Belki öyledirler belki de değillerdir. Çıkıp "ben cemaatçiyim, ben yönetim yanlısıyım, ben iktidarın temsilcisiyim" diyene rastlamadık. Ama şunu hatırlatayım ki 19 Ağustos'ta yazdığım "THY TEKNİK GREVE GİDEMEZ" başlıklı yazımda aynen şu ifadeler yer vermiştim yazımın bir bölümünde;
"Çok daha önemli bir duyumu da paylaşmak isterim. Cemaate yakın bir başka oluşumun da gizlice çalışma yürüttüğü ifade ediliyor. Hatta bu grubun Eyüp'te tarihi restoranda Perşembe günleri toplanıp hem dini sohbetler yaptıkları hem de sendika seçimleri için çalışma yaptıkları bilgisi mevcut."
Ve söylediğim gerçekleşti. Cemaatçi olup olmadıklarını bilmiyoruz ama daha şimdiden oldukça iyi ses çıktı. Hatta delege seçimlerindeki kazanımları bu seçimin Reform Hareketi ile Hava-İş Sendikası'nın mevcut başkanı Atilay Ayçin arasında geçecek görüntüsü verdi.
Reform Hareketi'nin önde görünen ismi Ömer Önder Haberdar ile telefonla konuşma fırsat buldum. Mantıklı konuşmalarının yanında kendine güvenen bir ses tonu da olması seçimlerde ne kadar ciddi oldukları imajını veriyor.
Tarz olarak baktığımda Ali Gülçiçek gibi ılımlı, kavgadan çok müşavere, istişare ve ortak görüşe göre hareket edecek izlenimi yaratıyor. Yani Atilay Ayçin gibi, atarım, vururum, yakarım, yıkarım egosunda değil. Tabi ilk imaj böyle. Bu yüzden daha seçimler olmadan Ali Gülçiçek'in Emek Meclisi ile Ömer Önder Haberdar'ın Reform Hareketi'nin yollarının birleşeceği düşünülebilir. Tek sorun başkanlık. Başkanlıkta anlaşılırsa tarz aynı tarz. Sadece isimler farklı.
Atilay Ayçin ile Bahadır Altan'ın tarzları da birbirlerine benziyor. Ancak bu ikilinin bir araya gelmeleri mümkün değil gibi. Tabi bu benim görüşüm.
Geçen hafta Atilay Ayçin'in video görüntüsünü izledim. THY çalışanlarına diğer adayları öcü gibi gösteriyor. "Seçim taktiğidir" deyip geçmek isterim ama Ayçin'in "Emek Meclisi ve Reform Hareketi için yönetimin adamları, AK Parti uzantıları" anlamı taşıyan sözcüklerinin yersiz olduğunu düşünüyorum.
Hava-İş Sendikası'nı yönetmeye aday kişilerin siyasi düşünceleri de olabilir, bir partinin sempatizanı da olabilir, hatta üyesi bile olabilir. Seçim argümanını siyaset üzerinden yürütecekse Atilay Ayçin de CHP'lilerle kol kola. Peki, buna ne demeli. Bana göre sendika yöneticileri çalışanların temsilcileri olmalılar. Siyasilerin kullandıkları değil siyasileri çalışanlar lehinde kullanacak kişiler olmalılar.
THY çalışanları, siyasetle kutuplaştırılmamalı. Senden-benden ayrımı yapılmamalı.
Ömer Önder Haberdar genç bir sendikacı. Deneyimsiz olabilir ama eğitimi ve azmi ile sorunları aşacaktır. Mevcut başkan Atilay Ayçin de çok genç yaşta başkan olmuştu. 24 yıldır sendikanın başında. Bu Reform Hareketi'nin en iddialı sözü iki dönem seçilme şartıdır. Yani başkan iki dönem seçilecek daha sonra yerini başkasına bırakacak.
Sınırlı da olsa birkaç yerde yapılan seçimler Reform Hareketi'nin başarısı ile noktalandı. Ancak aynada görünen bu tablonun içinde bir iş olduğu uyarısını yapmadan geçemeyeceğim. Aldığım duyumlar doğru ise Atilay Ayçin taraftarlarından bazıları Reform Hareketi'nin içine sızmış durumda. Hatta seçilen delegelerden bazıları da Atilay Ayçin'in adamları. Bu delegasyon Reform Hareketi'ni yanıltmasın. Hesaplar şaşabilir.
Bu hafta THY Teknik'te yapılacak seçimler sendika seçimlerinin fotoğrafını biraz daha netleştirecek. Reform Hareketi daha sendikanın daimi delege sayısı olan 12'ye bile ulaşamadı. O yüzden bu seçimler daha çok su götürür.
Emek Meclisi ile Reform Hareketi birleşirse Atilay Ayçin kaybeder. Gökkuşağı Hareketi'ni saymıyorum bile. Solmuş gül dikeni gibiler.
Sedat Emanet'in Değişim Hareketi'nin bir varlık göstereceğine inanmıyorum.
Ben Hava-İş Sendikası yönetimi için başlatılan seçimlerin, önce THY çalışanlarına hayırlı olmasını diliyorum.
Yorumlar Tüm Yorumlar (59)