07 Ocak 2019, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Son derec duyarli bir yazi olmus tebrikler ali bey.
  • Ali bey Pegasus tüm pilotları şartlardan mutsuz olduğundan THY geçiş yaptı.pilot kalmayınca uçaklar yakında yerde kalacak,Pgs da irandan pilot alımlarına başladı ,20 civari geçiş yaptı sahada fazlası bekleniyor
  • İGA tam faaliyete geçtiğinde arnavutköyden daha fazla nüfusa sahip olacak neredeyse. bırakın arnavutköy hastanesini İGA içine tam teşekküllü hastane gerekli
  • Aylardır Tgs ile alakalı tek satır zam iyilrştirme haberi yapılmadı.
  • Kuyruklar bitti diyoruz ama diş için 1 ay sonraya gün veriyor,mr çeksen 2 ay sonraya randevu veriyor,şehir hastaneleri yapılıyor ama İstanbul’un göbeğinde durum vahim.Bu küçük kırsal yerlerde hep böyle ambulansla 2-3 saat yolda giderken yetişebilirsen hastaneye ne ala.saglık sisteminde özel devlet ayrımı olmamalı herkes heryere gitmeli v SGK bunu karşılamalı tek çözüm bu
  • Bence hastana asgari standartlara haiz olsa bile esas yapılması gereken İGA'da 24 saat bir kardiyolog ve nörolog'un nöbet tutması.Acil müdahale için elzemdir.
  • Sayın KIDIK tamamiyle haklısınız birde bu işin kaza kırım durumları var. Bir olay durumunda en yakın hastane ifade ettiğiniz gibi tam donanımlı olmalı bütün yoğunluğu kaldıracak durumda olmalı. Dünyanın en büyüklerinden biri olacaksa her detay düşünülmeden olması olmaz.
  • Ali Bey, O kadar guzide bir yatirimi bu kadar kisa surede yaptik diye ovunuyoruz ama yollar, toplu ulasim, altyapi, hastane, oteller vs Allah goture. Milyarlik yatirim ama binadan cik disarisi gelismemis bir ulke gibi su anda. Yolcu ozellikle yabanci yolcu sok olacak. Yabanci havayollari nasil ucacak buraya yada ekiplerini nerede konaklatiracak bilmiyorum. Yazdigin gibi hastanelik bir durum oldugunda Arnavutkoy hastanesine havale olacaklar. Kolay gele.!
  • Mustafa Koc kalp krizi gecildiginde Turkiyenin en jyi 5 dokturu kurtaramadi . Medical bitdigi yerde Allah ile karsilarsin
  • Geçmiş olsun Ali Bey Allah şifa versin.

Bu yazıyı Cumhurbaşkanı’na okutun…

Bu ülkede doğruyu söyleyip yanlış anlaşılmak kadar kötü bir durum olamaz. Ben bu tür şeylerle çok karşılaştığım için çok umursamıyorum. Binali Yıldırım ile aramızda geçen bir diyalogu anlatıp sonra asıl söylemek istediğimi yazmaya çalışacağım.

 Yıl 2007 idi. Pegasus Havayolları İzAir’e ortak olmuş, bu ortaklığın anlaşmasına şahit olmak için bizler de İzmir’e davet edilmiştik. İmza törenine zamanın Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sivil Havacılık yetkilileri ve bir uçak dolusu misafir gidiyordu. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan hareket eden uçağın en önünde Binali Yıldırım ve Ali Sabancı oturuyordu. Ben bakan beyin üç dört sıra arkasında oturuyordum ve  benim yanımda da uzun yıllar ekmeğimi yiyen bir zat vardı.

Bu zat, “bakan bey ile röportaj yapabilir miyim” diye sordu bana. Bende “yap tabi, fotoğrafınızı çekeyim” dedim.

Ses kayıt cihazını Binali Beye uzatan bizim zat, bakan beyin “sen neredensin” sorusu ile irkilerek “Airporthaber” diyerek kaskatı kesildi. Bakan Binali Yıldırım “Ben Airporthaber’e demeç vermiyorum” deyince meraklı zat konuşamaz hale geldi.

Airporthaber şahsıma ait bir haber portalı ise müdahale etmeliydim. Bir ok gibi fırlayarak “çekil şuradan” dedim röportaj meraklısına. Ali Sabancı’ya “kalkar mısınız” deyip yerinden kaldırdım ve hemen Binali Yıldırım’ın yanına oturdum.

