,45 zam yapmıştı. Rakamlar eskiye döndü. Rakip havayolu şirketleri maaşlarda iyileştirmeye gitti. Bizim Milli Bayrak Taşıyıcıdan halen ses yok. Sebep? Kiralar üniversitelerin açılmasıyla birlikte tırmandı. Artık evler oda oda bile kiraya veriliyor. Hissedilen enflasyon ve tüketim kalemlerine gelen zamlar iyice personelin belini büküyor. Kartlar doldu, krediler ödenmez halde, mutfaktan kısan kısana, hacizler kapıda! Artık gözler açılmalı ve gerçekler görülmeli. Personelin aidiyet duygusu yerle yeksan olmak üzere!
MAAŞ KONUSUNDA YİNE CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINA MI ÇIKILACAK?
Hatırlanacağı üzere maaş kesintisi konusunda yetkili sendika başkanı ile Sayın İlker Aycı, Cumhurbaşkanlığı makamına çıkmışlardı. Bunun da sebebi sanıyorum 26 Ağustos 2016 yılında kurulan Türkiye Varlık Fonu’nun 2018 yılında 2018/162 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile fonun yönetim kurulu başkanının Cumhurbaşkanı olmasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Bilindiği üzere THY’nin %49.12’si varlık fonuna yani Cumhurbaşkanı’na bağlı. Ancak geçtiğimiz haftalarda ortak bir yayına çıkan Cumhurbaşkanımız, konuşmasındaki bir ifadesinde “Varlık Fonu Başkanımı Davet Ettim” deyince kafam iyice karıştı. Acaba Kartal İmam Hatip Lisesi’nde Bilal Erdoğan’ın devresi, THY’den de tanınan ve şimdilerde hem varlık fonunun genel müdürü hem de TÜPRAŞ Yönetim Kurulu üyesi olan Sayın Salim Arda Ermut’tan mı bahsettiler? Bilemedim. Kime gidilirse gidilsin bu maaşlar yeniden gözden geçirilmeli.
99 YIL ÖNCE BUGÜN TÜRKİYE’NİN DAĞLARINDA ÇİÇEKLER AÇMIŞTI
26 Ağustos'ta başlayan Büyük Taarruz, Yunan işgali altındaki İzmir'e Türk Ordusunun 9 Eylül 1922'de girmesiyle sona ermiş ve yalnızca İzmir’de değil Türkiye’nin her karış toprağında çiçekler açmıştı. Büyük Zafer’in 99. Yılında Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve şanlı Türk Ordusu’nun kahramanlarını saygı, minnet ve özlemle anıyorum.
DOMAT
Domates, portakal, çay, mandalina, fındık, hıyar!!!
Türkiye'yi, Ortadoğu'nun en büyük alüminyum üreticisi yapan Seydişehir Alüminyum Fabrikası, Aliağa Petrol Rafinerisi, Bandırma'da sülfürik asit, Artvin'de lit levha fabrikası, Oymapınar Hidroelektrik Santralı, cam fabrikası, alkol fabrikası… Ruslar yaptı ücretinin yüzde 60'ı geleneksel Türk tarım ürünleri olmak üzere, tamamen Türk ürünleriyle ödendi. Tütünle, fındıkla, narenciye ile, kuru üzüm ile, yaş meyve ile, zeytin ve zeytinyağı ile, sebze ile, canlı hayvan ile, pamuk ile, tekstil ile, yünle, ayakkabı ve terlik ile!!! Yıl: 1967 https://www.resmigazete.gov.tr/arsiv/12611.pdf
Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası, Kayseri Sümerbank Bez Fabrikası, Arpaçay Barajı, Orhaneli Termik Santrali…. Ödemeler hep domatesle, portakalla, biberle, kabakla!!!
TÜM BUNLARI ÖDEYECEK TARIM ÜRÜNLERİ NEREDEN GELDİ NASIL YETİŞTİ?
Geleceği gören bir çift mavi gözden… Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tarım politikası sayesinde. Mersin’deki ağaçlar İtalya’dan getirilen portakallarla aşılandı. Rize’de ilk çay ekimi yine aynı yıllarda yapıldı. 1927’de çıkartılan yasa ile, fındık fidesi ihracatı yasaklandı ve Ordu-Giresun fındık yetiştiren il olarak kabul edildi. Ya şimdilerde? Üretim seviyeleri iyice azaldı, çiftçi artan maliyetlerle zora düştü. Hatta tarım ürünleri ile elde ettiğimiz fabrikalar da ya kapatıldı ya da özelleştirildi… Çiftçiye destek olması gereken Ziraat Bankası bile çiftçinin korkulu rüyası, üç beş büyük şirketin kurtarıcısı oldu. Bu mudur tarıma destek?
Milli ekonominin temeli tarımdır… Efendiler kılıç kullanan kol yorulur, nihayet kılıcı kınına koyar ve belki kılıç o kında küflenmeye, paslanmaya mahkûm olur. Lâkin saban kullanan kol gün geçtikçe daha ziyade kuvvetlenir ve daha çok kuvvetlendikçe daha çok toprağa malik ve sahip olur. (Mustafa Kemal ATATÜRK)
Maalesef en büyük havalimanını açmak, en çok noktaya uçmak ya da en büyük yolcu salonları bizi büyültmüyor. Eee biz nasıl büyüyeceğiz? Biraz iktisat!
BU ARADA…
19 Eylül 2021 tarihine kadar uzatılan THY Uçuş Ekipleri memnuniyeti anketine katılımın gün geçtikçe arttığını öğrendim. Ankete ulaşımın daha kolay olabilmesi maksadıyla da tehaye.com adında bir site kurulmuş. Sonuçları merakla bekliyoruz.
Emniyetli Uçuşlarınız Olsun…
Serdar BAŞAĞAOĞLU
[email protected]
THY ve PGS'DEN YAPILAN AÇIKLAMALAR;
Yorumlar Tüm Yorumlar (190)