02 Ekim 2024, Çarşamba 09:40:04

Havacılık tazminatında 'Elektrik Personeli' detayı! Danıştay kararı uygulanmıyor mu?

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (Eurocontrol) tarafından Türkiye'ye ödenen ücret ve sonrasındaki tartışmalar bitmek bilmiyor.
  • Elektrik personelleri olarak Hakkımızı er ya da geç SÖ-KE SÖ-KE alacağız.
  • Bir atc çalışanı olarak elektrik birimine kesinlikle hak etmedikleri bir muamele yapılıyor. En kısa zamanda hakkınız olan tazminatı almanız dileğiyle.
  • Haklısınız verilen lisans, kişi doğar doğmaz kimlikle beraber veriliyor. Kişi lisanslı doğuyor.
  • Elektrik personelinin 1. Gurupta yer alması gerekmektedir. Elektrik-Elektronik okudum ve Elektroniği seçtim. Elektriği seçen arkadaşlardan bir farkımız yok.
  • DHMİ ne hakla,hangi hadle Danıştay Kararını ve Cumhurbaşkanlığının talimatını uygulamıyor inanılmaz bir durum. Elektrik personeline hakkı artık verilmelidir.
  • Esas ve Karar numaraları neden gizli acaba? Dosyayı okumayalım diye mi? Yada neden sadece istemler sayfası var da sonuç kısmı yok? Yoksa o da mı okumayalım diye?
  • O yüzden mi tüm idari mahkemeleri kaybettiler ve cepte. 10-13 k para ödediler. Danıştay kararı; atsep işi yaparlarsa tazminatı hak ederler elektrikçiler şeklinde . O kadar met ki. Hala anlamak istemiyorlar . Yani arkadaşların dediklerine göre ; mahkeme kararı arkalarında CUMHURBAŞKANLIĞI arkalarında ama yine de bir bürokrat engel oluyor. Aklınızı mı kaybettiniz Allah aşkına , GEÇİNİZ
  • Genel müdürlüğe verilen tavsiye bu arada karar diye ağladıkları şey. İstememişler olmamış. OKEY???
  • Cumhurbaşkanlığı ve Bakanlığın talimatlarına rağmen hiçbir şey yapılmamış.
  • DDK ve Bakanlık Müfettişleri yargı kararının uygulanmadığını biliyor mu?

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (Eurocontrol) tarafından Türkiye'ye ödenen ücret ve sonrasındaki tartışmalar bitmek bilmiyor.

Hava Trafik Kontrolörlerinin ve bazı DHMİ personellerinin havacılık tazminatı olarak aldığı ücretlerle ilgili Danıştay detayı ortaya çıktı. 2021 yılında Danıştay'ın Havacılık Elektriği Teknik Elemanları Derneği'nin (HAVELTED) başvurusu sonucu aldığı kararda söz konusu personelin havacılık tazminatı konusunda adaletsizliğe uğradığını ortaya koydu.

Alınan kararda Seyrüsefer hizmeti veren elektrik personelinin diğer birim personelleriyle arasında ciddi uçurum olduğu ve bunun düzeltilmesi gerektiği vurgulandı. 

KARAR BAKANLIĞA İLETİLDİ.

Alınan kararı ilgili makamlara ileten HAVELTED gereğinin yapılmasını talep etti. Bunun üzerine Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü söz konusu kararı Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı'na ileterek gereği konusunda bilgi talep etti. Ulaştırma Bakanlığı da aynı şekilde Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHMİ) konuyu iletti.

Ancak DHMİ yönetimi yüksek yargı organı DANIŞTAY tarafında karara bağlanan ve Elektrik personeline de elektronik personeli için belirlenmiş havacılık tazminatı oran ve usulünün aynen uygulanması yönündeki hükmüne rağmen kararda belirtilen ücret düzenlemesini uygulamadı.

KARAR NE ANLAMA GELİYOR?

Havacılık Elektriği Teknik Elemanları Derneği (HAVELTED) açıklamasında; DHMİ'nin aynı havalimanında çalışan aynı hava sahasında aynı hava aracına hizmet veren aynı okul mezunu mühendis tekniker teknisyen unvanına sahip personeli yanlış politikilar sebebi ile 2 gruba ayırdığını ve elektronik personeline yüksek orandan havacılık tazminatı verirken elektrik personeline düşük orandan havacılık tazminatı ödediğini savundu.

Danıştay'ın konuyla ilgili gerekli kararı verdiğini savunan dernek, kararın ısrarla uygulanmadığını ifade etti.

Söz konusu durumun ciddi bir adaletsizliği sebebiyet verdiğini belirten HAVELTED, hukuka da aykırı olduğunun altını çizdi.





Havacılık tazminatında 'Elektrik Personeli' detayı! Danıştay kararı uygulanmıyor mu?

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Hak ve Adalet ~ 1 gün önce
Elektrik personelleri olarak Hakkımızı er ya da geç SÖ-KE SÖ-KE alacağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Faruk bey ~ 1 gün önce
Bir atc çalışanı olarak elektrik birimine kesinlikle hak etmedikleri bir muamele yapılıyor. En kısa zamanda hakkınız olan tazminatı almanız dileğiyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lisanslı Doğanlar ~ 1 gün önce
Haklısınız verilen lisans, kişi doğar doğmaz kimlikle beraber veriliyor. Kişi lisanslı doğuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YA ~ 1 gün önce
Elektrik personelinin 1. Gurupta yer alması gerekmektedir. Elektrik-Elektronik okudum ve Elektroniği seçtim. Elektriği seçen arkadaşlardan bir farkımız yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muttalip ~ 1 gün önce
DHMİ ne hakla,hangi hadle Danıştay Kararını ve Cumhurbaşkanlığının talimatını uygulamıyor inanılmaz bir durum. Elektrik personeline hakkı artık verilmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esas-Karar No ~ 1 gün önce
Esas ve Karar numaraları neden gizli acaba? Dosyayı okumayalım diye mi? Yada neden sadece istemler sayfası var da sonuç kısmı yok? Yoksa o da mı okumayalım diye?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HSs ~ 1 gün önce
O yüzden mi tüm idari mahkemeleri kaybettiler ve cepte. 10-13 k para ödediler. Danıştay kararı; atsep işi yaparlarsa tazminatı hak ederler elektrikçiler şeklinde . O kadar met ki. Hala anlamak istemiyorlar . Yani arkadaşların dediklerine göre ; mahkeme kararı arkalarında CUMHURBAŞKANLIĞI arkalarında ama yine de bir bürokrat engel oluyor. Aklınızı mı kaybettiniz Allah aşkına , GEÇİNİZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karar dedikleri ~ 1 gün önce
Genel müdürlüğe verilen tavsiye bu arada karar diye ağladıkları şey. İstememişler olmamış. OKEY???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oha ~ 1 gün önce
Cumhurbaşkanlığı ve Bakanlığın talimatlarına rağmen hiçbir şey yapılmamış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atco ların sesi ~ 1 gün önce
Atece haberi yaptığınız için size teşekkür ediyoruz.
Yargı Kararı ~ 1 gün önce
DDK ve Bakanlık Müfettişleri yargı kararının uygulanmadığını biliyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000