“Sorun nedir sayın bakanım” dedim. Binali Yıldırım hiç oralı olmadı ve “basın müşavirim ile konuş” demekle yetindi. Bir, iki derken ısrarla basın müşaviri ile konuşmamı istedi. Cevabım “Airporthaber’in sahibi benim ve benim muhatabım da sizsiniz” dedim.

İşte bu kararlı tutumumun ardından Binali Yıldırım, “Sen Best Air ile Tarhan Towers Havayollarına torpil yapılıyormuş şeklinde haber yapmışsın” dedi. “Orada durun” dedim. “Ben o haberde eskiden devletin işlerinin sadece Ankara’da yürüdüğünü, şimdi Hakkari’de de, İzmir’de de, Kars’ta da hızlı bir şekilde yürüdüğünü ifade etmek istemiştim. Sizin bürokratlarınız  nasıl anlıyorsa öyle anlatmışlar” dedim.

Haberin özü iki şirkete havayolu olma izni çıkmış ve evrakların imzalanması için İstanbul’da bulunan Binali Yıldrım’a getiriliyor olması idi.

Benim bu açıklamam üzerine Binali Yıldırım, “Bak bana böyle anlatılmadı. Bundan sonra SHGM seninle koordineli çalışacak” dedi. Ve o gün özel uçakla beni Ankara’ya kadar götürerek yol boyu havacılık konularında sohbet ettik.

Velhasıl yazdıklarımızı iyi okumak, okuduklarınızı iyi analiz etmek ve ne demek istediğimizi iyi anlamak zorunluluğunuz var.

Bazı yazılarımızda muhalif görünsek bile ortak kaygımız bu ülke adına çalışmak ve her türlü çabayı sarfetmek.

Malum geçtiğimiz Aralık ayının 20’sinde kalp krizi geçirdim ve ilk müdahale Arnavutköy Devlet Hastanesi’nde yapıldı.

Yapıldı yapılmasına da bir de bana sorun. Yazıyı nereye bağlayacağım iyi dikkat edin. Bu ilçe dünyanın en büyük havalimanlarından birisinin yapıldığı ilçe.

Arnavutköy Devlet Hastanesi’ne hastane demeye bin şahit lazım. Mahalle arası klinik desek daha doğru. Acil servisin tabelası yok. Bu nasıl bir mantık. Hastaneyi, hastadan kaçar bir duruma sokmuşlar. Acil servise girmek deveye hendek atlatmaktan daha zor.

Acil Servis. Adı üzerinde acelesi olmayan gelmez. Bir hastanenin acil servisine girmek, ulaşmak kolay olmalı.  Ama ne mümkün.

Neyse bu kısmı bir şekilde atlattık amma, devamı fecaat. Acil servis doktorları ne yapsın. En fazla acil ne yapılması gerekiyorsa onu yaparlar. Devamında hastanın durumuna göre  uzman bir bölüme yönlendirilir. Kalp krizi geçiren birisinin yaşama şansı Allah’a kalmış. Diyeceksiniz ki zaten Allah’a kalmış. Evet ama tedbirini almazsan Allah ne yapsın.

Demem o ki, Arnavutköy Devlet Hastanesi ülkeyi rezil edebilir. Milyonlarca yolcunun geçeceği bir havalimanına sahip ilçede kardiyolog olmayan, anjiyo yapamayan bir hastane olabilir mi?

Rica ediyorum bu yazımı Cumhurbaşkanına okutun. Bu hastane tam teşekküllü hale getirilmeli. Acil durumlara müdahale edecek, gerekirse en büyük operasyonları yapacak şekilde doktor ile takviye edilmeli ve fiziki şartları da ona göre düzenlenmeli.

Yoksa dünyaya rezil oluruz.

Damdan düşen bir hasta olarak yazdım. Yarın damlardan düşenlerin sayısı artarsa ve bu durum uluslar arası boyuta ulaşırsa altından kimse kalkamaz.

Bu yazıyı Cumhurbaşkanı’na okutun…

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Vatandas ~ 6 yıl önce
Son derec duyarli bir yazi olmus tebrikler ali bey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İk ~ 6 yıl önce
Ali bey Pegasus tüm pilotları şartlardan mutsuz olduğundan THY geçiş yaptı.pilot kalmayınca uçaklar yakında yerde kalacak,Pgs da irandan pilot alımlarına başladı ,20 civari geçiş yaptı sahada fazlası bekleniyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kasaba ~ 6 yıl önce
İGA tam faaliyete geçtiğinde arnavutköyden daha fazla nüfusa sahip olacak neredeyse. bırakın arnavutköy hastanesini İGA içine tam teşekküllü hastane gerekli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Semih ~ 6 yıl önce
Sevgili Ali Kıdık; öncelikle tekrar geçmiş olsun.geçen yıllarda sizinle saygı çerçevesi içerisinde hararetli bir mail trafiğimiz olmuştu.şu yazınızı okumam portala olan bakış açımı ve birçok düşüncemi değiştirdi. Konuya gelince,bizim yöneticilerimiz malesef hiçbir altyapı hazırlamadan hiçbir teorik çalışma yapılmadan direkt olarak uygulama safhasına geçiyor.sonuç kurdele kesmek ve açmak oluyor malesef ama sadece açmak.içi boş hizmetler boşa yapılan yatırımlar ve niceleri. Çok haklısınız. Teşekkürler iyi çalışmalar.
TGS ~ 6 yıl önce
Aylardır Tgs ile alakalı tek satır zam iyilrştirme haberi yapılmadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tazminat ~ 6 yıl önce
Tazminat içinde 2 satır yazarsanız seviniriz Ali bey.Gelmek istemeyen personel için
Hastane ~ 6 yıl önce
Kuyruklar bitti diyoruz ama diş için 1 ay sonraya gün veriyor,mr çeksen 2 ay sonraya randevu veriyor,şehir hastaneleri yapılıyor ama İstanbul’un göbeğinde durum vahim.Bu küçük kırsal yerlerde hep böyle ambulansla 2-3 saat yolda giderken yetişebilirsen hastaneye ne ala.saglık sisteminde özel devlet ayrımı olmamalı herkes heryere gitmeli v SGK bunu karşılamalı tek çözüm bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 6 yıl önce
Sağlık iyice rezilleşti,devlet bizden dünya para kesiyor karşılığında hizmet yok. Devlet hastanelerinde randevu almak mümkün değil,alsak aynı anda 3-4 hastaya birden bakılıyor,ameliyat vs için aylarca sıra var,özele gitsek para yetişmiyor. Suriyeliler sıra beklemiyor para da vermiyor.Seçim zamanı görüşeceğiz.
Dua et ~ 6 yıl önce
Dis için 1 ay soraya yat kalk dua et. Çapa 2 sene sonraya veriyor.
112 ~ 6 yıl önce
Bence hastana asgari standartlara haiz olsa bile esas yapılması gereken İGA'da 24 saat bir kardiyolog ve nörolog'un nöbet tutması.Acil müdahale için elzemdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ord Prof ~ 6 yıl önce
Tamamen katılıyorum. Madem dünyada bir numaraya oynuyor, kalp uzmanı kadrosu açılmalı. ya da acil tıp uzmanlığı.
FO ~ 6 yıl önce
Sayın KIDIK tamamiyle haklısınız birde bu işin kaza kırım durumları var. Bir olay durumunda en yakın hastane ifade ettiğiniz gibi tam donanımlı olmalı bütün yoğunluğu kaldıracak durumda olmalı. Dünyanın en büyüklerinden biri olacaksa her detay düşünülmeden olması olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hastane ~ 6 yıl önce
Ali Bey, O kadar guzide bir yatirimi bu kadar kisa surede yaptik diye ovunuyoruz ama yollar, toplu ulasim, altyapi, hastane, oteller vs Allah goture. Milyarlik yatirim ama binadan cik disarisi gelismemis bir ulke gibi su anda. Yolcu ozellikle yabanci yolcu sok olacak. Yabanci havayollari nasil ucacak buraya yada ekiplerini nerede konaklatiracak bilmiyorum. Yazdigin gibi hastanelik bir durum oldugunda Arnavutkoy hastanesine havale olacaklar. Kolay gele.!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa Koc ~ 6 yıl önce
Mustafa Koc kalp krizi gecildiginde Turkiyenin en jyi 5 dokturu kurtaramadi . Medical bitdigi yerde Allah ile karsilarsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 6 yıl önce
İyi o zaman herşeyi kapatalım. Bütün hastaneler katılsın, tüm doktorlar miting şakşakçısı olarak meydan meydan gezdirilsin. Bunun gibilere ilaç bile vermemek lazım
DHMİ ~ 6 yıl önce
Geçmiş olsun Ali Bey Allah şifa versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000